Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007 Autor Cervenak
V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno... Uwe Boll. Nezastavitelný německý drtič počítačových her a čelistí recenzentů, který své filmy financuje nacistickým zlatem (jeho vlastní slova z traileru na Postal), posměchem a kritikou pohrdá a s vervou točí dál. A kdyby jen to on zvyšuje frekvenci! Datum výroby 2007 nesou hned 4 (slovy: čtyři!) jeho nová díla. Konkrétně In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (fantasy, v níž Jason Statham nevytáhne na skřety Žihadlo, ale pěkně je kungfisticky skope do kulata), Seed (jak říká sám Uwe, je to jeho opravdu hardcorová odpověď na čajíčky typu Hostel), pak je tu komediální střílení muslimských teroristů Postal a nakonec westernové pokračování lovu na upíry Bloodrayne 2: Deliverance. Uf. Člověk by řekl, že Uwe si teď vezme hodně dlouhou dovolenou, ale opak je pravdou on už má dotočeny další dva filmy! Jedním z nich je Tunnel Rats (Michael Paré se prohání tunely pod vietnamskou džunglí a likviduje tam bijce z Vietkongu), druhým právě dokončené Far Cry (Til Schweiger a Udo Kier v střílečce jak jinak na motivy populární videohry). Tak, ale teď už vážně dopřej odpočinku sobě i nám! křičí všichni filmoví publicisti na planetě. A Uweho odpověď? Oznámil plány na adaptaci dalších tří počítačových her. Budou to Sabotage 1943, Legend: The Hand of God a hlavně Zombie Massacre. Starý flák od Nintenda kladl před hráče úkol, aby dopravili do centra zombíky zaplaveného města nukleární nálož a pak se odtamtud hordami oživlých mrtvol prostříleli dřív, než nad střechami vyroste malebný hřib. Bude to stát 6 milionů dolarů (aspoň že Uwe snížil produkční náklady) a mistr k tomu říká: Chci, aby to bylo něco ve stylu 28 dnů poté. Jistě, Uwe. O Bloodrayne 2 jsi tvrdil, že to bude pocta spaghetti-westernům Sergia Leoneho.

Reklama

Související novinky

Pro hrst dolarů se dočká seriálové verze

Pro hrst dolarů se dočká seriálové verze

30.09.2020

Slavný western Sergia Leoneho Pro hrst dolarů, jenž je sám o sobě remakem samurajské klasiky Yojimbo Akiry Kurosawy, se dočká seriálového zpracování. Příběhu o potulném cizinci, který svým důvtipem… (více)

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Leoneho western nabral hvězdného scenáristu

Leoneho western nabral hvězdného scenáristu

03.09.2019

Westernový snímek Colt plul dlouhou dobu tak trochu pod radarem, nyní se z něj však stal jeden z nejzajímavějších chystaných filmů v Hollywoodu. Jedná se totiž o projekt, jehož koncept vychází z… (více)

Boyle chystá pokračování 28 dní poté

Boyle chystá pokračování 28 dní poté

25.06.2019

Zatímco scenárista a režisér Danny Boyle (Steve Jobs, Trans) promuje v rozhovorech svůj nejnovější snímek, hudební komedii Yesterday, rozpovídal se teď i o dalších věcech a kromě toho, že se zaslíbil… (více)

Britští záporáci ztratí jizvy

Britští záporáci ztratí jizvy

02.12.2018

S poněkud zvláštní novinkou přišel minulý týden Britský filmový institut (BFI). Organizace stojící například za snímky Králova řeč, Sunshine nebo 28 dní poté oznámila, že přestane podporovat filmy,… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

Zdigitalizovaní drsňáci se vrací na plátna kin!

27.05.2012

V červnu se diváci mohou těšit na tři klasické perly stříbrného plátna s tématem „drsní muži“ – Rocky, Zjizvená tvář a Hodný, zlý a ošklivý. Všechny tři uvedené filmy bude možné vidět pouze během… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama