Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ředitel střední zahradnické školy je odvolán kvůli facce, kterou vrazil drzému žákovi. Ředitelovi příznivci v tom ale vidí pomstu jeho konkurentky a požádají o pomoc ombudsmana Aleše Pelána (L. Vaculík). Copak úspěšnému řediteli jeden pohlavek zničí kariéru? (Česká televize)

Recenze (42)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Proč ten ochrance je tak neschopný člověk? Vždyť ten jeho řidič zařídí více věcí než on. Jinak Vaculík je dědek. Sagvan Tofi by mohl být jeho syn. A všimli jste si, že má Vaculík nějaké tiky, jak pořád louská prsty na pravé ruce? Zřejmě je asi po nějaké mrtvičce? ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propojovat pomocí závěrečných dovětků skutečnou situaci s vlastním vymyšleným příběhem, abych dostal obraz jaký chci a mohl kázat věci které chci, považuju za demagogii nejhrubšího zrna. A jak se přitom seriál tváří svatouškovsky. asi mi s tímhle projektem došel dech. Prakticky od začátku jsem cítil tohle tlačení do určité pozice, ale teď to překonalo míru únosnosti. Teď už se jen rozhodnu, jestli vytrvám ještě další epizodu a naflákám odpady i předchozím, nebo to udělám hned. P. S. Scéna s kytkou mě rozesmála. To si vyloženě představuju tu tvůrčí práci za tím: "Hele, musíme jí tam nechat rozmlátit tu kytku vztekle v autě, abysme jako ukázali, že i ta zdánlivě tvrdá a odmítavá žena má city a že ona sice může každého posílat do hajzlu na potkání, ale ve skutečnosti touží po tom být milována." Jo. Jako Vogon. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trocha feministické, ale zas korupčná schéma dobre odhalená. A koľko takých riaditeľov bude, 2500 eur plat sa im máli no. Pritom taký sympaťák to bol. Osobná linka Pelána mi je tak trochu ukradnutá a podľa mňa je zatiaľ v seriáli zbytočná. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl si pro sebe krade Pavel Řezníček, což není vůbec na škodu. Skvěle odlehčuje silné téma, v roli je výborný. Díl trošku detektivní, zase jiný pohled na školství no a do toho, že padla facka. Jan Čenský mě snad nikdy nebavil víc, zahrál typické bodré, šovinistické, arogantní prase, na které má společnost stále "štěstí" až moc často. Otevřeno více témat, vydařené. ()

fleker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jedna hvězda navíc za čenskýho, to byla dobrá volba... plus nechat ho vnést do role i něco málo ze sebe... tak suchánek měl asi pravdu >> https://youtu.be/GJtnZXPK3Ek?t=580 ()

Padme_Anakin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tentokrát se tvůrci nechali inspirovat skutečným příběhem velmi volně a našroubovali si k tomu příběh vlastní, tzn. vymyšlený a s pravdou si evidentně hlavu nelámali.. Nicméně Jan Čenský v roli odvolaného ředitele ohromný a Pavel Řezníček mě celý tento díl o facce rozesmíval.. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Řezníček a Čenský v tomto díle herecky excelovali. Přijde mi, že si Řezníček svou roli velmi užívá a díky němu se také občas i zasměju :) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O poznání slabší díl, především kvůli tématu. Facka a vyhazov ředitele byly podány jako politické hrátky, ale ten konkrétní případ autoři neřešili, neboť se vrhli právě na politiku. Pavel Řezníček a jeho "jojo, jasný jasný" je skvělý, ale takto by se prostě neměl chovat. Navíc jak autorům docházel dech s dějem, přišla na řadu nemocnice a autoškola. Filmařské řemeslo skvělé, postavy fajn, ale scénář dnes trochu pokulhával. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou dílech se silnou tématikou (zabití, napadení) přichází poměrně nezajímavý díl s nečekaně sprostým Čenským a případem vhodným tak pro hospodářskou kriminálku než pro školního ombucmana. Naopak víc se dostáváme do děje kolem ombucmanovy manželky, což mě teda zrovna moc nezajímá. Ani mě moc nebere rychlokurz autoškoly. Ano, sem tam to bylo díky Řezníčkovi vtipné, ale jinak spíše šeď a nemohoucnost scénáristy poprat se s neatraktivním případem. ()

LexBarker odpad!

všechny recenze uživatele

Za to jak tvůrci zatočili v tomto díle s pravdou dávám odpad. V reálu slušný chlap a schopný ředitel z Prahy 8 M.K. je zde vykreslen jako šovinistické arogantní prase, které se navíc podílí na rozkrádání obecních peněz a z toho spratka, kterého doma nenaučili slušnému chování a který učitelům do očí říkal ať jdou do prdele a byl naprosto nezvladatelný, je v podstatě normální dospívající kluk, který jen narazil na agresora za katedrou... Aneb jak by řekl Postráneckého generál z Černých baronů : ,,Chce se mi zvracet." ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač subjektivně, tak s pocitem, že naprosto objektivně- tohle je fakt od A do Z výborný. Jasně, občas je to lehce teatrální (hádka v tenisové hale například), ale ani tyhle momenty na mě nepůsobí rušivě. Jana Čenského jsem naposledy chválil za Princové jsou na draka a podruhé to udělám dnes- ta role mu sedla jako ulitá. Volba Lukáše Vaculíka a Pavla Řezníčka málem prorocká. Výborný i všechny další atributy. Tohle je vydařenej projekt. 👍 P.S.: Ta moje pozitivní, zatím de facto bez výjimky nadšená hodnocení se vztahují pouze a jen k audiovizuálnímu zážitku. Nezamýšlím se nad tím, že mají příběhy reálné předobrazy a dochází v nich k pozměňování, nebo překrucování reality. Domnívám se, že všechny příběhy, které jsme zatím v rámci seriálu Ochránce sledovali, se dají zobecnit- vztáhnout na více škol, školských zařízení, rodin, dětí… Je ale pravda, že ty závěrečné titulky vypovídají o opaku. Připomínají, že jsou jednotlivé díly div ne rekonstrukcí skutečných, konkrétních kauz. A tady by mohl nastat problém. Vnímat tento seriál touto optikou, asi by se mi opravdu nemohl tak líbit, to připouštím. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Možná bych vám měl něco vysvětlit, slečno Palečková. Vy si myslíte že o něčem rozhodujete, ale to se pletete. Vy jste jenom taková malá líná píča, která nemá chlapa, tak prudí. Ale každýmu ste úplně u prdele. Rozumíte mi? A tu kytku si užijte. Je poslední kterou ste od chlapa v životě dostala." ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě opět zaujal. Janu Čenskému záporná role sedla, Pavel Řezníček mě baví, velmi se mi líbí také Iveta Dušková. Osobní život hlavního hrdiny má určitě v seriálu opodstatnění, nežije přece ve vzduchoprázdnu. Uvítala bych, kdyby dostal ještě nějaký prostor Vladimír Javorský. Je to výborný herec. ()

Reklama

Reklama