Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel střední zahradnické školy je odvolán kvůli facce, kterou vrazil drzému žákovi. Ředitelovi příznivci v tom ale vidí pomstu jeho konkurentky a požádají o pomoc ombudsmana Aleše Pelána (L. Vaculík). Copak úspěšnému řediteli jeden pohlavek zničí kariéru? (Česká televize)

Recenze (42)

Muff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ je jednoznačně inspirován případem z roku 2015, o to větší mám obavy, jak se to bude vyvíjet v reálu, když v seriálu z ředitele udělali defraudanta a nenažraného prospěcháře, což - jak to vypadá - ředitel ze skutečné kauzy nebyl. Zajímavější a více k zamyšlení by příběh byl, kdyby ponechal scénárista status quo, tj. pouze pohlavek zezadu a následnou reakci, včetně náznaku politických her. Pak by bylo na diskuzích, zda reakce byla přemrštěná, jak se k tomu stavět, a podobně. Tím, že do hry zapletl kriminální pozadí s osobními zájmy ředitele & Co. a mysogynní šovinistický leitmotiv v podobě chlapského gangu (nejen toho na zahradě), sice udělal příběh šťavnatějším, ale sporný motiv facky se tak stal bezvýznamným, neboť pak už šlo čistě o jednoznačný a odsouzeníhodný kriminální čin, což odsunulo problematiku fyzických trestů v příběhu úplně na vedlejší kolej. ()

LexBarker odpad!

všechny recenze uživatele

Za to jak tvůrci zatočili v tomto díle s pravdou dávám odpad. V reálu slušný chlap a schopný ředitel z Prahy 8 M.K. je zde vykreslen jako šovinistické arogantní prase, které se navíc podílí na rozkrádání obecních peněz a z toho spratka, kterého doma nenaučili slušnému chování a který učitelům do očí říkal ať jdou do prdele a byl naprosto nezvladatelný, je v podstatě normální dospívající kluk, který jen narazil na agresora za katedrou... Aneb jak by řekl Postráneckého generál z Černých baronů : ,,Chce se mi zvracet." ()

Reklama

Lastsurvivor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady si myslím scénáristé ukousli větší sousto, než jeden díl zvládne. Ač chápu, že facka se co do intenzity nemůže vyrovnat tématům předchozích dílů, koktejl facka+ osobní dějová linka + zneužívání veřejných financí a kupčení s prací studentů + předsudky mužů vůči ženám a žen vůči mužům se mi zdá být zbytečně složitý. Trpí tím všechny dějové linky, protože na žádnou není dost času. Pozitiva: pan Čenský v roli "chlapa ze staré školy" a pan Řezníček s projevem své vedlejší postavy, která dovede mluvit nevážně o vážných věcech. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší díl, především kvůli tématu. Facka a vyhazov ředitele byly podány jako politické hrátky, ale ten konkrétní případ autoři neřešili, neboť se vrhli právě na politiku. Pavel Řezníček a jeho "jojo, jasný jasný" je skvělý, ale takto by se prostě neměl chovat. Navíc jak autorům docházel dech s dějem, přišla na řadu nemocnice a autoškola. Filmařské řemeslo skvělé, postavy fajn, ale scénář dnes trochu pokulhával. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jiný díl, u kterého mě trochu zklamalo, že je spíš černobílý narozdíl od těch předchozích. Taky to byla víc "detektivka", tím se to taky lišilo. Osobně jsem myslela, že to bude o facce z frustrace a bude se řešit především ona, ale nebylo to tak. Jan Čenský si určitě zaslouží palec nahoru. Tohle mu sedí víc než nekonečné Ordinace. A tím myslím smysluplné role, kde je co hrát. Ano, i čtvrtý díl, přestože mám výhrady, líbil. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Tato epizoda se natáčela ve městech Louny, Kladno a Slaný. Také se točilo na kopcích Českého středohoří – Oblík a Raná. (Trajektt)
  • Objekt zahradnické školy je ve skutečnosti Socioterapeutická farma v Psychiatrické léčebně Bohnice. (Brain)

Reklama

Reklama