Reklama

Reklama

Hige o soru. Sošite džošikósei o hirou.

(seriál)
  • Japonsko ひげを剃る。そして女子高生を拾う。 (více)
Trailer 1

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jošida je na první pohled obyčejný šestadvacetiletý úředník, který je už pět let zamilovaný do své kolegyně z práce Airi. Sice se mu konečně podařilo domluvit si s ní rande, ale když se rozhodl pozvat svou vyvolenou k sobě domů, tak byl odmítnut, protože Airi prý už s někým chodí. Jošida na to zareagoval tak, že zavolal svému kamarádovi a šel se pořádně opít. Během následné noční cesty z hospody našel Jošida pod lampou na ulici spát mladou dívku. Když ji probudil a chtěl ji poslat domů, tak se ukázalo, že tato studentka je vlastně na útěku, nemá peníze, ani kde přespat a je ochotná vyměnit své vlastní tělo za střechu nad hlavou a něco k jídlu. Jošida sice jakékoli sexuální návrhy jasně odmítl, přeci jen ho nepřitahují takhle mladé holky, ale alespoň jí nabídl, že u něj může dnes přespat, samozřejmě na zemi!
Následujícího rána se dívka Jošidovi představuje jako Saju Ogiwara, přiznává se, že je na útěku už skoro půl roku a dokázala se dostat z Hokkaida až do Tokia. Během své cesty pravidelně vyměňovala sexuální služby za ubytování a jídlo, a tak očekává, že i Jošida prostě bude na oplátku něco chtít. Ten však o její svádění nejeví žádný zájem. Místo toho jí nabídne, že pokud tu chce prozatím bydlet, tak si bude muset na nájem vydělat, a to třeba pomocí běžných domácích prací pro Jošidu, ale i nějakou poctivou a normální brigádou. Tím začíná příběh o zvláštním vztahu mezi zásadovým mladým mužem se zlomeným srdcem a náctiletou studentkou na útěku... (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele Scalpelexis k tomuto seriálu (5)

Hige o soru. Sošite džošikósei o hirou. (2021) 

Vrchol bezradnosti. Někdo  rádoby chytrý si usmyslel, že napíše příběh o zachráněné adolescentní poběhlici svatouškem z místní softwarové firmy (což je v pořádku a upřímně mě nejen toto téma relativně láká, ale jde hlavně s tím pracovat ať už dramatickým nebo komediálním směrem), ale hned jako varování tomu vlepí prachmizernný, typicky LNovský název, aby snad snížil očekávání k samotnému dnu. A ony překvapivě první díly byly slušné; dokonce beru i onen kontroverzní 3. díl jako silná poslední vzpoura pomalu tonoucího se a doposud pokřiveného charakteru Sayu. V tu chvíli se ještě jakž takž dalo odpustit vilné kameře, která nepokrytě hledala úhly, jak čumět slečnám do výstřihu nebo kolem okrajů sukně/spodního prádla, úmysl zveličovat sexuální podtext příběhu. Poté už ne, protože děj z fleku propadnul patry do nápady vyprahlého suterénu drsněji co uvolněný výtah a začal se topit v bažinách vaty, to vše za doprovodu astrofyzikálně nepotřebnýho a otravnýho panoptika vedlejších postav: Zoufalá kinofilní stíhačka, paní "kozy jako vozy ale postel neohrozí" a vševědoucí vtíravý kolega z práce, který drbe a radí, jako kdyby pocházel z Babovřesek. Sekundy ubíhaly svižně jak hodiny na porouchaném orloji a Higehiro zdržovalo jak o závod, aby mohlo totálně předvídatelné finále natáhnout na 3 díly o tom, jak úspěšně zmlátit stůl, dát si džus a natrénovat všemohoucí zpomalenou sklapovačku. Pocit trápení a trapnosti byl všudypřítomný, katarze nejapná a úvodně nastiněné poslání zmizelo dřív, než stihlo cokoliv minimálního předeslat. I když jsem ženským svodům odolávajícího Yoshidu a popletu Sayu měl docela rád, jejich tažení bylo teskně nedotažené vůči úvodnímu potenciálu. Zde nevyhráli jak oni, tak hlavně diváci. ()

Baito (2021) (E04) 

Mishima can go F big time. ()

Renbo (2021) (E07) 

Další F pro Mishimu. ()

Šómei (2021) (E10) 

Tohle anime se, bohužel, ztrapňuje každým dalším dílem, kdy autorovi absolutně dochází pára a mozek se mu zasekl ve 3.-4. díle. Tohle není ani vata, tohle je horší jak uhlí v ponožce od Mikuláše. ()

Hahaoja (2021) (E12) 

Oči po sobě naštvaně těkají, napětí se mocně stupňuje, ostré vnitřní monology jedou o 106, následuje agresivní sebrání plné sklínky džusu, bouchnutí do stolu: "A DOST!!!....teď se chci napít." ()

Reklama

Reklama