Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007 Autor CheGuevara
Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z druhé ruky. Studio bratrů Weinstainových se totiž rozhodlo převést na velké plátno broadwayský muzikál Nine, který je divadelní adaptací Felliniho filmu 8 1/2. Tato hra slavila obrovský divácký úspěch a kritiky taktéž nešetřily chválou, ovšem jak může dopadnout adaptace divadelního muzikálu, který vznikl z artového filmu? Samotný remake 8 1/2 by nejspíš prošuměl kiny stejně jako předělávka Psycha od Guse Van Santa (ten film se stal ostudným propadákem a nevydělal ani dvě třetiny toho, co stál), ale pokud Felliniho oživíme tancem, zpěvem a srozumitelným vyprávěním, tak se z toho rýsuje minimálně pozoruhodný projekt. Otázkou však zůstává, kdo se ujme hlavní role Guida původně zahraného božským Marcellem Mastroiannim? Logickou volbou by nejspíš byl Antonio Banderas, neboť ten si tuto roli vyzkoušel už na Broadwayi v roce 2003 a za ni si odnesl i prestižní ocenění World Theatre Award. Ostatně nebyla by to jeho první muzikálová zkušenost na velkém plátně, už jako Che Guevara zazářil po boku Maddonny v Evitě. Avšak na veškeré dohady a soudy je přeci jen trošku brzo, scénář je prozatím v přípravě a na svědomí ho dostal Michael Tolkin.

Reklama

Související novinky

Pátý Shrek má zelenou

Pátý Shrek má zelenou

05.04.2023

Těžko uvěřit, že už to je víc jak dvacet let od premiéry prvního Shreka. Poslední film z milované série pak dorazil do kin v roce 2010, už tehdy se ale zdálo, že byl koncept vyždímán na maximum a… (více)

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Biografie Madonny byla zrušena

Biografie Madonny byla zrušena

25.01.2023

Životopisný snímek o slavné 64leté zpěvačce Madonně od studia Universal Pictures byl zrušen. Zástupci studia ani tvůrci se k záležitosti nevyjádřili a momentálně to tedy vypadá, že se s projektem… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

11. ročník Cine Argentino právě startuje

11. ročník Cine Argentino právě startuje

14.10.2022 Reklama

Velvyslanectví Argentinské republiky ve spolupráci s pražským kinem Lucerna organizuje letos již 11. ročník Festivalu argentinského filmu Cine Argentino. Uskuteční se ve dnech 14. - 18. října v… (více)

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Julia Garner bude Madonna

Julia Garner bude Madonna

09.06.2022

S premiérou Elvise od Baze Luhrmanna (Moulin Rouge) na obzoru a masivním úspěchem životopisného muzikálu Bohemian Rhapsody lze říct, že popularita tohoto žánru snad nikdy nebyla vyšší. Což nyní… (více)

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

Dvojka Kocoura v botách odhalila obsazení

15.03.2022

Krátce před zveřejněním prvního traileru oznámili tvůrci pokračování animáku Kocour v botách kompletní hlasové obsazení nového filmu. Snímek Puss in Boots: The Last Wish tak představí kromě… (více)

Pátý Indiana Jones byl dotočen

Pátý Indiana Jones byl dotočen

28.02.2022

Hotovo, dotočeno. Pátý Indy má za sebou oficiálně poslední klapku a to znamená, že nyní přichází řada na náročný proces postprodukce, stříhání, a závěrečně dolaďování předtím, než snímek přistane v… (více)

Zemřela herečka Monica Vitti

Zemřela herečka Monica Vitti

02.02.2022

Přichází smutné zprávy z Říma. Ve věku 90 let zemřela ikona italské kinematografie šedesátých let, herečka Monica Vitti. Hvězda klasických filmů režiséra Michelangela Antonioniho dlouhou dobu… (více)

Disney opět zamíchalo daty premiér

Disney opět zamíchalo daty premiér

19.10.2021

Smutná zpráva pro všechny, kteří se příští rok těšili na návrat slavného Indiana Jonese. Pátý Indy byl totiž znovu odložen, a to rovnou o celý rok. Místo 29. července 2022 tak dorazí v červnu roku… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama