Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školský ombudsman dostává zprávu, že na jedné střední škole dochází k pohlavnímu zneužívání studentů učitelem. Případ je pro Aleše Pelána (L. Vaculík) o to složitější, že na zmíněné škole léta učil, a dotyčného zná… (Česká televize)

Recenze (37)

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne kvalitní zakončení solidního českého seriálu s tím, že v souvislosti s tématem posledního dílu jsem si vzpomněl na svá gymnazijní léta před téměř padesáti lety, kde náš profesor biologie byl znám jako ošahávač našich spolužaček. Byl prostě na holky, na kluky ne. A jedna moje spolužačka pro změnu spala s naším třídním učitelem (profesor matematiky). Dodnes na třídních srazech na ta krásná léta vzpomínáme se slzou v oku... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl řeší důležité témata,  hlavně zneužívání či nevěru. Morální hodnoty, které nejen v naší společnosti pokulhávají. Konečně se introvertní Pelán zastal taky sebe a za to velký dík. Zajímavá zamyšlená postava /hlavního hrdiny) , která koná a vyjadřuje se jen když je třeba zaslouží určitý obdiv. Protože ukecené, nabubřelé prázdnoty ať v lidech či ve filmech a seriálech je až dost. Tento seriál zakončil slušně. V obou významech co to slovo skýtá. Dumavý pelán i seriál ukazuje několik pohledů, diskutuje a nahlíží na lidské slabosti. Není zábavným pořadem ale má určitou hloubku, kteří nezahlédly protože dnes je často svět i film příliš rychlý a lidé jaksi umrtvili. Tedy radši mnozí holdují plitkosti a rychlosti, což není vítka ale konstatování. Tento díl i seriál oplývá jistou těžkostí tématu, ale až bezvýchodností. Což se může také zdát, protože je nám ukázáno že není špatné se nikoho zastat a už vůbec sebe. ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan ochránce to dotáhl tam, kam jsem předpokládala. Tušila jsem, že se se svou studentkou rozejde, ale udělal to pozdě. Jeho nemocná žena by si zasloužila lepšího chlapa. Obyčejný srab. Pěkná scénka, když Řezníček chválil upečený koláč a masíroval ruce. A ten trouba se k ní choval, jako kdyby byla cizí. Možná že manželka byla vykreslena až příliš jako svatá. Jiná ženská by ho už dávno poslala, kam patří. Nejvděčnější roli měl Řezníček a ujal se jí skvěle. Co se týká  sexuálního obtěžování, bohužel, byla jsem toho svědkem několikrát. Zažila jsem i případ, kdy mladá učitelka sváděla žáka 9. třídy. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře prezentovaná epizoda, jak myšlenkou, tak i herecky. V roce 1965 nastoupil do naší školy mladý profesor jako na svoje první místo. Byl svobodný, dosti komisní a žádný krasavec, ale holky si občas řekly, že ho vytočí a tak si při vyučování opřely lokty o lavici a vzaly hlavu do dlaní. Koukajíc na něho, oslovovaly ho důvěrně jeho křesním jménem. Myslím, že se jim povedlo ho přivádět do rozpaků, ale nic víc. Měli jsme ho všichni rádi. Byl to fyzikář a jeho oblíbené rčení bylo : „Dejte mi pevný bod ve vesmíru a já pohnu zeměkoulí.“ Je to podivín, ale dodnes ho na školních srazech rádi vidíme. Myslím, že v tehdejší době by si žádný učitel důvěrnější vztah s žákem nedovolil. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opet vynikajici rezie Terezky Kopacove. Zejmena diky ni se jedna o podarenou tecku za serialem, ke kterymu mam jinak hodne vyhrad. Vaculik, respektive jeho postava, mi byl celou dobu nesympatickej, sral me namestek v podani Plesla i cim dal osklivejsi Hrebikova jako ministrine. Na druhe strane jasne nejlepsi Reznicek, kterej v podstate neplanovane celej serial tahnul. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru desáté epizody sledovalo 1,36 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)
  • V době natáčení epizody na rozdíl od zahraničí neexistoval v České republice etický kodex, který by upravoval chování žáků a učitelů. (sator)
  • Na závěr při rekapitulaci příběhů hraje v pozadí píseň „Balada o poľných vtákoch“ od slovenského zpěváka Mekyho Žbirky. Skladba vyšla na jeho debutovém studiovém albu „Doktor sen“ v roce 1980. (rublik05)

Reklama

Reklama