Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Fait vláká do pečlivě připravené léčky vraždícího lichváře a majitele herny, který si je jistý svou beztrestností... Na některé zločince je spravedlnost krátká – stačí mít dostatek peněz a podplatit šéfa policie závislého na výherních automatech. Úkol, který stojí před kapitánem Faitem (M. Myšička), přesahuje rámec schválených policejních postupů. Fait i jeho kolega Dobeš (R. Nebřenský) vědí, kdo je vrah, a tuší, jaká je struktura celého mafiánského gangu, který vede majitel casina Válek (M. Ruppert). Jenže úplatný Faitův nadřízený neustále maří vyšetřování. Fait se rozhodne jednat na vlastní pěst, zapojí do pátrání svého nejtalentovanějšího studenta Alexe (V. Navrátil) a začne svoji soukromou válku s policejní byrokracií i sebevědomou televizní reportérkou Markétou (E. Křenková). Když i Markéta pochopí, že pravda je na Faitově straně, vznikne neformální skupina Božích mlýnů: mstitelů, kteří trestají zločince navzdory systému. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

PTomA 

všechny recenze uživatele

Velký špatný. Největší břídil už od začátku je scénarista Janek Kroupa, který napsal trapnou kriminálku, která nefunguje ani jako kriminálka ani jako komedie. Celý příběh je naprosto stupidní, kdejakého trypofobika by tenhle seriál usmrtil s kadencí debilních scén a logických děr. Samozřejmě pan Kroupa nezapomněl na nejklasičtější klišé, to je ale samozřejmostí v českých televizních kriminálkách. Zvrat, který utváří tuto hodinovou špínu, je samozřejmě ZASE DEBILNÍ. Kapitán Fait se směje holičce za to, že považuje hereckou školu za vysokou. V další scéně mu to paní holička nandá svým nadaným herectvím a paní redaktorka je hrozně spokojená, co to odhalila. Ale to, že to nedává absolutní smysl, to asi nikoho v době produkce nenapadlo. :) ______ Jinak, Eliška Křenková je prkenná jako kůl v plotě. Chudák Martin Myšička, který je charismatický, ale nemá absolutně, co hrát. Bolí to. Fakt. 2/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to na mě působilo sexy a svěže, na druhou stranu spousta momentů, zejména konec bylo jak, když znihočenic spadne z nebe slunce. Martin Myšička super, Eliška Křenková je pěkná, charismatická, takže rád si je pozvu i další neděle do obýváku, jen si nejsem jist s Andrejkovým miláčkem Jankem Kroupou jako scénáristou v tandemu s Janem Drbohlavem, tady to zatím teda rozhodně nevoní. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já nevím. Začátek byl hodně trapný (archetyp mafiána, kasino, blbá novinářka, chyby v jednání policie apod.), kdy jsem se ošíval z těch pokusů o intelektuální humor (viz Comeback: díl Motivační CD), kdy mi přišlo divné, že šéf televize sebou nechá manipulovat evidentně totálně blbou novinářkou, která si nezjistí a nespojí všechna fakta a dá jen na osobní pocity, u tvrzení proti tvrzení by a/ nebylo co vyšetřovat, b/ ani šéf policisty by nemohl zařídit jeho pobyt v cele předběžného zadržení, a ostatně do cely předběžného zadržení by ani tu novinářku nepustili. Pár wtf momentů se ale naštěstí v závěru vysvětlí jako důmyslný plán (no, zas tak chytrý nebyl a taky mohlo mafiána napadnout, že někdo šije boudu, zvlášť po akci na farmě - vlastně to zakončení je celé takové puberťácko naivní), časem začnou být některé repliky aspoň trochu vtipné, a celkově ten konec je docela pozitivní, tak na ty silné dvě hvězdy to nakonec bude. Jinak se mi potvrdilo, že Křenková fakt neumí hrát a je topornější než Voříšková, když ještě nebyla Ramba, a to je co říct. ()

Beat83 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané. Asi byl záměr natočit nový styl rádoby vtipných a chytrých detektivek, ale nějak v tom ruplo, křachlo. Není to ani dobré krimi, ani chytré, ani vtipné. Vlezlá hudba řve jak na pouti a dialogy jsou špatně slyšet. Jinak mi lezl na nervy Vincent Navrátil, jehož "herectví" spočívá ve výrazu ublížené čivavy a artikulovat asi taky zapomněl. Nejlepší herecký výkon dal Myšička, ale s tímto scénářem prd platný. Uvidíme, co přinesou další díly. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Prý krimikomedie, chachacha!!! Kde je ta krimi a kde ta komedie??? Přijde mi, že scénář napsal žák na zakládce, který sotva odrostl pohádkám, kde na jedné straně jsou hodní a krásní a na druhé straně zlí a oškliví. Schématické, nudné, nezajímavé, nevtipné... Kde je nějaký nadhled, ironie a sarkasmus??? Tuhle veteš chce někdo přirovnávat ke skvělému Marlowovi, to snad proboha ne. Zjevná inspirace Podrazem a v hudbě W. Allenem. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Zinscenované fotografie, kde je policista Fait (Martin Myšička) v důvěrném styku s jedním z gaunerů, a mají to být důkazy proti nim, se stejně tak mohli obrátit proti policistovi. (sator)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,73 milionu diváků starších 15 let. Šlo o nejlepší výsledek večera a také celého dne. (rublik05)
  • Natáčelo se v Praze a okolí, např. v Černošicích, Jesenici u Prahy či v parku zámku Štiřín. (rakovnik)

Reklama

Reklama