Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Letní filmová škola se blíží!

Letní filmová škola se blíží!

19.07.2008 Autor Bart
Váháte ještě, jestli přijet na Letní filmovou školu do Uherského Hradiště? Důvodů, proč jet na největší filmový svátek na Moravě, se najde více. Především jsou to aktraktivní filmové cykly (Film a magie, Možnosti dialogu: Izrael/Palestina, Přepisování minulosti, Současný český a slovenský film, Panorama filmové kritiky a mnohé další) doplněné debatami s filmovými odborníky a tvůrci. Tradiční retrospektivy se budou letos věnovat filmovým dílům Julia Medema, Juraje Jakubiska, Jana Švankmajera, Veita Helmera, Jerzyho Stuhra a Pavla Kohouta za osobní účasti režisérů a filmům mystika Alejandra Jodorowského (v distribuci Krtek, Svatá hora).

Cyklus Lekce filmu se soustředí na seznámení s tvůrčími přístupy hlavních hostů Letní filmové školy. Peter Michalovič uvede Juraje Jakubiska a Peter Hames uvede Jana Švankmajera. Cyklus Totalita ve filmu a ve skutečnosti, otevřený pro všechny zájemce a připravený Ministerstvem obrany a jeho filmovým archívem, Českou televizí, Národním filmovým archívem, projektem Příběhy bezpráví společnosti Člověk v tísni a LFŠ, nabídne bezplatný cyklus projekcí a besed, představujících klíčová témata totalitní společnosti.

To ještě ale není zdaleka všechno. Letní filmová škola nabízí také spoustu doprovodných akcí. Je to především jedinečná velká výstava z díla Evy a Jana Švankmajerových Salamandr, pořádaná ve spolupráci s Galerií Slováckého muzea, spousta koncertů (např. nu-jazzový trumpetista Erik Truffaz a izraelská world music Izraeli Ethnic Ensemble), česko-polská road-movie Paměť krajiny - Krajina paměti a další divadelní představení, nebo audiovizuální variace a improvizace na večerech Mír LAB v Klubu Mír. Z dalších akcí zmiňme ještě literární čtení, dětský stan Divadla DNO, Respekt Forum (cyklus besed a přednášek se zkušenými moderátory, filmovými odborníky, historiky a vědci), intenzivní filmové kurzy pro středoškoláky nebo škola digitálního videa.

Mezi letošní novinky patří mimojiné jednodenní akreditace ve formě neadresné vstupenky bez předchozí registrace do systému, fotografie na třídenních, sedmidenních a desetidenních akreditacích (lze nahrát fotku předem a vyhnout se tak čekání ve frontách), WiFi zdarma v kině Hvězda a okolí, tři hřiště plážového volejbalu blízko kina Hvězda zdarma pro akreditované, nebo kvalitní a krásná trička Uax. Samozřejmostí jsou stánky se širokou nabídkou produktů a služeb. Podrobný filmový i doprovodný program a všechny ostatní informace naleznete na www.lfs.cz. Akreditujte se a rezervujte vstupenky na doprovodné akce co nejdříve a vyhněte se platbám a frontám na místě.

Reklama

Související novinky

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Taika Waititi chystá Jodorowskyho komiks

Taika Waititi chystá Jodorowskyho komiks

05.11.2021

Grafická novela The Incal umělce Alejandra Jodorowského ze 70. let se dočká celovečerní adaptace. Nový snímek chystá režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo). Oznámení přišlo ve formě… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

27. Český lev – výsledky

27. Český lev – výsledky

07.03.2020

Letošní 27. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer, inspirovaný tradičním českým cibulákem, plný největších hvězd českého filmu… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Historicky největší filmová akce v ČR

Historicky největší filmová akce v ČR

29.05.2019

Ve dnech 1.6. - 9.7.2019 se uskuteční historicky největší festival českého nejvýznamnějšího období samostatné české kinematografie a současně i posledního období 35mm filmového pásu (1992 – 2010).… (více)

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

21. ročník festivalu Kino na Hranici se blíží

25.04.2019

Letošní ročník mezinárodního filmového festivalu Kino na Hranici v Těšíně (27. 4. – 3. 5. 2019) představí více než 150 hraných a dokumentárních filmů z Polska, Česka a dalších zemí střední a východní… (více)

26. Český lev – Nominace

26. Český lev – Nominace

22.01.2019

Česká filmová a televizní akademie oznámila své nominace pro 26. ročník Českých lvů a mezi největší favority se tak zařadil snímek Toman s Jiřím Macháčkem, který získal celkem 13 nominací. Hned za… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

25. Dny evropského filmu

25. Dny evropského filmu

02.04.2018

Již 25. rokem nabízí Dny evropského filmu to nejzajímavější ze současné evropské kinematografie. Letos promítnou 49 filmů z různých koutů Evropy. Snímky rozdělené do 7 programových sekcí reflektují… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

dnes

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama