Reklama

Reklama

Ochránce

(seriál)
  • angličtina The Defender (festivalový název) (více)
Česko, 2021, 10 h 40 min (Minutáž: 60–68 min)

Hudba:

Jiří Hájek

Hrají:

Lukáš Vaculík, Iveta Dušková, Jaroslav Plesl, Pavel Řezníček, Agáta Kryštůfková, Barbora Kodetová, Lucie Ducháčková, Petra Hřebíčková, Jakub Ludvík (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Aleš Pelán (L. Vaculík) je oblíbeným učitelem na střední škole. Šikana kolegyně ho donutí uvědomit si, že každý někdy potřebuje zastání. Učitelka, které se utopí žák na výletě. Rodiče dětí tyranizovaných nezvladatelným spolužákem. Dívka, co nikdy nechodila do školy. Základka, na které se porvou romské děti s bílými. Vychovatelky diagnostického ústavu, jimž chovanec zavraždí kolegyni… Tyto a další případy bude Pelán vyšetřovat coby školský ombudsman. I když není policista, ale učitel. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (2)

Slabý kus (2021) (E01) 

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím s politováním konstatovat, že obsah a ohlasy okolo tohoto seriálu mě solidně navnadily. Bohužel nemohu říct, že bych měl během seriálu erekci. Vladyka mi pro roli ředitele absolutně neseděl. Nemůžu si pomoci, ale čerstvě po dokoukání  případů prvního oddělení v něm prostě stále vidím toho ňoumu. Role středoškolských studentů a studentek bylo nesmírně zvláštní a absolutně nepřipomínalo středoškoláky, což mi celou dobu zásadně kurvilo zážitek. Ještě tomu dám pár dílů šanci, ale nemohu říct, že by na mě pilot udělal velký dojem. [60 %] ()

Vražda vychovatelky (2021) (E02) 

Spoilery! Bohužel se nemohu přidat mezi zdejší smetánku honimírů, která je z tohoto seriálu v pozoru. Zatím mě to absolutně nechytilo za kulky. Přestože je tento díl o něco málo zajímavější než ten první, tak celkově mě to nijak zvlášť nebaví. Nic z toho, co jsem zatím viděl neshledávám bůhvíjak šokujícím. Klasickej pasťák plnej puberťáků, kterým je dobrá jakákoli slabší díra v blízkosti. Na tomto seriálu mě zatím oslovuje jen jakási nejednoznačnost. Popisuje nám problémy s mládeží a společností, ale nijak nemoralizuje a nechává více méně na divácích si určit kdo je kdy v právu a nutí nás se celkově nad dějem vždy alespoň trochu zamyslet. [62 %] ()

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

Ceny české filmové kritiky ovládla Okupace

05.02.2022

Sdružení českých filmových kritiků dnes v pražském Divadle Archa předalo výroční Ceny české filmové kritiky v rámci svého 12. ročníku a ocenilo tak výjimečné české filmové počiny roku 2021 i jejich… (více)

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama