Reklama

Reklama

X-Men

(seriál)
  • USA X-Men
USA / Kanada, (1992–1997), 27 h 3 min (Minutáž: 20–23 min)

Předloha:

John Byrne (komiks), Jack Kirby (komiks), Stan Lee (komiks) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(76)

Nože vystřelující přímo z ruky, ničivý laserový pohled, umění přesunovat předměty nebo ovládat počasí. To vše jsou schopnosti mutantů! Pro obyčejné lidi jsou ale tato stvoření hrozbou. Proto se pod vedením profesora Charlese učí, jak s lidmi vyjít a neublížit jim. Ne všichni mutanti jsou ale ochotni spolupracovat, neboť nevěří, že by mohli s lidmi žít v míru. Šéf zlých mutantů, podlý Magneto, má s budoucností planety Země velice zákeřné úmysly! Čas velké bitvy mutantů přichází! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

stepankoby1 

všechny recenze uživatele

Na papíře to musí být fantastický a phoenix sága bude určitě skvělá. Na rozdíl od filmové verze je příběh výborně rozplánovaný, chytře navazující a obecně kompetentně napsaný. Postavy by se správným zpracováním zářily, hlavně Rogue, Wolverine, Magneto a Cable. Bohužel tu právě to zpracování dost vázne. Animace nenadchne, dabing (původní) je rozporuplný, souboje přímo nudné a hudba neexistující (jen se pořád dokola pouští hudební téma z intra). Výplňové epizody se tak téměř nedají strpět. A jakkoliv jsem se prvních pár epizod snažil vnímat převážně obsah a formu ignorovat, jedno bez druhého prostě nemůže spolehlivě fungovat. Ani s tak boží úvodní znělkou. ()

konysua 

všechny recenze uživatele

X-meni jsou a vždy budou to nejlepší od Marvelu. Tento seriál jsem viděl asi tak 5x jelikož to stále dokola pouštěli na supermaxu. Někdy je to hodně zmatené a dost si to protiřečí. Nelíbí se mi americký styl kresby. Oproti anime jsou to nebe a dudy. Mlátičky jsou vetšinou stylem umlácení, nic složitého. Ale x-meni jsou jenom jedni a vidět tu obrovskou plejádu charakterů stojí za hřích. 7/10 ()

Reklama

CAR0DEJ 

všechny recenze uživatele

Pecka !!! Na tomto seriáli som vyrastal spolu s animovaným "Spidym". Nielen že je to skvelá rozprávka vhodná aj pre trochu staršie deti, ale aj dejové línie jednotlivých epizód sú popretkávané zaujímavými myšlienkami, v ktorých sa samozrejme vinie najdôležitejší motív boja dobra so zlom (veď sme v rozprávke), ale aj napriek tomu nie sú prvoplánové a dieťa čaká ako to dopadne, či pôjde ďalej. Takisto postavy sú jednou z hlavných a veľmi podarených zložiek seriálu, mám na mysli ich adaptácia, tak ako vizuálna, tak aj charakterová a ich vnútorné spory, či vzťahy... V každom prípade ide o skvelý seriál pre tých mladších a pre mňa letargická chvíľka spomienok, ktorá ma vracia späť do detstva. A to som ešte nehovoril o tých coolových Megarobotoch budúcnosti. Teraz pôjde podľa námetu z epizódy Days of Future Past v kinách rovnomenný film, takže looking forward to see... P.S.: Všetky postavy milujem, ale Wolverine rulezzz. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Animovaný seriál o X-Menech je pro mě podobně "memoráble" jako Spider-man, ale zásadní rozdíl u X-Menů je ten, že jsou mnohem kratší než onen Spider-man. Možná právě kvůli tomu mi přirostl k srdci víc on, ale když už nic, tak si navždy budu z X-Manů pamatovat tu úvodní znělku. Och ano, to bylo něco... ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Po kouknutí na všechny díly, včetně celých tří sérií, které na českých stanicích neběžely, zvedáme hodnocení ze čtyř hvězdiček na pět, protože první dvě série (to jsou ty co byly na foxkids) obsahují vesměs jen takové krátké seznámení s tím, co jsou vůbec x-meni zač. Teprv totiž až od třetí série přichází dlouhé příběhy, které jsou mnohem napínavější, výpravnější, akčnější a hodně se i zaměřují na charaktery jednotlivých postav, které jsou na poměry superhrdinských animáků pro děti překvapivě docela hluboké a jejich vztahy provázané mezi sebou. Hlavně třeba celá Phoenix a Dark Phoenix saga, to jsou vůbec nejlepší díly z celého seriálu. Od třetí série je to prostě mnohem našláplejší, je tam spousta nových mutantů a lepší příběhy a je to mnohem nápaditější a to zvlášť pokud jde o časocestovatelské příběhy. I všichni zloduši jsou na tom mnohem líp od těch prvních dvou sérií, takže mě docela zaráží to docela nízké hodnocení tady, když je to mnohem lepší než animovaný seriál o spidermanovi nebo fantastic 4. Prostě to co je pro DC animáče Batman je pro Marvel animáče X-Men :), všechny další animáky od marvelu už takhle dobré nebyly, včetně spidermana. A srovnávat tenhleten seriál z roku 1992, vycházejícím z úplně odlišného přístupu k x-menům, s filmem z roku 2000 tu napadlo kterého vtipa? Takové "srovnání" je úplně scestné :). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (69)

  • Závěrečná scéna, v níž Jubilee přijíždí do Xavierovy školy, odkazuje na komiks „Uncanny X-Men #138“, ve kterém se přidává Kitty Pryde k X-Menům. (Kubaaa97)
  • Společná vzpomínka Xaviera a Magneta je nápadně podobná té z komiksu „Uncanny X-Men #161“, v němž se Xavier zamýšlí nad svým prvním setkáním s Magnetem, se kterým pracoval v Izraeli s přeživšími holocaustu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama