Reklama

Reklama

Pod rouškou temnoty

  • USA Blacklight (více)
Trailer 1

Politickou aktivistku Sofii před jejím domem srazí auto a řidič z místa činu ujede. Je zjevné, že nejde o náhodu. Travis Block je veterán z vietnamské války, který pracuje jako tajný agent pro ředitele FBI Gabriela Robinsona a jeho úkolem je likvidovat problémy v systému. Je vlastně čistič a odstraňuje agenty, kterým selhalo krytí. Chce se své stinné minulosti zbavit a odejít do důchodu, aby se mohl věnovat dceři a vnučce. Ředitel ho ale odmítá propustit. Dává mu poslední úkol, přivést agenta Dustyho Cranea. Travis ale neví, že Crane spolupracuje s novinářkou Mirou Jonesovou, která pátrá po příčině Sofiiny smrti a získala od Cranea důkaz, že nešlo o nehodu. Dal jí informace i o přísně tajné operaci FBI, určené na likvidaci nepohodlných lidí. Mezitím je Dusty Crane zavražděn a Travisova dcera i s vnučkou jsou uneseny. Novinářka Mira Travisovi všechno řekne, a tak je nucen považovat svého ředitele za nebezpečného zločince a zastavit ho všemi prostředky. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (77)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

A je to definitivní. Tímto se děda Nýsn, který se dosud z posledních sil ještě jakž takž snažil držet zteřelé hajzlové roury těsně nad žumpou lobotomizovaných pičočalamád pro šimpanzí výběhy, rezignovaně pustil a šouravě se vydal ve Wilišových stopách k Segalově hrobce. To, že se v posledních letech ze smrtelně nebezpečného kůl dedyho z prvních 96 hodin přetransformoval ve smrtelně patetického senilního dědka s mumulendovským morálním kodexem a sveřepě drží tuto sranickou linii, by mi po jeho posledních počinech až tolik nezanítilo vkus a nedonutilo mě uchylovat se až k těm nejžalostnějším výrazům mého šedesátisvazkového Slovníku explicitních filmově – teoretických termitů. Není to zjevně ani natočeno na ruční kameru za výtěžek týdenního kouření čuráků v nádražce a distribuuje to velké studio, které bývávalo alespoň z padesáti procent zárukou, že po zhlédnutí nezačnete žrát neoloupané banány, srkat jogurt nosem ani kopat s Farzekašovými za Telecum. Ne, vzepřít se svému naturelu i pracně vybudované pověsti upjatého slušňáka, co v životě neřekl sprosté slovo, mě, kurva, donutil především „scénář“ této monstrózně slaboduché pičidity. Zoufale napsaný i zahraný, oplzle debilní a až i pokojové rostliny urážející telenovelizovaný mentální moulinex, ve kterém děda Nýsn polovinu hrací doby pateticky ňuňá s obskurně kýčovitým fuckanem a tu druhou nudně dementně popajdává od ničeho k ničemu s nějakou totálně koženou prdelatou Negroameričankou se zjevným talentem od BLM, chovají se, jednají a mluví jako utečenci z útulku pro downy a dělají z FBI Federální Bandu Idiotů. A až je to přestane bavit, zachrání děda Nýsn zase úplně všechny, a hlavně xmrti otráveného diváka ze zoufalství odhodlaně už už přibližujícího žiletku ke svému zápěstí, tím, že největšímu padouchovi řekne: „Vzdej se, ty hnusný amorální padouchu!“. A padouch na to: „Tak jo, ty morálně dokonale ukotvený správňáku, čemuž nelze odporovat!“… střih, hudba z porna, děda opět ňuňající s kýčovitým fuckanem až za hrob, stmívačka, titulky, kontrola, jestli se vám neudělal rozštěp, a pak veliká úleva, že jste se u toho frustrovaně nezačali sebepoškozovat. Ale bylo to na hraně! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám 69 let má Liam, tak to stihne ještě dva díly, kde bude akčnit, čím starší tím víc tvrdší.  Jsem výrazně mladší, ale mě by stačilo kopnout a jsem na týden v hajzlu a tady Liam, kulky, bodnutí, sere na to, podstatný je záchranit mexickýho prcka. Zápletka vskutku nečekaná, schémá taky, ale tak ukoukal jsem to. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak i Neeson nám bohužel pomalu ale jistě začíná putovat do škatulky, kterou kdysi vybudovali JCVD se Seagalem, aby se v ní v současné době rochnili Willisové, Cageové a už i pomalu ale jistě Gibsonové. Zkrátka takový ten špatný akční film, který naláká do svých řad známé jméno a věří že díky tomu si jej lidé pustí. Nedávná Mrazivá past vypadá najednou jako docela fajn film. Liam má rozhodně ještě kam klesat. 35% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavia ma aj tieto lacnejšie Níznofky, stále je to pozeratelnejšie ako to, čo natáčal poslednú dobu Brús Vilíž, no musím uznať, že toto mi prišlo od Liama asi to najslabšie, čo som od neho za posledných pár rokov videl. Mark Willias nie je žiadna režijná špička, dokáže síce natočiť niekoľko pekných scén a zopár prestreliek, ale to čo v iných filmoch je len menšia akčná namlsávka, tu je to finále. Príbeh je tiež nemastný neslaný a tak to všetko musí zachraňovať dedo Liam, ktorého očividne akčný žáner ešte neprestal baviť. Za jeho akčnú vydrž by som mu dal pozvánku do Expendables. 50% - 2* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Akčné thrillery s Liamom Neesonom sú tak trošku moje guilty pleasure filmy. Takže "Blacklight" v jadre presne prináša to, čo som očakával. Nemôžem povedať, že film je prekvapivý, akcie je spracovaná lacno a Liam Neeson v podstate ponúka presne to, čo vždy. Ale baví ma to sledovať. A okrem toho si myslím, že film má niekoľko momentov, ktoré boli celkom dobré. Zloduchovia sú celkom okey a musím povedať, že som chcel vidieť vrahov počas tohto filmu skapať. Pretože bolo zrejmé, že sa v tom čo robia úplne vyžívajú. Film v podstate neponúka nič, čo by sme už nevideli. Ak máte Neesona radi, čeknite si to. Ak nie, tak to ignorujte. Hotovo. Hodnotenie: C+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mark Williams je definitivně na mém blaclistu tvůrců, kteří by neměli nic točit. Nedokáže zkomponovat slušnou akční scénu, neumí pracovat s herci a nohy mu podkopává i mizerný scénář. Liam Neeson už by měl odejít do hereckého důchodu, protože jeho únava z plátna přímo teče a Mark Williams by se měl vrátit k produkci, kde se mu daří přeci jen o něco lépe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neeson neprekročil svoj tieň, ale očakával snáď od tohto skoro sedemdesiatnika niečo nové? Konšpiračná zápletka, auto naháňačky, akcia. Hoci treba uznať, že tá akcia v podaní Liama vyzerá čoraz viac ako sci-fi. Možno by s tým mal už prestať, ale hypotéka nepustí. Neeson uviazol v jednom žánri, ale mňa to stále baví dostatočne na to, že aj béčku ponechám priemer. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Priehľadná aktivistická agitka, ktorá má toľko "chochmesu" aby svoju agendu zaodela do síce biedneho, ale pomerne znesiteľného akčného hávu. A dokonca si na realizáciu prizvala dosť zručného režiséra, zostarnutého, ale stále sympatického Neesona a aj sľubnú hereckú nádej v podobe T. J. Smitha. Scenáristicky to tiež nie je úplne márne, hoci je jasné, že tento koncept nie je trvalo udržateľný až do záveru, kedy sa už každý príčetný divák buď váľa po zemi od smiechu alebo celý tento konštrukt znechutene vypne. Ja osobne som to prežil bez väčšej ujmy a ostal vo mne iba neuveriteľný údiv nad naivitou, ktorá neváhala infiltrovať aj žáner, ktorý už z podstaty veci musí takýmto amatérskym pokusom o sprznenie, zákonite odolať. (10.3.2022) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utahaný a bez zájmu hrající Neeson v ještě utahanějším a nezajímavějším filmu. Nemělo to prakticky nic, co by měla podobná žánrovka mít. Navrch si přidejte nějaké ty rodinné hodnoty a mizerný casting. 10% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zopár kompetentných a nepodfinancovaných akčných scén (nejaká tá cool bitka, priemerná prestrelka alebo totálne zbytočná naháňačka) vo filme s extrémne debilným a nefunkčným scenárom. Už ani charizma dedka Neesona (fakt tu hrá dedka) to nezachráni. Je to o chlp horšie ako Honest Thief, ale o všetky zvyšné chlpy na Willisovej hlave lepšie ako jeho súčasné pseudofilmy. 3/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Liam pomaly mieri do filmových B-čkových vôd, ktoré okupujú Willis, Cage či Cusack. Toto síce ešte nedosahuje až takú prízemnú úroveň, ale už k tomu má veľmi blízko. Dobrým základom pre to je debilný dej, nad ktorým sa normálnemu divákovi, ktorý počas sledovania filmov neuvádza mozog do stavu OFF, musí ten mozog zastavovať. Ako jedna scéna strieda druhú, tak aj jedno WTF strieda druhé. Ďalším problémom sú herci, či už tí, ktorí hrajú novinárov, alebo tí od FBI, rad radom neschopné indivíduá, pri ktorých som si celý čas hovoril, odkiaľ ich vytiahli, lebo nemajú ani na takýto podpriemerný film, s výnimkou Neesona a Quinna. No a najhoršie je, že už aj vizuál pripomína tie lacné sračky od vyššie spomínanej trojice, čo pri Neesonovi nikdy nebolo, než už bol dej akokoľvek stupídny. 30% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Blacklight není předzvěst toho, do jakých filmů Liam Neeson na stará kolena upadne. Béčková akční oddychovka je jedna věc. Blacklight je ale bezzubé nevýrazné nic, které není ani příliš zábavné. Chybí tomu energie, chybí tomu nadšení a to jak ve smyslu scénáře, tak i hereckých výkonů. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

dalsi z nekonecnej rady neesonoviek ktorymi sme zahlcovani poslednou dobou. akcia, az na prekvapujuco slusnu nahanacku, nic moc (co pri skoro 70. rocnom liamovy neprekvapi), pribeh tiez nepatri medzi oskarovy material, ale ako kulisa na piatkovy vecer k pivu sa to da prezit (ale piva treba vacsie mnozstvo)... ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....nejaký chlapík stále uteká,nejaký ho naháňa,nejaká reportérka,rodinné problémy L.N.  s dcérou ,vzťah s vnučkou a tak nejako -nijako bez života sa to hýbe dopredu a ide k jalovému koncu.....nuda....viackrát nepozerať. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ale ba, zeby kul /v plote/ akcny dedy Nysn nejak zoseagalovatel ? Taxa mi zda ze jo, seagalizacia Nysna sa tusim zacala : uz len chyba nabrat tak 15 - 20 kilo, pane Nysne. A nie svalov, ale tuku -  aby ste sa podobali Segosovi   : 2 % ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

standardní Neesonovská jednohubka, která má světlejší chvilky a je rozhodně lepší než nedávná Ice Road, ale na jeho slavnější kousky se nechytá ani omylem.Neeson se jako ultra spšel agent musí tentokrát vyrovnat s nekalými praktikami uvnitř FBI a jakkoliv tenhle nápad není špatný (byť není originální),tak to celou dobu jede na půl plynu a ve finále se to rozplizne do nikam...40% ()

Reklama

Reklama