Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

woody 

všechny recenze uživatele

Moje první obeznámení s mutanty dopadlo jakžtakž.Někdy jsou zápletky dobré ale skoro stejné jako film(v počtu hvězdiček). Ale ty příběhy někdy byly tak zmatečné, že děcko se v tom musí pomalu přestat orientovat. To byl v jednom díle chlapek co ho odeslali do minulosti aby zachranil sireni viru po zavrazdeni amerického prezidenta. Vybuchoval tam amerikcý senát, padesátimetroví roboti obsazovali NY, Wolwerine na ně pokaždé skočil a rozřezal - to zabralo asi 5 dílů. Potom se chlapek vratil zpatky do budoucnosti, ale zjistil že musí zabít sám sebe v minulosti aby zabranil minulosti a zase se vracel do minulosti protože zabranit přítomnosti mohl jen z budoucnosti..... .UÁÁÁÁ! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Filmová parta mutantů je patřičně promyšlená, psychologicky naladěná a dostatečně provázaná s předlohou. Tento seriál je ale jednou příliš (a hlavně naprosto zbytečně) komplikovaný, jindy zase otravně jednoduchý jako ta nejnaivnější čísla komiksu. Naštěstí jsou to pořád X-meni, takže nechybí Wolverine, Rogue, Gambit a další klasičtí hrdinové, takže pokud jste milovníci téhle mírotvorné skupinky a překousnete i přestřelenou absurdnost zápletek a jednoduchost dialogů, dá se do konkrétních ság skočit po hlavě. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

První seznámení s x-meny mi nabídl Singer, takže na tomhle seriálu jen těžko stravuju legrační kostýmy, pitomoučké dialogy, mizivé charaktery postav, staromódní animaci a režisérskou zkratku, aby děj pochopily i osmileté děti. Korunu všemu nasazuje naprosto příšerný český dabing. Chápu, že děckám se to může líbit jako nám svého času mistr Tříska a spol. Smůla. Kdyby mi bylo deset let... ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Rogue bola proste najsamlepšia postava sexy animovaná mrcha a vo filme vyzerala jak ustráchaná trapka. A vždy som túžila byť aj ja mutant, teda mutant so superskými schopnosťami. Mutant obyčajný už som. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Po kouknutí na všechny díly, včetně celých tří sérií, které na českých stanicích neběžely, zvedáme hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět, protože první dvě série (to jsou ty co byly na foxkids) obsahují vesměs jen takové krátké seznámení s tím, co jsou vůbec x-meni zač. Teprv totiž až od třetí série přichází dlouhé příběhy, které jsou mnohem napínavější, výpravnější, akčnější a hodně se i zaměřují na charaktery jednotlivých postav, které jsou na poměry superhrdinských animáků pro děti překvapivě docela hluboké a jejich vztahy provázané mezi sebou. Hlavně třeba celá Phoenix a Dark Phoenix saga, to jsou vůbec nejlepší díly z celého seriálu. Od třetí série je to prostě mnohem našláplejší, je tam spousta nových mutantů a lepší příběhy a je to mnohem nápaditější a to zvlášť pokud jde o časocestovatelské příběhy. I všichni zloduši jsou na tom mnohem líp od těch prvních dvou sérií, takže mě docela zaráží to docela nízké hodnocení tady, když je to mnohem lepší než animovaný seriál o spidermanovi nebo fantastic 4. Prostě to co je pro DC animáče Batman je pro Marvel animáče X-Men :), všechny další animáky od marvelu už takhle dobré nebyly, včetně spidermana. A srovnávat tenhleten seriál z roku 1992, vycházejícím z úplně odlišného přístupu k x-menům, s filmem z roku 2000 tu napadlo kterého vtipa? Takové "srovnání" je úplně scestné :). ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Máte pravdu, kostýmy jsou opravdu směšné, příběh a dialogy nepříliš propracované a animace v dnešní době staromódní, i když mě se třahle klasika vždycky moc líbila, jako X-Menofil se svým naprosto neobjektivním názorem nemůžu jít níž než na 4* ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Škoda té modré. Sice to u nás není tak kultovní jako o dva roky mladší Spider-man, ale pořád mi to přijde hodně dobré. Zábavné i napínavé, skvělý Magneto. Škoda jen, že jako dítě mě to minulo. 80 % ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Starý X-Men seriál bol znesiteľný. Nuž mal som však radšej iné, tento bol nápaditý, mal zaujímavý scenár, ale akosi ma nebavil, tiež si myslím, že mal príliš dlhé trvanie. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokonalá animováná pecka, seriál, ktorý patrí medzi najlepšie svojho druhu. Začiatok 90. rokov sa v tejto oblasti jednoznačne vydaril. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ mám za sebou 1. sériu a celkom ma prekvapila. Myslela som, že na to že je to starý animovaný seriál to za veľa stáť nebude. Veľké plus však u mňa má len samotný fakt, že X-Menov "žeriem". Úvodná znelka mi začína prichádzať dosť chytľavá :) Kým som nevidela týchto prvých 13 častí, vôbec som nemala potuchy o tom, že Storm ma klaustrofóbiu, že niekedy bol nejaký mutant menom Jubilee alebo že Rogue a Gambit spolu dačo mali/majú. Tak už sa nemôžem dočkať 2. série. Profesor Xavier so svojími X-Menmi majú určite ešte dosť toho, čo ponúknuť. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od celovečerního filmu, animovaný seriál je spíše popcornovou zábavou pro malé děti... U mě jsou to slabší 2!!! ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

novoten to vystihl. ;-) Já jsem sice silný X freak, ale na víc, jak 3.5 prostě jíti nelze. Je to šíleně barevné (tato výtka jest způsobena čtením Claremontovy předlohy v čb comicsových legendách), 90% postav vypadá, jako by jela na galonech steroidů a Xavier na svém krásně žlutém vznášedle (kde má doprdele křeslo???) v naprosto otřesném tmavě zeleném obleku, díky kterému vypadá, jako by právě přilevitoval z mysliveckého bálu, mě vždy dohání k šílenství. A taky není zrovna extra dobře hlasově obsazen. Myslím orig. No, v cz to taky zrovna nejni žádná sláva. :-/ Nudnost Apocalypse zde dosahuje přímo smrtící úrovně (taky asi jediná koukatelná anim. verze, která stojí za to jest právě v Evolution) a má vysoce oblíbená Raven je zde šíleně vyblitá, takže je až šedá, haha. A to nemluvím o tom, kolik zde má prostoru. Na 2.str., pokud bych někdy šel na 4, tak díky scénářům a interakcím mezi postavami, které jsou věšinou jako z comicsu. Sorry, ale pro mne pořád ještě vítězí příbuzný tv s. se Spidermanem a nebo 90tková TASka z Hulkem. Musel na poč. 21.st. přijít geniální vizionář Greg Johnson, aby společně s dalšími fachmany Craigem Kylem a Christopherem Yostem, přinesli světu (díky 1. X filmu) a hl. mě:) Evolution a W/X (čti Wolverine/X-men). Takže tento 1. X seriál beru hodně jako kvalitní klasiku, která je ovšem svými 2 následovníky překonána v hodně věcech. Toto si občas pouštím jen když mám X nostalgii. ;-) P.s. jak tu někteří píší, že od 3.s. se to teprve rozjede, tak to mají recht, haha. Rozjede, ale jako špatně zaklížená židle. Pro mě to právě od 3.s. jde do kopru a úhrnná míra nezáživnosti (díky 4.s.) tu dosahuje až galaktózních rozměrů. Ne, opravdu co se týče X men, nejsem zrovna vzor konzervativnosti.;-) Co tak chcete od člověka(?) který žere X23 a éru new X men od Kyla a Yosta...byť samoz. nikdy nezapomenu na počáteční Xformování díky Claremotově éře. Jen k ní už přes 10 let nechovám takovou náboženskou úctu, jako před tím. :( ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Seriál, který ve mně probudil lásku ke comicsům. Nedám na něj dopustit a bez okolků přehlédnu několik málo chyb, kterým se X-Meni nevyhnuli. Animovaná klasika. ()

Luteka 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálu, který dávali na tehdejším Jetixu (nyní myslím Disney Channel). Je to seriál o bandě lidí s napřirozenými schopnostmi ... Někteří jsou hodní (X-meni), někteří ne ... Každá série má určitou zápletku a seriál je díky tomu zajímavý :) Díky tomuto seriálu jsem si oblíbila komiksy a následně se těšila i na filmové zpracování X-menu, kteří samozřejmě nezkalmali :D Jediná škoda je, že se ve filmu neobjevil můj oblíbenec Gambit :( ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Celému tomuto seriálu dávam za dobré iba fakt, že bojuje proti zbytočným predsudkom - to sa dá aplikovať aj voči zbytočnej nenávisti k menšinám v skutočnom svete. Inak to bola príšerná nuda. ()

Reklama

Reklama