Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Fait vláká do pečlivě připravené léčky vraždícího lichváře a majitele herny, který si je jistý svou beztrestností... Na některé zločince je spravedlnost krátká – stačí mít dostatek peněz a podplatit šéfa policie závislého na výherních automatech. Úkol, který stojí před kapitánem Faitem (M. Myšička), přesahuje rámec schválených policejních postupů. Fait i jeho kolega Dobeš (R. Nebřenský) vědí, kdo je vrah, a tuší, jaká je struktura celého mafiánského gangu, který vede majitel casina Válek (M. Ruppert). Jenže úplatný Faitův nadřízený neustále maří vyšetřování. Fait se rozhodne jednat na vlastní pěst, zapojí do pátrání svého nejtalentovanějšího studenta Alexe (V. Navrátil) a začne svoji soukromou válku s policejní byrokracií i sebevědomou televizní reportérkou Markétou (E. Křenková). Když i Markéta pochopí, že pravda je na Faitově straně, vznikne neformální skupina Božích mlýnů: mstitelů, kteří trestají zločince navzdory systému. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Pěkně , civilně...Oddechově. Myšička zraje a tohle mu sedí.Eliška je pořád moc pěkná a nepodbízí se. Umí se i usmát a role jí rovněž sedí. Ostatní dobře obsazení a věřím , že seroš překvapí. Myslím, že moc lidí to nepochopí a budou to brát moc vážně. Tohle je dobrej relax, co běží hladce do cíle ! Uvidíme. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to na mě působilo sexy a svěže, na druhou stranu spousta momentů, zejména konec bylo jak, když znihočenic spadne z nebe slunce. Martin Myšička super, Eliška Křenková je pěkná, charismatická, takže rád si je pozvu i další neděle do obýváku, jen si nejsem jist s Andrejkovým miláčkem Jankem Kroupou jako scénáristou v tandemu s Janem Drbohlavem, tady to zatím teda rozhodně nevoní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cilem tvurci bylo natocit netradicni pohodovou detektivku a bavit, k cemuz prispiva i laskovna hudba. Jsou zde vyrazne typy hercu jako Matej Rupert. Dej tahne hlavne situacni humor. Otazka je,jestli to narocnemu divakovi bude stacit. O postavach se toho moc nedozvite,predstavuji urcite typy. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Ježkovy zraky. Kombinace herecké elity s hereckými lúzry na mě nezafungovala. Hudba pěkná. Udělat z Křenkové, která neumí artikulovat, ani normálně mluvit, redaktorku... Toť komediálním prvkem největším. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele, já nevím. Začátek byl hodně trapný (archetyp mafiána, kasino, blbá novinářka, chyby v jednání policie apod.), kdy jsem se ošíval z těch pokusů o intelektuální humor (viz Comeback: díl Motivační CD), kdy mi přišlo divné, že šéf televize sebou nechá manipulovat evidentně totálně blbou novinářkou, která si nezjistí a nespojí všechna fakta a dá jen na osobní pocity, u tvrzení proti tvrzení by a/ nebylo co vyšetřovat, b/ ani šéf policisty by nemohl zařídit jeho pobyt v cele předběžného zadržení, a ostatně do cely předběžného zadržení by ani tu novinářku nepustili. Pár wtf momentů se ale naštěstí v závěru vysvětlí jako důmyslný plán (no, zas tak chytrý nebyl a taky mohlo mafiána napadnout, že někdo šije boudu, zvlášť po akci na farmě - vlastně to zakončení je celé takové puberťácko naivní), časem začnou být některé repliky aspoň trochu vtipné, a celkově ten konec je docela pozitivní, tak na ty silné dvě hvězdy to nakonec bude. Jinak se mi potvrdilo, že Křenková fakt neumí hrát a je topornější než Voříšková, když ještě nebyla Ramba, a to je co říct. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, alespoň jsme si u TV s manželkou pěkně zdřímli. Ti, kteří si u TV nikdy nezdřímli asi nevěří, že po takové hodince dřímání (přesněji cca po 38 minutách, totiž těch prvních 20 minut jsem se opravdu snažil) můžete být opět 100% nabití. Není to o hercích a herkách. Ale o nevtipném scénáři. Ani komedie, ani krimi. Takový kočkopes. Přečtěte si https://www.novinky.cz/kultura/filmy-serialy/clanek/recenze-nevtipna-komedie-a-nedetektivni-detektivka-z-ct-40356843#dop_ab_variant=1&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=m0sj8Ie16AX-202104131206&dop_id=40356843&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz. Aby bylo jasno, tak docela naprosto se Stanislavem Dvořákem z Novinek nesouhlasím. Měla to být přece původně komedie, takže soudit scénářové jednání kaskadérky skákající pod auto a scénářové vyšetřování případu po dvouvteřinovém příjezdu Policie a poté porovnávat filmový scénář s pravděpodobnou skutečností je ze strany pana Dvořáka hodně neprofesionální. Film je přece jen fikce, nikoliv skutečnost. V tomto případě zcela jistě. Inu, i na Novinky.cz se dočtete filmových recenzí hodných ...náctiletých. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dle upoutávky to vypadalo na neotřele zajímavou, humorem našlápnutou, komedii. Zklamání se dostavilo, když se ukázalo, že většinu těch nejvtipnějších scén vystříleli již v upoutávce a tolik slibované zábavy tu nebylo. Po dvaceti minutách dokonce mí spoludiváci opustili obývák, že je to nebaví. Řešení případu trochu překombinované a závěrečné "boží mlýny" příliš snadno a naivně rychle vyřešené. Herci jsou charizmatičtí, tak jsem zvědav na další díly. Nyní slabý průměr, 2,5* 50% ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Po důkladném shlédnutí konstatuji, že je to vcelku zajímavý počin. Uvidíme, kam to půjde dál. Natočené tak trochu ve stylu Philipa Marlowa. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale tohle je pro mne velké překvapení! Krimi v kombinaci s humorem, který funguje na jedničku! Finále bylo sice trochu zbrklé a uspěchané, ale pro mě téměř Tarantinovské. Dynamické tempo, rytmická hudba a moderní look. Obsazení výborné, Myšička je sarkastik jak má být. Po delší době mě Jan Hřebejk přesvědčil, že stále patří mezi naše top filmaře, alespoň v to tedy doufám, na další díly jsem velmi zvědav. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

V detektivním příběhu by podle mého mělo být tak nějak jasné, co se vyšetřuje, kdo to vyšetřuje a proč, tady jsem měla pocit, že každá postava dělá a řeší něco úplně jiného. Scény se střídají bez ladu a skladu a vůbec to nešlape. Herecké výkony jsou toporné, že by se za ně styděl i uvedomělejší chovanec vesnického dramaťáku, hudbu podle mě vytvářel šílenec a nejsmutnější na tom celém je, že to asi měla být komedie, ale WHERE ARE THE JOKES? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První příběh měl hlavu a patu, byť závěr bylo trochu sci-fi a trochu Tarantino. Kromě rozverné hudby ale chyběl alespoň náznak komedie, takže hudební podkres vůbec neodpovídal ději. Čekal jsem jeden složitý případ, ale snad bude lépe, když v každém dílu bude nějaký jiný. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč jen mi to nejvíc ze všeho připomínalo crazy komedii, která se moc nepovedla? A tak ,..., ,v záhlaví je Krimi/Komedie, tak to možná fakt měla být crazy komedie a příště se povede víc? ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná si myslíte že jsem jen blbá kadeřnice, já sem ale vystudoval herectví, chlubí se vyslýchaná před kapitánem Faitem (Martin Myšička): "Matfyz?" "Ne herectví!" "Na to je potřeba vysoká škola?" Martin Myšička má vystudované obě školy. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, že to není tak šablonovitý jako vždycky. Lábus v serióznější roli vyloženě potěšil, Myšičkova postava je natolik divná, že má jistej potenciál růst. Rovněž je fajn, že to navzdory komediálnímu žánru nesklouzává k typickým hláškám na první dobrou. Námětem mě to ale zatím míjí fest. ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Celkem ujde. Připomíná mi to humorem, tempem i dialogem mazaného Filipa. Jsem zvědavý na pokračovaní. Myslím, že hodně lidí to bude brát vážně a nepochopí to. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Propojit krimi s komedií, to zavání průšvihem. Není to pak pořádně ani jedno. A v součtu to může být klidně i nula. Tak špatný to nebylo, ale může to mít skutečný kvalitativní ambice? ()

Reklama

Reklama