Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak neformální skupina mstitelů nachytá nervního podnikatele se zálibou v umění, který zavinil smrtelnou dopravní nehodu a zfalšoval důkazy? Bohatý, arogantní a netrpělivý podnikatel Lánský (P. Řezníček) záměrně smetl ze silnice auto, které jej zpomalovalo. Od soudu ovšem odchází očištěný, neboť podplatil soudního znalce. Nepotrestaný zločin za sebou nechává mrtvého otce rodiny a jeho nadosmrti postiženou dceru. Kpt. Fait (M. Myšička), který odešel od zkorumpované policie, si bere na pomoc Alexe (V. Navrátil), televizní reportérku Markétu (E. Křenková) i svého policejního spojence Dobeše (R. Nebřenský) a nastraží na padoucha past. Jako návnada poslouží Lánského snobská záliba v nakupování vzácných obrazů. Cílem celé Faitovy operace není pouze dostat viníka za mříže, ale vyřešit finanční problémy obětí a posvítit si i na úplatného soudního znalce. Rozjíždí se tak operace plná komediálních převleků, inscenovaných situací, podrazů a vtipných gagů. Lánský nesmí do poslední chvíle tušit, že se dostal do středu rozsáhlé provokace. Souběžně se prohlubuje linka Alexova otce Maxe (J. Lábus), který čelí své minulosti privatizačního tuneláře. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Aniki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednu šanci, kterou jsem ze zvědavosti seriálu dal, jsem si mohl klidně ušetřit. Od prvního odpadního dílu totiž došlo k dalšímu, jakkoliv už vlastně z principu věci nemožnému kvalitativnímu propadu. Ten, kdo se zaklíná výrazivem jako parodie či absurdní komedie, nemá zřejmě všech pět pohromadě. Level detektivní zápletky a její řešení je zde na úrovni vysvětlování podstaty celé problematiky tříletému dítěti, kterému chceme za pomoci jednoduchých pohádek vštípit rozdíl mezi dobrem a zlem. Mezi tvorbou pro dospělé nemá podobná stupidita co pohledávat. Chápu, že se netočí a je třeba platit hypotéky, ale za toto se bude Hřebejk v časech budoucích hóóódně stydět. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta mystifikace s kanceláří mi připomněla Podraz. Stejně promyšlené, stejně vtipné. Ta hra na inspektora s téměř nadpřirozenou dovedností být deset tahů před padouchem je v české krimikomedii vzácná, a to mě baví. Když navíc řadový člen zásahové jednotky jen tak ledabyle vyjmenovává autory nalezených obrazů, tak si říkám - jo, to je prostě český humor. Nebudu počítat nedostatky, protože já se bavím. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hřebejkova verze "Podrazu" se skvělým Pavlem Řezníčkem jako sběratelem obrazů, který způsobí dopravní nehodu, z které se dostane pomocí podplaceného soudního znalce. Lepší než první díl, ale furt je to moc tlačený silou a jede to jen tím, že tomu člověk fandí a občas se pousměje u povedených slovních ping pongů. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hodně lepší než první díl, kluci scenárističtí si evidentně nakoukali nějaké heist movies, přidali něco pubertálních snů a vtipů, nahodili černobílé postavy - bohatí jsou zlí blbci, kterým projde každá špinavost; obyčejní lidé jsou všichni milí a hodní a utlačovaní - prostě pohádka pro ty lůzry u obrazovek - a už to jede. Jen škoda, že tentokrát ne dost dostatečně vysvětlili pozadí léček (např. ta scéna s golfovým vozíkem měla znamenat, že mu s tím vozíkem někdo něco schválně provedl, nebo že fakt neumí řídit ani vozík, ale jen land rover?) a chtěl bych vidět, jak by tohle právně u soudu uspělo. Ale jinak jsem se u toho bavil a kecal bych, že ne. Teda až na neuvěřitelně topornou Křenkovou, to byl velký castingový úlet. Kdyby tam postavili sochu, vypadalo by to stejně. ()

tba4u 

všechny recenze uživatele

Pokus o český Podraz se hodně, ale hodně nepovedl. Zkratkovité zápletky, které by byly ztuha uvěřitelné i v pohádce, vše jde jak na drátkách, aniž by to někdo dobře vymyslel či naplánoval...ach jo, je to taaaaak blbě napsaný :-(. Scéna s "náhodně" předhozeným obrazem...to jako fakt??! Úplně zbytečný scény (celá sekvence na golfu...to je jako co ??!) A spousta dalších minel. A jako by to nestačilo, všechno pěkně polopatě vysvětlené a ukázané, aby i debil pochopil. Copak v České televizi úplně rezignovali na profesi dramaturga? Tohle přeci nikdo neměl pustit k natáčení. Herci dělají co můžou, za ně je ta jedna hvězda. Ale co tam hrát, když je to o ničem. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,57 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a rovněž celého dne. (rublik05)
  • Obraz „Spící lodě“ od Jana Zrzavého, kolem něhož se točí příběh, malíř skutečně namaloval, vypadá však jinak než ten, co použili filmaři. (sator)
  • V čase 00:08:09 můžeme v levém okraji obrazovky zahlédnout kus natáčecí techniky, pravděpodobně mikrofon. (dejv997)

Reklama

Reklama