Reklama

Reklama

Kyslík

Trailer 1

VOD (1)

Mladá žena se probudí v kryokomoře a nic si nepamatuje. Musí si ale vybavit, kdo je, a dostat se ven dřív, než jí dojde kyslík. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Nádech, výdech, žádný spěch... dýchej zvolna, když máš pech. Kdo jsi, kde jsi, kudy ven? Paměť zdechla, čert ji vem." Varování: v komentáři hrozí nebezpečí srážky s asteroidy, hemeroidy a spoileroidy! Nejprve test z učiva fyziky: Co obsahuje kosmické vákuum? A) minimálně 1% kyslíku, B) prd, resp. vůbec nic, C) cca 99% happy endu. A nyní matematické okénko. Kosmická loď letí 12 let, za tu dobu urazila 95000 kilometrů (info zaznělo ve filmu). Jakou rychlostí letěla? (12 let = 105120 hodin, 95000 km děleno 105120 = 0,9037) Raketa letěla rychlostí ani ne 1 kilometr za hodinu. Tvl, to by to kosmonauti urazili šestkrát rychleji pěšky :-)). A tak si tady matematicky, fyzikálně a momentálně mentálně zaostale blbneme, Na hraně logiky, ale dlužno říct, že docela zábavně a napínavě, při namáhání zbytků šedých buněk mozkových (ty při nedostatku kyslíku rychle odumírají) a pátrání po psychopatovi, který naši chudinku unesl, zdrogoval a šoupnul pod poklop, do techno rakve. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja servíruje pro Netflix komorní, inteligentní a napínavý Survival v kryokomoře, který je solidní a fanoušci Survivalů si určitě na své příjdou. Raději bych sice viděl od Aji Hory mají oči 2 či jiný masakr, ale jsem rád i za tohle. Je zde jistá inspirace filmem Buried, takže komu se líbil už ten, tak je velká šance, že Kyslík Vás vyloženě nezklame. Dalo by se stěžovat nad tím. že je to pomalejší, mohlo to být intenzivnější a možná o 20 minut kratší, ale na druhou stranu si moc nedokážu představit, že by z tohodle námětu někdo dokázal vytřískat něco víc. Mélanie Laurent hraje výborně, ústřední zvrat je parádní a pro mne dost nečekaný, ale i ty další dějové překvapení mi přišly velmi dobře vymyšlené a kupodivu tu Aja stihl narvat i 3 slušné Jump Scary, kde při jednom se mi až orosilo čelo! Nesnáším jehly a krysy, takže i v tomhle na mě film působil nepříjemně. Celkově fajn jednohubka, kterou mám mezi 3-4 hvězdami, ale Survivalů nevzniká ročně 20, naopak maximálně 2, takže nedvidím důvod, proč bych zde měl šetřit. 7/10. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá premisa+šikovný režisér+nohy nepodkopávající scénář+šikovná herečka v hlavní roli=Kyslík. Úplně v pohodě film, který ze základního děje tahá maximum a dodává divákovi přesně to, co má. Nechybí tísnivá atmosféra, zajímavá pointa a překvapivě minimálně jedna jumpscare, která dokáže nemile zaujmout. Osobně jsem spoko a těm, kteří dali Buried za 4* a tomuhle za 2*, přeji aby se ráno probudili v krabici odeslané do Bangladéže. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nepřímé spoilery! Slušný napínák ve stísněném prostředí s fajn efekty i hravou kamerou. Je to sice trochu předvídatelné a lepší nad tím příliš nepřemýšlet, neb pro účely dramatického scénáře tvůrci trochu zapomínají na (ne)logiku samotného projektu, který by asi reálu měl být na podobné situace daleko lépe připraven (aneb proč to dělat lehce, když to jde složitě), stejně jako umělá inteligence, které IQ podle potřeby neustále přeskakuje mezi strojovou imbecilitou a AI genialitou, ale jinak to baví. Mélanie Laurent tu sice moc sympatická není, ale postupné odhalování pravdy společně s její postavou, i díky zručně nastavenému tempu vyprávění, celkem dobře funguje. Mínus za naprosto zbytečné jump scary. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Potencialne obstojny namet na epizodu serialu typu BLACK MIRROR nebo TWILIGHT ZONE. Celovecerni metraz ale vede nejen k natahovanosti a castemu mlaceni prazdne slamy, ale predevsim dava prostor mnohym nelogicnostem (proc tam vubec byl telefon?) a klise (hned trojnasobny (!) motiv "bomby" deaktivovane presne jednu vterinu pred "vybuchem"). Vysledek tak funguje maximalne jako dlouhometrazni "highlight reel" Melanie Laurent. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červenci 2020 ve studiu Kremlin v Ivry-sur-Seine ve Val-de-Marne. (bianci)
  • Když Liz (Mélanie Laurent) z kryokomory telefonuje se „svou“ matkou Alice, tak ta by podle věku skutečné Liz měla být již v extrémně vysokém věku nebo po smrti. Vylučuje to její poklidnou nabídku, že se za dcerou zastaví. (TaNya_)

Reklama

Reklama