Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Novinková smršť

Novinková smršť

30.08.2008 Autor Cervenak
Čachrování s podzimními premiérami, Downey, Jr. jako komiksový padouch, Spielbergův Tintin a obrovští roboti na vás čekají v dnešním souhrnu.

Přesun šestého Harryho Pottera na příští léto vyvolal v listopadových a prosincových premiérách hotový uragán. Už jsme psali, že uvolněný 21. listopad promptně obsadila upíří romance Twilight. Teď byla přesunuta i nová bondovka Quantum of Solace – na 14. listopad. A v důsledku toho musela vyklidit pozice Luhrmannova Austrálie. Do křížku s agentem 007 si prostě netroufne ani takový velkofilm. Nové datum premiéry „klokaního národního eposu“ je 26. listopadu. Nutno však podotknout, že mluvíme o amerických premiérách. Prozatím nic nenasvědčuje tomu, že by se tyto změny měly nějak dotknout uvedení dotyčných filmů u nás.

Robert Downey, Jr., který si v nejbližší době zahraje v Ritchieho Sherlocku Holmesovi a v Iron Manovi 2, si jako bokovku střihne digitálně animovanou koprodukci studia DreamWorks a produkční společnosti Bena Stillera Red Hour Films nazvanou Master Mind. Měl by poskytnout hlas hlavní postavě, kterou bude pro změnu superpadouch. Ten hned v úvodní scéně zlikviduje svého soupeře, udatného Übermana (ehm), a pak musí najít nový smysl své existence. Režíruje Gary Trousdale.

Začátkem týdne prosvištěl internetem drb, že Spielberg se vzdal režie první části digitálně animované dobrodružné trilogie podle komiksu Tintin. A že jej zaskočí spoluproducent Peter Jackson. Spielberg však uvedl, že to není pravda a že když za měsíc padne první klapka, rozhodně bude u toho. Koneckonců, Jackson má teď spoustu jiných povinností. Finišuje s postprodukcí thrilleru The Lovely Bones a jakmile bude hotov, začne del Torovi, Boyensové a Walshové kecat do scénáře Hobita. Mimochodem, první Tintin bude vycházet z dvoudílného dobrodružství, které v češtině vyšlo pod názvy Tajemství Jednorožce a Poklad Rudého Raubíře. Očekávejte souboj o mapu pirátského pokladu, napínavou návštěvu zámku plného lupičů či podmořskou honičku na ponorce.

Produkční společnosti New Regency a Relativity Media se rozhodly natočit hraný celovečerák podle anime seriálu Voltron: Ochránce vesmíru. Ten se odehrává v neradostné postkatastrofické budoucnosti. Zemi vyplenili mimozemšťané, ale pět hrdinů přežilo a teď vyrážejí do boje. Pilotují pět obrovských robotů, kteří se navíc dokážou spojit do jednoho megarobota, máchajícího megamečem. Bude to prostě mega. Ale ne rozpočtem. Max Makowski, který bude režírovat, chce použít podobné technologie jako 300 a udržet finanční stránku projektu v rozumných mezích.

Reklama

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

Oppenheimer ovládl 81. Zlaté glóby

08.01.2024

Večer v neděli 7. ledna proběhl v kalifornských Beverly Hills 81. ročník předávání cen Zlatý glóbus. Moderátorem ceremoniálu byl komik Jo Koy a jeho přímý přenos vysílala ve Spojených státech… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Reklama

Reklama