Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 10
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Recenze (294)

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Cirkusové prostředí moc nemusím, ale po mnoha letech jsem teď viděl. Řekl bych, že k tomuto seriálu musí člověk trochu zestárnout. Basse jsem nečetl, ale vypadá to jako skvělá adaptace, lidské uvěřitelné příběhy. V tom je film nejsilnější, spolu s výbornou německou výpravou a skvělými herci (tedy spíš těmi českými, třeba Berwitz je nesympatický a Helenka nehezká). No a titulní píseň - je parádní a pozná snad každý. Karel Svoboda je pro mě takový český Morricone. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Obrovský seriál zo šapitó ,ale to čo tu vidíte je oslava umenia filmového . Neostáva nič len zatlieskať a hlboko sa pokloniť . Karel Svoboda zabral na plné obrátky a uľahčil tomuto seriálu cestu do sveta . ()

Lukasfox 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblíbenejší český seriál vubec, herci , výprava, hudba, podpořen dokonalým příbehem!!! Skvost a pro mě legenda, možná trošku nedocenená... ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem dal tři hvězdy, ale jak ten cirkus Puberto po letech zase sleduji, tak mě docela chytil a musím konstatovat, že mě bavil jako malého kluka a baví mě i dnes - možná víc než tenkrát. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

První díly se mi hodně líbily, ale jak to pokračovalo, líbilo se mi to čím dál méně. Vytrácela se poetika cirkusu a starých časů, výrazné postavy a začínalo to připomínat spoustu jiných seriálů. Ale ve vztahu k ostatní domácí seriálové produkci patří Cirkus Humberto k tomu nejlepšímu. ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Humberto se mi líbil jako puberťačcce, líbí se mi i jako dámě ve středním věku :-). Nádherně natočený výpravný seriál se skvělými hereckými výkony mě baví i přesto, že cirkusové prostředí mi neříká vůbec nic. A to je co říct. Takže jasné čtyři hvězdičky. 18.9.2016 Přidávám pátou hvězdičku, protože tohle je prostě seriálový "extrabuřt". Pravda, trochu to kazí někteří němčetí herci (obzláště ta hrozná ženská, co jako měla být nádherná dospělá Helenka), ale to je věc, bez níž by nebyla koprodukce, peníze a tedy ani ten seriál. Tudíž malá věc. 2.10.2016 myslím, že to byla ze strany Čechů schválnost. do protivy k té ošklivé neforemné Němce dát krásnou Libušku Šafránkovou. A sice fešného, ale malého a drobného Josefa Laufera. Sežrat mu, jak se nad její krásou rozplývá, nejde, to prostě musí být vtip :-D. A poznámka pod čarou: cirkus mě nebaví , ovšem tento cirkus ano:-) ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpůsobivějších a nejpřesnějších adaptací románové předlohy. Opravdu výpravný seriál s výbornými hereckými výkony, nádhernou hudbou... Prostě skvělá podívaná! ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Nesnáším cirkusy, klauny, maringotky a cokoliv s touto tématikou, navíc mě ani herecké výkony ani děj nijak nezaujali a tak musím jít opět proti proudu a dát ++ ()

Hraboshka 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hrabou dnešní nekonečné seriály... Spousta výtečných herců, pěkný děj... A ta hudba je prostě skvělá! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Jen čtyři hvězdy kvůli ději, i přes to, že to možná kopírovalo knižní předlohu. Škoda, že tam v posledních dílech zmizela atmosféra cirkusového kumštu a sukcesu! Chápu, že to bylo dle románu a taky bych třeba řekl, že se mi závěr ságy Humberto nelíbil, kdybych to četl. Stejně, jako konec seriálu. Můžete namítnout, že bych neměl nic vyčítat,ale ano měl. Film má sloužit jako umění samo o sobě a ne převádět knihy do obrazů, takže pokud je konec knihy mdlý, tak proč si ho trochu nevylepšit nebo ho vynechat? Jinak herecky dobré, až na dospělou helenku. Tu bych fackoval za každou scénu. Sorry Kathy Kriegel. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Bezvadné zpracování knižní předlohy, obsazení skvělé, má to stále co říci..Haničinec, Hanzlík, Kemr, Brzobohatý a spousta dalších dali dohromady jeden z nejlepších československých seriálů.. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu, Petr Haničinec mi byl sice vždy maximálně nesympaticky,ale tady tak nějak nevadí,je totiž obklopen vynikajícími herci a skvělý scénář (který se jistě psal sám, kniha je výborná) i perfektní a uvěřitelné dialogy v pohodě vytáhnou tento seriál hodně nahoru v mém žebříčku.Ačkoliv bych určitě našel i nějaké mouchy (němečtí herci jsou o několik tříd horší a řekl bych že trochu kazí celkový dojem), nelze hodnotit jinak než kladně.A poznávací znamení celého seriálu? Pro mě je to určitě titulní melodie, která je rozhodně tím nejlepším,co nedávno zesnulý Karel Svoboda kdy vytvořil. ()

tucnak 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mám spojený s rodinnými výlety do Vítkovic, kdy jsme se všichny děti z chaty sesedly v hlavní místnosti u krbu (velmi obehraná romantika, vim, ale opravdu to tak bylo:), oči jsme napevno přilepily k obrazovce a občas jsme zapoměly na pravidelný nádech-výdech. Krásná nostalgie... Proto jsem se opravdu hodně bála dívat se na nové reprízy. Ale dodala jsem si odvahu, rozhodla se riskovat kus krásně idealizovaného dětství a... díky bohu, tou příjemnou nostalgií se můžu těšit stále. (A ještě dodatek k těm Vítkovicím- myslim ty v Krkonoších, chatu u vysokejch pecí jsme fakt neměli:) ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

Kdyby zůstalo čistě u českého hereckého obsazení, hodnocení by bylo minimálně o * výše. většina německých herců mi byla, mírně řečeno, nesympatická.. ()

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama