Zvrácená

• USA The Unholy (více)
Trailer 1

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele

Nový mainstream horor Unholy, který produkoval Sam Raimi bohužel za moc nestojí, je to taková konzumní mainstream relativně hezky natočená hmm nuda.Film šel v USA do kin, tak potěší fakt, že se nejedná o vyloženě lacinnou záležitost a z herců pár jedinců může potěšit Jeffrey Dean Morgan, jehož postava však příliš nezaujme.Hudba mě příliš nezaujala, lekačka se povedla snad jen jedna, atmosféra příliš nestrhne ( většinu času se to bohužel neodehrává ani ve tmě), takže bát se zde opravdu nejspíš nikdo nebude. Vzhled samotného ducha Panny Marie především v závěru je lehce creepy, tak alespoň to když už nic. Škoda, že se to více neutrhlo z řetězů (bodycount je nízký) strašení je málo a není příliš efektivní a chvílemi se to docela táhne. Hodinu po skončení už nevím, o čem to bylo, tak snižuji. 4/10. ()

tron

všechny recenze uživatele

Na režisérsky debut od scenáristu Zamilovaného profesoraLovca: Zimnej vojny nie zlé. Prekliata je štandardný, nie výnimočný, ale ani zlý, no proste štandardný americký horor s dávno zažitými scenáristickými a režisérskymi postupmi. Najviac mu pomáha charizmatický Jeffrey Dean Morgan v titulnej úlohe, ktorý si hranie vychutnáva a asi najmä (resp. len) kvôli nemu pridávam tretiu hviezdu. Ku koncu ma to každopádne už fakt dosť nebavilo a bol som rád, že sa to skončilo. Produkcia: Sam Raimi. ()

Gilmour93

všechny recenze uživatele

Panenko Maria, nechápu, jak někdo může věřit v úspěch hororu pro kina s tak nepřesvědčivými triky, čitelnou zápletkou, několika dull momenty a lekačkami lacinými jak benzín v Kuvajtu? Spoléhat se jen na trojici matadorů Morgan, Sadler, Elwes nestačí a ani ta chvilku planoucí a pak rychle zadušená myšlenka, že na temné síly může platit bezvěrství, to nezachránila. Producenti to asi brali tak, že pochyby vedou k zatracení.. ()

Eliott

všechny recenze uživatele

Poměrně originální námět, který však místy pokulhává a působí tak neuvěřitelně béčkově. Naprosto chápu rozporuplná hodnocení, neboť jsem byl také celou dobu na vážkách, zda dát 2 nebo 3 hvězdy. Nakonec jsem se rozhodl pro tři, ale nemyslím si, že by dílo bylo něčím výjimečné. Prostě průměrný horor s několika lekacími scénami a nedokonalými efekty. 50% ()

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi hororové diváky, takže v této oblasti nemám nakoukáno nějak zvlášť. Současně ani nepatřím mezi uživatele, kteří při návštěvě kina se rozhodují podle místních proicent. Poprvé po, po , no prostě po strašně dlouhé době zase v multikině. Za normálních okolností bych možná tenhle kousek minul, ale teď po covid kinoabsťáku, všechno co jde do kin beru. Můžu říct, že jsem spokojený. Lekačky některé čekáné, některé méně, zápletka zajímavá. Možná hudba to až zbytečně hrotila. Triky působily laciněji ( v titulcích jsem viděl spousty českých jmen u efektů ), ale mně k tomu filmu docela seděly. Takže za mě se rozhodně nejedná o film na který bych měl lejt svěcenou vodu a házet po něm kříže s ježíšem. ()

• Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Křestní jméno monsignora Delgarda (Diogo Morgado) ve filmu je Vincent. Takhle se mu ve filmu skoro nikdy neříká, nicméně biskup Gyles (Cary Elwes) o něm takto mluví během scény, kdy se setkávají s Gerrym Fennem (Jeffrey Dean Morgan), aby s ním projednali poskytnutí exkluzivního novinářského přístupu k Alici. (LUKICKK)