Reklama

Reklama

Obsahy(1)

The Perfect Game je příběhem skupinky chlapců z Monterrey v Mexiku, kteří v roce 1957 jako první neamerický tým vyhráli Malou ligu světového poháru. Je založen na skutečných událostech devíti dětí, které přijely do Ameriky a kterým se podařilo porazit dosavadní nejlepší tým baseballové malé ligy. (reqiuem)

Recenze (9)

Tomyfrok 

všechny recenze uživatele

Absurdní sportovní drama bez jediného napínavého okamžiku. To přesně The Perfect Game je a závěrečný pokus o velké finále beru spíš jako frašku. Ne, tohle bylo fakt hodně mimo mísu a že jsem těch filmů o sportu už pár viděl. Ohradný příběh budiž, to klišé sem trochu patří a jestli se to tak stalo, nic s tím nikdo nenadělá, ale tady byl absolutně nevěrohodně podaný, invence zpracování nulová. Vedlejší dějové linky byly uměle naroubované a veškeré z náhodně vyskytujících či epizodních postav jako černý údržbář, reportérka či servírka v bistru by vysloužily pro své protagonisty Zlaté maliny. Film mi chvílemi připomínal Klapzubovu jedenáctku, ale ta pohádkou je, Perfect Game si na ni jen neumě hraje. Hloupé dialogy beze smyslu srážejí do kolen i některé vesměs sympatické postavy, čemuž kralují přechytračená dítka. Hudba byla pro uši trochu příjemnějším zážitkem, ale kamera se střihem zase dráždily mé laické oko. Jestli šlo o nepovedenou parodii, kterou jsem nepochopil, tak se omlouvám a snad jste se alespoň dobře pobavili. Mě tahle slátatnina teda neoslovila. (25 %) ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Docela pěkné pokoukání, tento fakt potom vyzdvyhuje to že je to tak klišovaté a provařenétéma že je skoro divu jak je to ubec možné že to někdo točí, ale světe div se , tady to funguje. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Tento film je nádhera sama. Nič neobyčajné ale natočené a podané z neskutočne veľkým citom. Niektoré scény sú dokonca emočne až tak vypäté, že "husia koža" je len začiatok toho príjemného pocitu, ktorý vám zostane aj po skončení tohto filmu. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Ako príbeh, tak aj idea je veľmi jednoduchá. Zozbiera sa banda chlapcov z Mexickej dediny, čírou náhodou stretnú schopného chlapa, ktorý ich povedie až k víťazstvu. Nie je to ale príbeh, ktorý ma nadchol. Je veľmi príjemné pozerať sa na to, ako nadutým a rasistickým Amíkom natierajú zadnicu. Tiež sa mi páčilo ako sa na ich pomoc zmobilizovala chudoba, dobrácki černosi, novinárka atď. Kto vie či to takto bolo v skutočnosti, alebo len scenáristický dodatok. To čo mám rád - citovo silný moment - bol, keď si Angelov zatrpknutý tatko uvedomil silu svojho syna a poslal mu medailón. Možno film za to ani nestál, ale zaváži pocit, ktorý mám po jeho zhliadnutí, a ten je na 5* ()

izolator 

všechny recenze uživatele

Kdo zná baseball, ví, jak je těžké zahrát perfect game (zatím poslední 20-tou perfect game v historii MLB zahrál Roy Halladay v květnu 2010). Samozřejmě zápasy jsou trochu divně sestříhané, ale jinak to byla příjemná podívaná. Za 4* ()

Saleas 

všechny recenze uživatele

Obvyklý příběh o podceňovaném týmu, který dokáže nemožné a navíc podle skutečně skutečné události. Sice chybí velké hollywoodské hvězdy,ale filmu to nijak neškodí možná právě naopak. Co tenhle film opravdu dostává nahoru je hodně povedený soundtrack, který kromě mexických kytar obsahuje třeba i dobový rock n' roll i trochu popu. Logika moc neskřípe akorát je to v závěru divně sestříhané při záběrech na lidi v Monterrey kolem rádia(výsledková tabule nesedí s děním na hřišti). Bavil jsem a nejen proto, že podceňovaným týmům se prostě fandí, ale i vedlejší linky filmu a vtípky jsou prostě fajn. Pokud nemáte odpor k tomuhle druhu sportovních filmů tak se na něj podívejte určitě ()

Reklama

Reklama