Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Školský ombudsman dostává zprávu, že na jedné střední škole dochází k pohlavnímu zneužívání studentů učitelem. Případ je pro Aleše Pelána (L. Vaculík) o to složitější, že na zmíněné škole léta učil, a dotyčného zná… (Česká televize)

Recenze (37)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelé zakončenie seriálu, pre mňa najlepšia časť celkovo. Silné emócie, veľa otázok na zamyslenie, pochybnosti o tom, kedy my už moralizujeme, pritom sami nie sme svätí. Kde je hranica medzi učiteľom a študentom, kedy sa zachádza už priďaleko a nie sú na vine aj provokujúce študentky? Výborne bol tiež zachytený odpadový bulvár, ktorý sa neštíti pred ničím a pre pár korún ničí životy. Záver a ombudsmanove rozhodnutie v osobnom živote veľmi kvitujem. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bylo nasnadě, kam dnešní díl zamíří. Pan ombudsman se zachoval přesně tak, jak o něm smýšlela osoba, která jej nejlépe zná. Jeho žena. A měla pravdu. U mě tím skončil nejen seriál. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře prezentovaná epizoda, jak myšlenkou, tak i herecky. V roce 1965 nastoupil do naší školy mladý profesor jako na svoje první místo. Byl svobodný, dosti komisní a žádný krasavec, ale holky si občas řekly, že ho vytočí a tak si při vyučování opřely lokty o lavici a vzaly hlavu do dlaní. Koukajíc na něho, oslovovaly ho důvěrně jeho křesním jménem. Myslím, že se jim povedlo ho přivádět do rozpaků, ale nic víc. Měli jsme ho všichni rádi. Byl to fyzikář a jeho oblíbené rčení bylo : „Dejte mi pevný bod ve vesmíru a já pohnu zeměkoulí.“ Je to podivín, ale dodnes ho na školních srazech rádi vidíme. Myslím, že v tehdejší době by si žádný učitel důvěrnější vztah s žákem nedovolil. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta Balada o polnych vtákoch a k ní montáž s opáčkem všech dílů, bylo tak něco patetického a trapného! Melodramatické podceňování diváka, které dílu ubralo hvězdičku navíc. Jinak nechápu, proč Pelán nezůstal se Sárou, když s ním jeho žena už být nechtěla. Nevím, proč by spolu nemohli zůstat dva dospělí, svéprávní lidé, co je na tom amorálního? PS: Nejlepší herecké výkony měl Pavel Řezníček se svým lidovým řidičem. Nechtěně se z něj stala hvězda celé série. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Návrat k začiatkom je spočiatku trochu patetický, ale razom sa to rozbehne a nie je to pre nikoho jednoduché. Veľmi zaujímavý záver seriálu s dvomi obratmi, keď sa už zdá situácia jasná. Z tejto epizódy by sa dal urobiť celý seriál, ale nemalo by tu už ten spád deja. –––– Ser na to a všechno bude v pohodě. –––– Kdo leze nahoru, musí počítat s tím, že tam fouká. –––– Buď mi můžete pomoct, nebo mi pomáhat zabraňte. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když má 15 a je tam oboustraná dohoda? Ty jsi na holky a já na kluky a děláme to stejné. Ona psychologie učitele a žáka, aby nepřešla červenou lajnu...tam musí být něco, co je velmi nedostatkové zboží v současné společnosti - morálka. 76%. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opet vynikajici rezie Terezky Kopacove. Zejmena diky ni se jedna o podarenou tecku za serialem, ke kterymu mam jinak hodne vyhrad. Vaculik, respektive jeho postava, mi byl celou dobu nesympatickej, sral me namestek v podani Plesla i cim dal osklivejsi Hrebikova jako ministrine. Na druhe strane jasne nejlepsi Reznicek, kterej v podstate neplanovane celej serial tahnul. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Rozumím. Někdo vám ublížil a nikdo se vás nezastal. Nebo ste možná neměla jenom sílu se zvěřit. Ale to vás neomlouvá. Dobrý úmysl nesvětí prostředky. To, že někdo zneužil vás, neznamená že vy zneužijete mně." ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V posledním díle učitele zneužívajícího žáky bylo skvěle ukázané, jak se z hlediska pohledu veřejnosti stírají hranice v mediálním prostoru mezi odporným gaunerem a člověkem, který si začne s bývylou studentkou. Relativizace hadr a Ŕezníček králem jako vždy. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan ochránce to dotáhl tam, kam jsem předpokládala. Tušila jsem, že se se svou studentkou rozejde, ale udělal to pozdě. Jeho nemocná žena by si zasloužila lepšího chlapa. Obyčejný srab. Pěkná scénka, když Řezníček chválil upečený koláč a masíroval ruce. A ten trouba se k ní choval, jako kdyby byla cizí. Možná že manželka byla vykreslena až příliš jako svatá. Jiná ženská by ho už dávno poslala, kam patří. Nejvděčnější roli měl Řezníček a ujal se jí skvěle. Co se týká  sexuálního obtěžování, bohužel, byla jsem toho svědkem několikrát. Zažila jsem i případ, kdy mladá učitelka sváděla žáka 9. třídy. ()

Reklama

Reklama