Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Luteka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálu, který dávali na tehdejším Jetixu (nyní myslím Disney Channel). Je to seriál o bandě lidí s napřirozenými schopnostmi ... Někteří jsou hodní (X-meni), někteří ne ... Každá série má určitou zápletku a seriál je díky tomu zajímavý :) Díky tomuto seriálu jsem si oblíbila komiksy a následně se těšila i na filmové zpracování X-menu, kteří samozřejmě nezkalmali :D Jediná škoda je, že se ve filmu neobjevil můj oblíbenec Gambit :( ()

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Pecka !!! Na tomto seriáli som vyrastal spolu s animovaným "Spidym". Nielen že je to skvelá rozprávka vhodná aj pre trochu staršie deti, ale aj dejové línie jednotlivých epizód sú popretkávané zaujímavými myšlienkami, v ktorých sa samozrejme vinie najdôležitejší motív boja dobra so zlom (veď sme v rozprávke), ale aj napriek tomu nie sú prvoplánové a dieťa čaká ako to dopadne, či pôjde ďalej. Takisto postavy sú jednou z hlavných a veľmi podarených zložiek seriálu, mám na mysli ich adaptácia, tak ako vizuálna, tak aj charakterová a ich vnútorné spory, či vzťahy... V každom prípade ide o skvelý seriál pre tých mladších a pre mňa letargická chvíľka spomienok, ktorá ma vracia späť do detstva. A to som ešte nehovoril o tých coolových Megarobotoch budúcnosti. Teraz pôjde podľa námetu z epizódy Days of Future Past v kinách rovnomenný film, takže looking forward to see... P.S.: Všetky postavy milujem, ale Wolverine rulezzz. ()

Reklama

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Na papíře to musí být fantastický a phoenix sága bude určitě skvělá. Na rozdíl od filmové verze je příběh výborně rozplánovaný, chytře navazující a obecně kompetentně napsaný. Postavy by se správným zpracováním zářily, hlavně Rogue, Wolverine, Magneto a Cable. Bohužel tu právě to zpracování dost vázne. Animace nenadchne, dabing (původní) je rozporuplný, souboje přímo nudné a hudba neexistující (jen se pořád dokola pouští hudební téma z intra). Výplňové epizody se tak téměř nedají strpět. A jakkoliv jsem se prvních pár epizod snažil vnímat převážně obsah a formu ignorovat, jedno bez druhého prostě nemůže spolehlivě fungovat. Ani s tak boží úvodní znělkou. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál o X-Menech je pro mě podobně "memoráble" jako Spider-man, ale zásadní rozdíl u X-Menů je ten, že jsou mnohem kratší než onen Spider-man. Možná právě kvůli tomu mi přirostl k srdci víc on, ale když už nic, tak si navždy budu z X-Manů pamatovat tu úvodní znělku. Och ano, to bylo něco... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První seznámení s x-meny mi nabídl Singer, takže na tomhle seriálu jen těžko stravuju legrační kostýmy, pitomoučké dialogy, mizivé charaktery postav, staromódní animaci a režisérskou zkratku, aby děj pochopily i osmileté děti. Korunu všemu nasazuje naprosto příšerný český dabing. Chápu, že děckám se to může líbit jako nám svého času mistr Tříska a spol. Smůla. Kdyby mi bylo deset let... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (70)

  • Společná vzpomínka Xaviera a Magneta je nápadně podobná té z komiksu „Uncanny X-Men #161“, v němž se Xavier zamýšlí nad svým prvním setkáním s Magnetem, se kterým pracoval v Izraeli s přeživšími holocaustu. (Kubaaa97)
  • Když X-Meni navštíví Jean v nemocnici, Beast má na sobě tričko s kačerem Howardem ze stejnojmenného filmu. (Kubaaa97)
  • Obojky, které zamezují mutantům používat své schopnosti, se poprvé objevily v příběhu „Days of Future Past“ v komiksech „Uncanny X-Men #141“ a „#142“. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama