Reklama

Reklama

Tohle je přepadení: Krádež umění, jakou svět neviděl

(seriál)
  • USA This is a Robbery: The World's Greatest Art Heist

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Píše se rok 1990. Dva muži přestrojení za policisty pronikají do bostonského muzea, kde ukradnou umělecké předměty nevyčíslitelné hodnoty. Podívejte se, jak k tomu došlo. (Netflix)

Recenze (5)

Sidenius 

všechny recenze uživatele

Nudně podaný dokument kdy koukáte na hodinky kdy to konečně skončí. Nejhorší je že to skončí o 4 hodiny pozdeji 4.tým dílem. Téma max. na 90minut. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Další true crime dokument z dílny Netflixu, který se tentokrát zaměřuje na dodnes "fascinující" krádež uměleckých děl z Muzea výtvarného umění v americkém Bostonu. Dokument je opět zpracován velice pečlivě, se spoustou dobových záběrů a poctivě odvedenou investigací. Já osobně bych však snesl malinko kratší stopáž, jelikož se mi zdálo, že se dost motivů opakuje a postupem času dokument ztrácí tempo a ubývá i počáteční napětí. Zvolené téma mě nicméně bavilo, zase jsem se dozvěděl spoustu nových zajímavostí a jak říká Milan Pitkin: "No a vo vo vo vo tom to je". 6/10. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Značné sklamanie, a to ako z formy, tak aj obsahu. Najprv som si myslel, keďže ide o seriál, že každý diel sa bude venovať inej svetoznámej krádeži. Až po nemastnom-neslanom konci prvého dielu sa ukázalo, že všetky 4 diely budú o jednej krádeži. Z časového hľadiska zbytočné, postačovali by dva diely, resp. jeden celovečerný film. Napriek bohatej časovej dotácie sa veľa veci kĺže len po povrchu, rozhovory s priamymi účastníkmi takisto nepôsobia najautentickejšie. No možno je to zdanie, keďže sa jedná už o 30 rokov starý prípad, ktorý navyše stále nebol objasnený a veľa vecí zostáva absolútnou záhadou, bez akýchkoľvek potvrdených indícii. Posledný, jediný diel za 4 hviezdy, to napokon vytiahol na 3 hviezdy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Sice se budu opakovat, nicméně musím – Netflix má zkrátka tyto minisérie o ne tak známých událostech v “ruce”, jelikož je vždy dokáže bravurně přetavit v napínavou podívanou, která neuvěřitelně rychle odsýpá. Minisérii This is a Robbery: The World's Greatest Art Heist tedy mohu s klidným svědomím jen a jen doporučit. Skvělá práce! (Netflix) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama