Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak neformální skupina mstitelů nachytá nervního podnikatele se zálibou v umění, který zavinil smrtelnou dopravní nehodu a zfalšoval důkazy? Bohatý, arogantní a netrpělivý podnikatel Lánský (P. Řezníček) záměrně smetl ze silnice auto, které jej zpomalovalo. Od soudu ovšem odchází očištěný, neboť podplatil soudního znalce. Nepotrestaný zločin za sebou nechává mrtvého otce rodiny a jeho nadosmrti postiženou dceru. Kpt. Fait (M. Myšička), který odešel od zkorumpované policie, si bere na pomoc Alexe (V. Navrátil), televizní reportérku Markétu (E. Křenková) i svého policejního spojence Dobeše (R. Nebřenský) a nastraží na padoucha past. Jako návnada poslouží Lánského snobská záliba v nakupování vzácných obrazů. Cílem celé Faitovy operace není pouze dostat viníka za mříže, ale vyřešit finanční problémy obětí a posvítit si i na úplatného soudního znalce. Rozjíždí se tak operace plná komediálních převleků, inscenovaných situací, podrazů a vtipných gagů. Lánský nesmí do poslední chvíle tušit, že se dostal do středu rozsáhlé provokace. Souběžně se prohlubuje linka Alexova otce Maxe (J. Lábus), který čelí své minulosti privatizačního tuneláře. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než první díl. Pokud divák přistoupí na tu neuvěřitelně naivní hru o tom, jak poměrně snadno lze udělat z dravce blbce, pak se opravdu dobře pobaví. Za mne bych přidala více humoru, méně vysvětlování a trochu více ake. Nicméně i přes výše uvedené zápory, díky hlavním hrdinům a takovému komornímu, příjemnému herectví jsem se docela dobře bavila, takže za mne tentokrát lepší průměr, tedy 55%. ()

tba4u 

všechny recenze uživatele

Pokus o český Podraz se hodně, ale hodně nepovedl. Zkratkovité zápletky, které by byly ztuha uvěřitelné i v pohádce, vše jde jak na drátkách, aniž by to někdo dobře vymyslel či naplánoval...ach jo, je to taaaaak blbě napsaný :-(. Scéna s "náhodně" předhozeným obrazem...to jako fakt??! Úplně zbytečný scény (celá sekvence na golfu...to je jako co ??!) A spousta dalších minel. A jako by to nestačilo, všechno pěkně polopatě vysvětlené a ukázané, aby i debil pochopil. Copak v České televizi úplně rezignovali na profesi dramaturga? Tohle přeci nikdo neměl pustit k natáčení. Herci dělají co můžou, za ně je ta jedna hvězda. Ale co tam hrát, když je to o ničem. ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to špatné. Dokonce víc koukatelné než odpolední zápas Liberec:Slavia. O Spartě se Slováckem nemluvě. Co mi ale na tomto seriálů vadí nejvíc je to klišé, že golf je hra pro snoby, zbohatlíky nebo kriminálníky. Seriál dělá tomuto sportu medvědí službu. Za mne totiž jakýkoli čas strávený na golfu je lepší než čas strávený v kanceláři nebo doma u televize... ()

Aniki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě jednu šanci, kterou jsem ze zvědavosti seriálu dal, jsem si mohl klidně ušetřit. Od prvního odpadního dílu totiž došlo k dalšímu, jakkoliv už vlastně z principu věci nemožnému kvalitativnímu propadu. Ten, kdo se zaklíná výrazivem jako parodie či absurdní komedie, nemá zřejmě všech pět pohromadě. Level detektivní zápletky a její řešení je zde na úrovni vysvětlování podstaty celé problematiky tříletému dítěti, kterému chceme za pomoci jednoduchých pohádek vštípit rozdíl mezi dobrem a zlem. Mezi tvorbou pro dospělé nemá podobná stupidita co pohledávat. Chápu, že se netočí a je třeba platit hypotéky, ale za toto se bude Hřebejk v časech budoucích hóóódně stydět. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám pocit, že to nebylo dokonale vysvětleno, až příliš velká zkratka. Ale Pavel Řezníček se v roli našel a zachytil takového týpka velmi přesně, zejména ve chvílích, kdy ztrácí jistotu. A Myšička udržuje také seriál zajímavým, alespoň zajímavějším než pořád dokola ty seriálové detektivky s patologem, nenaplněnými manželkami nebo s mysteriózními vraždami. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • V čase 00:08:09 můžeme v levém okraji obrazovky zahlédnout kus natáčecí techniky, pravděpodobně mikrofon. (dejv997)
  • Obraz „Spící lodě“ od Jana Zrzavého, kolem něhož se točí příběh, malíř skutečně namaloval, vypadá však jinak než ten, co použili filmaři. (sator)
  • Premiéru druhé epizody sledovalo 1,57 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek večera a rovněž celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama