Reklama

Reklama

Král šamanů

(seriál)
  • Japonsko Shaman King (více)
Trailer 1
Japonsko, (2021–2022), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Hirojuki Takei (komiks)

Kamera:

Terujuki Kawase

Hudba:

Júki Hajaši

Hrají:

Jóko Hikasa, Kacujuki Koniši, Megumi Hajašibara, Inuko Inujama, Romi Paku, Kósuke Takaguči, Masahiko Tanaka, Wataru Takagi, Minami Takajama, Júdži Ueda (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(52)

Obsahy(1)

Médium Joh Asakura se přihlásí do bojového turnaje, který se koná každých pět set let. Jeho vítěz se pak stane všemocným Králem šamanů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (8)

VashCZ 

všechny recenze uživatele

Viděno patnáct let po původním Králi šamanů. Ač je seriál dle csfd zkrácen o 4,5 hodiny z původní stopáže, teprve v polovině jsem si všimnul, že to není jen remaster, ale jedná se o remake. Graficky decentní, původní feeling seriálu je cítit i z každé postavy, která v nové verzi dělá něco navíc. Zvuk OK. Lépe vykreslený Yoh, lépe vykreslená Ana, jinak a nejspíš lépe vykreslený Hao, hůře vykreslený Rju, hůře vykreslený Manta, jinak vykreslený HoroHoro, jinak vykreslený Lyserg. atd. atd. Celkově mě seriál potěšil, protože je i trochu změněna myšlenky seriálu v závěru. Co mě nepotěšilo je asi chybějící půlka obsahu z vystřihlých situací, která se tam jednoduše nevešla :-). I přes větší a i menší výhrady hodnotím kladně 70%. ()

Mancunian 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie dávám 4*, jako malej jsem to fakt žral. Každopádně to jinak působí spíše průměrně. Začátek je parádní, ale čím víc se blížíme ke konci, tím horší mi to přišlo. Finále bylo uspěchané a každý díl mi přišel jak přes kopírák. Plus se mi nelíbilo zapojení "množství many". Tohle ale celkově moc v Anime (které nejsou in-game jako např. SAO) nemám v lásce. Je to škoda, zápletka i svět šamanů je zajímavý, ale prostě provedení není stoprocentní a závěr byl pro mě hodně velkým zklamáním a nebyl ani moc pochopitelný. ()

Reklama

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

4 hvězdy spíše z nostalige.. Byl jsem v očekávání, když dokončili mangu -> jak moc se ve verzi z roku 2001 odchýlili a za mě tedy musím řict, že starší verze lepší. Ačkoli tato rozšiřuje lore seriálu, tak příběhově měla starší verze lepší spád. Tady často seriál působil jakoby neměl z ničeho nic moc času a vše se muselo urychlit a ten závěr byl teda zklamáním. Človek by řekl, že když finance na Anime obstará Netflix, tak nic takového nehrozí. Nevím, nevidim jim do produkce, ale kdyby udělali pouhý remaster, udělali by ve finále lépe. ()

Senpai 

všechny recenze uživatele

Docela povedený remake slavného seriálu z Jetixu. Grafické zpracování velmi dobré, ale některé věci se mi zkrátka v originále líbily víc. Takto vysoké hodnocení dávám převážně díky krásnému pocitu nostalgie a přepracování v méně dětskou verzi. Irituje mě možná jen absence původního úžasného openingu. Doufám, že se dočkáme časem i zpracování Shaman Kinga o Asakura Hanovi. ()

RanMori 

všechny recenze uživatele

Hodně velký špatný. Jedna hvězda za super grafiku a druhá za tu snahu, že sehnali stejné dabéry (aspoň co můžu soudit podle NJ dabingu). Ale jinak asi od půlky už se to začalo ubírat úplně jinak než původní serie a byla to čím dál větší nuda. Plno žvástů a smrtě, které vůbec nic neznamenají. Je sice pravda, že tu plno postav dostalo víc prostoru než v původní sérii, ale možná i kvůli tomu jsem začala mít pocit, že se to nikam neposouvá. Životní příběh tohodle, pak tamtoho, pak třetího... a současný děj stojí. A závěrečný plottwist aka výchovná facka taky nepůsobí úplně uvěřitelně. Jediné zajímavé bylo aspoň se podívat na to "o 7 let později". Neznám děj mangy, tohle se tomu snad prý podobá víc než ta první anime adaptace, ale tenhle remake je fakt zklamáním. ()

Reklama

Reklama