Reklama

Reklama

Tensura nikki: Tensei šitara Slime datta ken

(seriál)
  • Japonsko 転スラ日記 転生したらスライムだった件 (více)

Epizody(12)

Obsahy(1)

I ve fantasy světě není každý den jen bojem o holý život, ale jsou i období klidu a míru. Během těchto dní je ale pořád co dělat. Ať jde o zajištění potravy pro celou komunitu, výroby potřebných nástrojů, stavbu budov... Ale najde se i čas na zábavu a hry. Tento skromný deníček přináší obyčejné radosti a starosti každodenního života vůdce monster slizu Rimuru a jeho přátel. Tensura nikki: Tensei shitara Slime datta ken je kompilací mnoha krátký příběhů hrdinů ze světa anime Tensei Shitara Slime Datta Ken, které se zpravidla odehrály v období mezi jednotlivými událostmi první řady tohoto seriálu. (Jeoffrey)

(více)

Recenze (2)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další anime ze světa Tensei shitara Slime Datta Ken. Tentokrát se nejedná o pokračování, ale spíše o odbočení na oddychovou kolej, kdy se nám ukáže každodenní život ve městě monster. Strávíme tak rok měnících se období, klasických komediálních skečů a pak také snahy hlavní postavy zavést do světa zvyky a tradice ze svého původního světa. Příběhově by se to dalo zařadit někam do první série a obecně by se to dalo považovat jako takové delší OVA. Po animační stránce je to o něco jednodušší a tudíž slabší než ostatní anime a po hudební to neurazí. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tohle "Čtvero ročních dob v říši Tempest" je docela sympatický nápad, jak rozšířit svět a rozvinout postavy z původního seriálu. Prostě v jednom díle vám ukážeme, jak taková říše vzniká, všechna ta velká i malá dramata a souboje (dobrodružný isekai) a v tomto druhém zase uvidíte, jak že se tu vlastně žije (slice of life). Navíc tím, že znáte postavy a prostředí už od začátku, jste tak nějak ve svém a můžete si to začít hned užívat. No a díky příjemnému tempu a milému humoru to dobře funguje a vše příjemně plyne. Prezentace formou jakože deníčku, kdy jednotlivé díly byly rozdělené na menší segmenty se mi také líbila, alespoň tak v jednom díle dostalo prostor větší množství postav.  Prostě celkově jsem rád za tuhle výplň mezi dvěma polovinami druhé série Tensei shitara Slime datta ken, protože mi tu ukázali to hezké, za co vlastně Rimuru a spol. bojují a tak to trochu rozptýlilo moje pochyby o některých činech velkého vůdce, kterých jsem byl před třemi měsíci svědkem. Ano, mnohé zdejší zápletky a jejich vyústění byly očekávané, přeci jen většinu postav známe a víme, co od nich můžeme čekat, něco ale i trochu překvapilo (třeba Geld a jeho obliba u dětí, Treiny...). Z čeho jsem ale trochu zklamaný a proč jsem ani neuvažoval o plném hodnocení, přestože mám klidné, vtipné a sympatické slice of life seriály tak rád, je nevyužitý potenciál světa. Máme tady mnoho různých monster z různých kultur, ale tady to na mě celé působí, jak kdyby tu nikdo neměl žádné vlastní tradice a zvyky a tak všichni bez problémů přebírají ty japonské. Chápu, že Rimuru je velký šéf a místní modla a když řekne, že se budou slavit Vánoce, tak se budou slavit Vánoce, ale pro mě jako pro diváka to bude působit divně a rozpačitě, asi jako když se Rimuru pak všem snaží vysvětlit, proč vlastně Vánoce a kdo že je teda Santa. Ono to pak ve finále vypadá, že zdejší obyčejný život je skoro stejný, jak někde v japonské vesničce a smysl cizího světa a jeho kouzlo je najednou z velké části pryč. A tak se ptáte, proč tu někdo nepoužil fantazii, vždyť tady pro ní přeci díky prostředí, kde se seriál odehrává, nejsou žádná omezení? Také se občas pozastavíte nad tím, kde na některé japonské pokrmy vzali suroviny, jak dokázala monstra tak přesně trefit design některých tradičních budov...  Ale tak fajn, i přes to všechno jsem si dokázal seriál užít a dobře si u něj odpočinout i se zasmát. 7/10 ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama