Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 9
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Recenze (294)

tonton78 

všechny recenze uživatele

čtyři hvězdy nedám jen kvůli opravdu odporným německým hercům..ten kdo měl na starosti casting by si i po letech měl dát po německé hubě ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle seriál mám jen slova chvály a uznání s jedinou výjimkou, a to je casting německej herců. Čechové jsou tu parádní, Kemr, Abrhám, Somr, Haničinec. K výkonům navíc perfektní hudba, výprava, v neposlední řadě i Filipova režie a hlavně námět plný ódy na poctivost i nevnucovaného vlastenectví. ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracované, výborně natočené, výborně zahrané, bezkonkureční hudba - jeden velký umělecký koncert u kterého se hrnou slzy do očí! ()

PetrKai 

všechny recenze uživatele

Je to tak půl napůl. První polovina seriálu si zaslouží plný počet hvězdiček, naopak druhá polovina hvězdičku ode mě ztrácí. Když Vašek s Helenkou dospěli, připomíná mi to telenovelu. Ten nechce ji, ale má zálusk na jinou, ta nechce jeho... Navíc herec Werner Possardt, který hraje Petra Berwitze, mi je od pohledu nesympatický. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Poprvé viděno při premiéře v roce 89, velice dobře a výpravně natočený seriál zachycují skoro 100 let historie cirkusu Humberto. Jak jsem toužil být tím malým klučinou(Vašek Karas), plejáda skvělých herců v čele s pány Růžkem, Brzobohatým, Kemrem a spol. doplněných o zahraniční herce z Německa a Francie, nejznámější Werner Possardt(mihnul se i o rok později v Dobrodružství kriminalistiky) a Patrick Prejan. Vynikající hudba Karla Svobody a mistrný hlas vypravěče pana Lukavského..., jeden z nejlepších čs. seriálů všech dob, v porovnání s tím, co se točí dnes minimálně o dvě třídy výše. ()

harycek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihu jsem nečetl, ale musela být výborná , protože ze špatného masa dobrý guláš neuvaříš,ale tento seriál je velmi dobré pošušňáníčko a dobově velmi dobře provedené!!! ()

Simako 

všechny recenze uživatele

Neumim jinak, než dát tomuto famóznímu seriálu za pět a dal bych i víc!!! František Filip je opravdu záruka super kvality!! Tento seriál nemá žádnou chybu, aspoň o ní nevím :))Skvěle ztvárnění klasického románu a vynikající herecké výkony!! Jednu chybu přece jen má!! "německý kapitál=hrozné obsazení pár hlavních postav, nebudu jmenovat"!!! Za pět!!! ()

AVP 

všechny recenze uživatele

Tu dobu uz nikdo nikdy nevratí, ten pohled na ní, který nám zprostředkovává tento seriál je ovšem úžasný. ()

Misha.d 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jsem jako malý miloval. Byl plný šapitó, maringotek, pochodujících slonů, panáčkujících psíků a medvědů, veselých opiček a jiných cirkusových záležitostí. Nyní už bych se na něj asi dívat dlouho nevydržel, protože s odstupem času mi připadne trochu nudný a jakoby bez pořádného děje a náboje. ()

ForzaJuve 

všechny recenze uživatele

Spolu s "Dobrodružstvím kriminalistiky" vynikající výsledek spojení kvalitní, leč chudé kinematografie československé s bohatou, leč nekvalitní kinematografií západoněmeckou. ()

miza 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších televizních seriálů podle jedné z nejlepšich knih. Skvělé herecké výkony a ukázka romantického života.Vše je vykoupeno tvrdou prací a tělěsnou dřinou. Prostě u obrazovky se člověk nenudí a vždy se rád podívá znovu a znovu ()

skaann 

všechny recenze uživatele

Z počátku pěkné zpracování stejnojmenného románu od Eduarda Basse, ale ke konci už je to docela nuda, za což ale úplně nemůže seriál, ale kniha samotná. Rozhodně doporučuji seriál oproti knize, ta je neuvěřitelně zlouhavá. ()

saillor 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český seriál. Příběh těch, co mají "krev toulavou" podbarven tesknou hudbou Karla Svobody na mě mocně působí i při opakovaném shlédnutí. Doplněno plejádou hereckých osobností, nezapomenutelná "vidění" Josefa Kemra. A to nemám cirkusy už od dětství ani trochu ráda.. ()

ariari 

všechny recenze uživatele

ale sme sa vždy tešili, kedy nám hodia porciu 25 minútového pobavenia. Vtedy som sa čudovala, že je to očistené od ideológie a nešlo mi do hlavy, že je tak mirnixdirnix uznané podnikanie formou kapitálu v podobe cirkusu :-) ohromný súzvuk najlepších hercov v Čechách . ()

Horác 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ti cirkusáci nebyli tak strašně protivní,asi bych uznal, že to není špatnej seriál. Takhle aspoň po zralé úvaze přidám jednu hvězdu na krásné dvě. ()

Aidina 

všechny recenze uživatele

Režisérovi Filipovi se mistrně povedlo převést román Eduarda Basse na obrazovku. Můžeme tedy sledovat osudy lidí z maringotek a to po dobu šesti generací cirkusácké rodiny. Nejvíce mě ale upoutala geniální hudba Karla Svobody. Říká se, že každý jsme nahraditelný, tak v případě Karla Svobody to neplatí. Jeho nikdo nedokáže nahradit. Svobodovu hudbu bezbečně poznáte v záplavě všech těch ostatních. ..."Krev toulavá, svá kouzla má, má moc pár křídel dát, jak vítr z hor se hnát.." závěrečná píseň zpívaná Karlem Gottem přesně vystihuje kočování či pendlování lidí, kteří se rozhodli zasvětit celý svůj život cirkusu. A v domečkách na kolečkách přiváželi druhým lidem své dokonalé umění a zábavu. ()

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama