Reklama

Reklama

Boží mlýny

(seriál)
  • Slovensko Božie mlyny
Česko, 2021, 5 h 33 min (Minutáž: 54–58 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Matěj Kroupa

Hrají:

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková, Robert Nebřenský, Jiří Lábus, Josef Prouza, Petr Prokop, Matěj Ruppert, Jiří Maryško, Jiří Bábek (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Seriál v režii Jana Hřebejka kombinuje thriller s tradicí české kriminální komedie. Váhy v rukou Spravedlnosti jsou někdy natolik zatíženy korupcí, že viník odejde od soudu bez trestu. Děj scenáristů Janka Kroupy a Jana Drbohlava přivádí na scénu partu mstitelů, kteří postrčí kola pomyslných božích mlýnů dopředu. Vždyť jak se zpívá ve známém spirituálu: „Chtěl bych aspoň na chvíli být mlynářem!“ Pokud nejde usvědčit vrahy, podvodníky a násilníky z činu, který spáchali, co jim nastražit past? Nachytat je na jiné jejich slabosti: na jejich pocit nadřazenosti, beztrestnosti, nepostižitelnosti, na jejich chamtivost a ochotu zkoušet stejné špinavé triky zas a znovu. Kriminální zápletky jsou kořeněny humorem a nadsázkou. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele JB001 k tomuto seriálu (3)

Provaz (2021) (E01) 

O existenci tohoto nového seriálu jsem se dozvěděl až z recenze Mirky Spáčilové v MFDnes. Vzhledem k tomu, že to dost strhala, byl jsem hodně zvědav, jak velká tragédie to bude, ale byl jsem mile překvapen. Vůbec tu hodinku nepovažuji za ztrátu času a jsem zvědav co se z toho vyklube. Šanci tomu dám ()

Spící lodě (2021) (E02) 

Není to špatné. Dokonce víc koukatelné než odpolední zápas Liberec:Slavia. O Spartě se Slováckem nemluvě. Co mi ale na tomto seriálů vadí nejvíc je to klišé, že golf je hra pro snoby, zbohatlíky nebo kriminálníky. Seriál dělá tomuto sportu medvědí službu. Za mne totiž jakýkoli čas strávený na golfu je lepší než čas strávený v kanceláři nebo doma u televize... ()

Asijská růže (2021) (E05) 

Tohle bylo tak slabé a blbé, že nemám odvahu si pustit závěrečný díl. Jakákoli jiná činnost bude asi smysluplnější... Dost bylo Kroupy i Hřebejka ()

Reklama

Reklama