Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Návrat krvavého kapitána

Návrat krvavého kapitána

25.07.2008 Autor Cervenak
Captain Blood z roku 1935 je snad největší klasikou pirátského žánru. Na kapitánském můstku tehdejší megahvězda Errol Flynn, u kormidla pozdější tvůrce Michael Curtiz, na vlajce zlatem vyšitý nápis nominováno na Oscara za nejlepší film. Už určitě tušíte, co bude následovat. Ve studiu Warner Bros. si řekli, že je nejvyšší čas navázat na úspěch pirátských dobrodružství od konkurenčního Disneye. A jelikož vládne námětová krize a po ruce není žádný úspěšný pirátský komiks, nastupuje plán C: Předěláme nějakou osvědčenou klasiku! Nová verze by měla vzniknout za americké peníze, avšak jako britsko-australská koprodukce. Pokud jde o zápletku, náš nadpis je tak trochu klamný. Hlavní hrdina totiž není žádný krvežíznivec. On se tak prostě jmenuje. Dr. Blood. Britský vzdělanec je na základě falešného obvinění z velezrady proti králi odsouzen do otroctví, kde však strhne okovy, dá se dohromady s partou mořských vlků a spolu pak vyplují do boje proti anglickým uzurpátorům. Produkovat a možná i režírovat bude Phillip Noyce, kterého snad tentokrát nezastihne Úplné bezvětří, ale chytí dobrý vítr do plachet ;-).

Reklama

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Worthington, Butler a třetí světová

Worthington, Butler a třetí světová

18.10.2011

Dlouho připravovaný akční polit-thriller Hunter Killer našel své hlavní hvězdy. Gerard Butler a Sam Worthington si zahrají kapitána americké ponorky a velitele elitního mariňáckého komanda, kteří se… (více)

Salt nám to ještě osolí

Salt nám to ještě osolí

08.06.2011

Akční špionážní thriller Salt vlastně nikdo nemá moc rád, natož aby měl nějaké oddané fanoušky. Vlastně je to jeden z těch snadno zapomenutelných „letních“ filmů. Avšak díky Angelině Jolie solidně… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Salt 2: Noyce nemá zájem

Salt 2: Noyce nemá zájem

24.12.2010

Špionážní akční thriller Salt byl relativně úspěšný a čím dál hlasitěji se mluví o pokračování. Evelyn Salt alias Angelina Jolie se ale bude muset poohlédnout po jiném režisérovi, protože Phillip… (více)

Všichni chtějí Angelinu Jolie

Všichni chtějí Angelinu Jolie

22.10.2009

Aby ne. Přesvědčila kopáním do zadku v akčním Wanted i slzením v dramatu Výměna. V létě ji uvidíme v akčním špionážním thrilleru Phillipa Noyce Salt. Agentku (akorát ne CIA, ale Interpolu) si zahraje… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Cruise opět agentem?

Cruise opět agentem?

02.07.2008

Ne však Ethanem Huntem, ačkoli se proslýchá, že studio Paramount by čtyřku Mission: Impossible chtělo a docela je prý nakloněno i myšlence odpustit Tomovi eskapády, které poznamenaly návštěvnost… (více)

Cruise prezidentem a Pitt bohem?

Cruise prezidentem a Pitt bohem?

15.05.2008

Tom Cruise, Brad Pitt, Bruce Willis a Viggo Mortensen se setkali v dnešním koutku filmových klepů. Z dobré poloviny z nich se zřejmě vyklubou čistokrevné kachny, ale už jen pro tu představu si je… (více)

Americký prezident – akční hrdina!

Americký prezident – akční hrdina!

11.05.2008

No jasně, tohle už tady bylo. Prezident Spojených států umí pilotovat bojovou stíhačku a nakopat zadek mimozemšťanům, ale když je potřeba, jde i do kontaktnější akce a rád samopalem postřílí pár… (více)

Zachraňte agenta Ryana!

Zachraňte agenta Ryana!

29.01.2008

Tak zní nařízení studia Paramount, které se rozhodlo vzkřísit sérii špionážních thrillerů inspirovaných bestsellery Toma Clancyho. Není se čemu divit. Agent Jack Ryan se dočkal solidního komerčního… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama