Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak neformální skupina mstitelů nachytá nervního podnikatele se zálibou v umění, který zavinil smrtelnou dopravní nehodu a zfalšoval důkazy? Bohatý, arogantní a netrpělivý podnikatel Lánský (P. Řezníček) záměrně smetl ze silnice auto, které jej zpomalovalo. Od soudu ovšem odchází očištěný, neboť podplatil soudního znalce. Nepotrestaný zločin za sebou nechává mrtvého otce rodiny a jeho nadosmrti postiženou dceru. Kpt. Fait (M. Myšička), který odešel od zkorumpované policie, si bere na pomoc Alexe (V. Navrátil), televizní reportérku Markétu (E. Křenková) i svého policejního spojence Dobeše (R. Nebřenský) a nastraží na padoucha past. Jako návnada poslouží Lánského snobská záliba v nakupování vzácných obrazů. Cílem celé Faitovy operace není pouze dostat viníka za mříže, ale vyřešit finanční problémy obětí a posvítit si i na úplatného soudního znalce. Rozjíždí se tak operace plná komediálních převleků, inscenovaných situací, podrazů a vtipných gagů. Lánský nesmí do poslední chvíle tušit, že se dostal do středu rozsáhlé provokace. Souběžně se prohlubuje linka Alexova otce Maxe (J. Lábus), který čelí své minulosti privatizačního tuneláře. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O hodně lepší než první díl, kluci scenárističtí si evidentně nakoukali nějaké heist movies, přidali něco pubertálních snů a vtipů, nahodili černobílé postavy - bohatí jsou zlí blbci, kterým projde každá špinavost; obyčejní lidé jsou všichni milí a hodní a utlačovaní - prostě pohádka pro ty lůzry u obrazovek - a už to jede. Jen škoda, že tentokrát ne dost dostatečně vysvětlili pozadí léček (např. ta scéna s golfovým vozíkem měla znamenat, že mu s tím vozíkem někdo něco schválně provedl, nebo že fakt neumí řídit ani vozík, ale jen land rover?) a chtěl bych vidět, jak by tohle právně u soudu uspělo. Ale jinak jsem se u toho bavil a kecal bych, že ne. Teda až na neuvěřitelně topornou Křenkovou, to byl velký castingový úlet. Kdyby tam postavili sochu, vypadalo by to stejně. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl vyloženě zklamání, nepřišlo mi tohle unfair jednání ani trochu košér, i kdyby šlo o ultrasvini Burešova formátu. Třeba ten alkohol za volantem, to byl vyloženě trapas. Scénář začíná pokulhávat. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při druhém díle jsem pochopil, oč vlastně seriál usiluje. Je to nadsázka a nadhled. Jinak na to nelze pohlížet, tahle epizoda jako by vypadla z Podrazu G.R.Hilla a její uvěřitelnost je ve skutečnosti víceméně pohádková. Mě to však nevadí, já jsem na tuhle vlnu naladěn a těším se na další díl. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Myšička, Navrátil a Nebřenský jsou celkem vtipná trojka, ale jinak ani ryba ani rak, takové nemastné neslané. Polopatické vysvětlování, jak co vlastně bylo, bytostně nesnáším. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela zajímavý, ale hodně překombinovaný příběh o vině a trestu, podvedeném podvodníkovi. Z případu je cítit nadsázka a přibylo humoru. Momentů kdy jsem kroutil hlavou ale bylo více než dost. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže Provaz za moc nestál, tak Spící lodě už nastavily ručičku kompasu směrem k odpadu. Ještě v něm nejsou, plují pomalu, ale zatím jistě. Byť tu totiž vnímám pokus o parodii, ve finále působí celý příběh Zorra mstitele spíš jako smutná fraška. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hřebejkova verze "Podrazu" se skvělým Pavlem Řezníčkem jako sběratelem obrazů, který způsobí dopravní nehodu, z které se dostane pomocí podplaceného soudního znalce. Lepší než první díl, ale furt je to moc tlačený silou a jede to jen tím, že tomu člověk fandí a občas se pousměje u povedených slovních ping pongů. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší než první díl. Pokud divák přistoupí na tu neuvěřitelně naivní hru o tom, jak poměrně snadno lze udělat z dravce blbce, pak se opravdu dobře pobaví. Za mne bych přidala více humoru, méně vysvětlování a trochu více ake. Nicméně i přes výše uvedené zápory, díky hlavním hrdinům a takovému komornímu, příjemnému herectví jsem se docela dobře bavila, takže za mne tentokrát lepší průměr, tedy 55%. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta mystifikace s kanceláří mi připomněla Podraz. Stejně promyšlené, stejně vtipné. Ta hra na inspektora s téměř nadpřirozenou dovedností být deset tahů před padouchem je v české krimikomedii vzácná, a to mě baví. Když navíc řadový člen zásahové jednotky jen tak ledabyle vyjmenovává autory nalezených obrazů, tak si říkám - jo, to je prostě český humor. Nebudu počítat nedostatky, protože já se bavím. ()

Gardis 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní a zábavná epizoda. Celý seriál působí ambiciózně a nadějně. Těším se na další díl. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nás to doma baví. Je to na nedělní vecer pohoda. Je to rychlé, má to určitým způsobem takový rytmus. Je to nadsázka jak hrom. A takhle to bereme. Vždy to dobře dopadne. Už na začátku se představí osoby a můžeme premyslet, jakou tam budou mit roli. Stopovaci palec. ()

Reklama

Reklama