Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na příměstském táboře se málem utopí žák místní základní školy. Zatímco leží v kómatu, odpovědným učitelkám hrozí trestní stíhání a nenávist místních. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) spěchá na pomoc. Celá věc je pro něj velmi osobní… (Česká televize)

Recenze (44)

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší díl! Pravdivý, bez příkras, s "detektivní" zápletkou, která na rozdíl od minulých dílů byla naprosto na místě, bez moralizování a bez hloupých odboček. Jen ta jezerní vlastenecká domobrana byla trochu přetažená...). Konečně byla také naplněna role ombutsmana - jako moredátora situací, v kterých by se nikdo z nás nechtěl ocitnout ani v nejhorším snu. A na konci mě naprosto dostalo: "Věnováno těm, co chybují..." ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Silnej díl, v podstatě po celou dobu mě něčím udržovali v napětí, nejvypjatější moment přišel v závěru, odpuštění vyžaduje charakter, schopnost přiznat si ve chvíli největší bolesti chybu, působí až nelidsky vznešeně, na vlastní kůži jsem se ale přesvědčil, že se to děje, mrtvé děvče ze svahu už znovu vidět nepotřebuju, doufám, že to s ním uzavřeli, chápu, že dnes do toho tenhle příběh zapadal a určitě i díky němu to bylo výborné. ()

Reklama

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastický díl po všech stránkách! Začíná drsně, pokračuje postupným gradováním a končí velmi intenzivním a celkově suprově vypointovaným finále. Kvituji, že scénáristé se nezalekli a příběh dovedli do tragického konce, snad jen toho echt zlýho policajta si mohli odpustit. Vynikající herecké výkony od všech zúčastněných a konkrétně závěrečné scény dam v nemocnici mě dokázaly emočně semlít. Ombudsman mi v tomto díle přišel poněkud nahrubo vmontovaný, avšak propojení případu s jeho osobní tragédií se povedlo - záběry z lyžáku velmi působivé. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát  teda žádný násilný čin,  ale nešťastná  náhoda utonutí  žáka pod dohledem dvou učitelek. Od první do poslední  minuty intenzivní  emocionální  nářez první  ligy s perfektními hereckými výkony obou dám a plus zábavná  figura Řezníčka jako prostý  řidič  se selským  rozumem s tahem na branku. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice drsný díl, kdy se utopí žák na školní akci. Noční můra škol, z učitelů se stávají veřejní nepřátelé, zloba okolí je vysoká. Zní to šíleně, ale skutečně EXISTUJE příručka pro školy, která radí, jak postupovat, když se něco takového stane na "vaší" škole. Aleš Pelán tentokrát případ dost prožívá, připomíná mu to tragédii, kdy se jeho ženě na lyžáku zabila žákyně, v tomto vidí hlavní problém ženina zdraví a její nemoci - Parkinsona. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,3 mi. diváků (15+). Epizoda se tak stala nejsledovanějším večerním pořadem a také nejsledovanějším pořadem celého dne. (rublik05)
  • Natáčelo se ve středočeské obci Skalsko, konkrétně záběry před školou a domem atakované učitelky (Lucie Juřičková). V jednom ze záběrů, kde ředitel školy (Josef Carda) podává před školou vysvětlení novinářům, je vidět modrá cedule s nápisem základní škola Skalsko. (Klhannah)

Reklama

Reklama