Reklama

Reklama

Cirkus Humberto

(seriál)
  • Západní Německo Zirkus Humberto
všechny plakáty
TV spot 12
Drama / Rodinný / Historický
Československo / Západní Německo, 1988, 10 h 35 min (Minutáž: 52–55 min)

Předloha:

Eduard Bass (kniha)

Kamera:

Andrej Barla

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Petr Haničinec, Kathy Kriegel, Josef Kemr, Martin Růžek, Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Claudine Coster, Josef Dvořák (více)
(další profese)

Epizody(12)

Jeden z nejvýpravnějších seriálů České televize podle slavného románu Eduarda Basse, k němuž složil hudbu Karel Svoboda a ústřední melodii nazpíval Karel Gott. Životní příběhy šesti generací rodu Humberto zobrazují pohnuté osudy lidí, kterým se cirkusová manéž stala osudem. (Česká televize)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (13)

Cirkus Humberto (1988) 

Čeští herci propůjčili své hlasy těmto hercům. Kurt Conradi (Hans) Jan Schánilec, Katja Rupé (Anežka) Jana Preissová, Werner Possardt (Petr Berwitz) Petr Štěpánek , Wolfgang Bathke (Kranz) Vladimír Brabec, Claudine Coster (Luisa Humbertová) Libuše Švormová, Amarnath Chatterjee (Arr Šehir) Eduard Cupák, Jörg von Liebenfelß (Wollschlager) Jiří Adamíra, Lumír Banat (Paolo) Martin Šotola, Patrick Préjean (Gambier) Jiří Krampol, Kathy Kriegel (Helena) Jorga Kotrbová. ()

Návrat (1988) (E01) 

A napiš mi, pan farář mi to přečte. Ano, hned jak najdu někoho kdo mi to napíše... ()

Nabídka k sňatku (1988) (E02) 

Signorina Satanela... Když  si stěžuje Carlo Humberto (Martin Růžek), grófu Palačičovi (Robert Vrchota) že jeho dcera už se nevdá, tedy alespoň ne tady v Uhrách. Odpovídá mu on latinsky:  Chápu."Extra Hungaria non vita est". Česky by to znělo asi takto "Mimo Maďarsko není života". ()

Carlo se loučí (1988) (E03) 

Vždyť si můžete vycvičit ovečku... ()

Nový domov (1988) (E04) 

Češi v Humbertu... V díle zazní hovorové pojmenování pro zedníka "rochně" správně to bylo pojmenovávání pro zednické učně, nejspíš proto, že než se řemeslo naučili, vypadali jako rochně, tedy prase. Další souvislost může být s tím, že se dříve stavělo z nepálených cihel, kterým se říká vepřovice. ()

Maringotka číslo osm (1988) (E05) 

Tahat ségle to umí každej, zazní v díle. Ségl je hrubá, režná plachtovina, v tomto případě cirkusová plachta. ()

Natrvalo (1988) (E06) 

Domov to jsou lidi... ()

Konkurence (1988) (E07) 

Čechrání peří... červený koberec ve stáji...😁 Hagia Sofia (řecky Ἁγία Σοφία (Hagia Sofia), turecky Ayasofya) čili chrám Boží Moudrosti je byzantský chrám z let 532–537 v zátoce Zlatý roh v Istanbulu, jedna z nejznámějších sakrálních staveb světa. Původní křesťanská svatyně s centrální kupolí a sídlo patriarchy byla po dobytí Konstantinopole Osmany (1453) upravena na mešitu (a později opatřena minarety); v roce 1934 byla v rámci Atatürkových reforem sekularizována a až do roku 2020 sloužila jako muzeum. Od července 2020 se v ní opět konají modlitby.[ ()

Láska (1988) (E08) 

Kdo by neutekl před chtivou Bohdalkou...😎 ()

Rozhodnutí (1988) (E09) 

Stmívání... ()

Varieté (1988) (E10) 

Já neviděla biceps...🤣 ()

Útěk (1988) (E11) 

Režijně nějak odflaknutý, docházeli síly? ()

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama