Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletý Lukáš zahyne po pádu z továrního komína. Zatímco policie věc uzavře jako nehodu, Lukášova matka obviní jeho spolužáky ze šikany. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) musí zjistit, zda šlo o nehodu, nebo sebevraždu… (Česká televize)

Recenze (46)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle mi nedělejte, v druhý půli mi každou chvíli něco padalo do oka... Jasně, ombudsman na komíně je vlastně šíleně přestřelený obraz, ale u tohohle tématu to vůbec nevadilo. Neuvědomuju si, že bych tohle téma někde viděl filmařsky zpracovaný a tady se to povedlo mistrovsky a citlivě. Svým způsobem nejlepší díl. Řekl bych, že ČT má skvělej vývozní artikl a doufám, že už řemýšlí nad další řadou, protože tenhle seriál je opravdu topovka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak máme nadaných, z ktorých sa stali géniovia. Napriek tomu, že nezapadali. A potom tu máme psychicky labilných, ktorí skáču z komínov. Šípim tu rozdiel v hlave. Môžeš byť múdry ako len chceš, ale keď to v hlave a citovo nemáš celkom v poriadku, zahodíš život ako šupu od banána. Nevidím dôvod v citovom vydieraní tejto časti a samovrahov neľutujem. ()

Reklama

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow... I Češi mají své dny (díly, filmy)...Není jich moc, o to silnějí potom zapůsobí. Tady smekám klobouk - dokonalá symbióza scénáře, dialogů, řežie a vedení herců, castingu, hereckých výkonů a hudby! 10 z 10. P.S. i vynecháním naprosto zbytečných odboček děje k nemocné manželce, budoucí milence atd děj dostane spád a gradaci ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě dostal. Nadané dítě může být problém, i když to nemusí končit takto tragicky. Tam byl ještě navíc rozchod rodičů, chlapec přišel o otce, měl pocit, že už ho nezajímá. Tím se vše vyhrotilo. Výborné herecké výkony -Žáčková, Vaculík, znovu Řezníček, který i na menším prostoru dokáže příběh okořenit. Po skončení jsem ani nemohla mluvit, v noci spát, pořád jsem viděla toho chlapce na komíně. Možná se příliš útočilo na city, ale bylo to potřeba. Výsledek stojí za to. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda že tak silné téma režisérka přepálila emocemi a hlavně nesmysly. Tím hlavním se už po několikáté stává (a má to vzestupnou tendenci) neschopná policie versus hustá dvojka vyšetřovatelů z MŠMT. Superman Sherlock a jeho švejkovitá (a tedy silně oblíbená) obdoba Watsona. Kritizuje se opět bulvár, ale přitom seriál sám se bulvárem stává. Sledovanost je přece na prvním místě! Tak to tam napalme! Ale proti tomu nic neuděláme. Asi je lepší se nechat unášet proudem, nechat se dojímat a oceňovat především technickou a herní stránku. Jen si myslím, že samotný Lukáš by z toho byl hodně špatný. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Slaném, na Kladně a v bývalé elektrárně dolu Schoeller v Libušíně. (rakovnik)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,25 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera po 20.00. (rublik05)

Reklama

Reklama