Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008 Autor Cervenak
Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28 dnů (a týdnů) poté se zřejmě dočká pokračování. A nakonec dostanete ještě vypečený bonus.

George Romero dvacet let o zombíka ani nezakopl, dnes o nich chrlí jeden film za druhým. Deník mrtvých sice putoval rovnou na DVD, ale podle mnoha znalců Mistrovy tvorby je ještě lepší než v kinech uvedená Země mrtvých. V těchto dnech už probíhá natáčení dalšího, prozatím bezejmenného zombie fláku, který se odehrává na izolovaném ostrově poblíž amerického pobřeží. Místní obyvatelé zjistí, že mrtvým sousedům se už nechce hnít šest stop pod povrchem a hrabou se z hlíny na světlo. Ostrovní papaláši se teď musí rozhodnout, jestli nemrtvým provětrají hlavy olovem, nebo je nějak izolují pro případ, že by se na jejich „nemoc“ našel lék. Romerova záliba v míchání sociální satiry do brutálního hororu je z toho cítit na hony. Ale proč ne? V hlavních rolích uvidíme různé mladé lidi, kteří hráli v skvostech typu Saw IV či remake Mlhy. Na jménech nezáleží. Stejně budou sežráni. ;-)

Blíží se také natáčení hororové komedie Zombieland, ve které si Woody Harrelson zahraje vůdce party přeživších lidí ve světě zaplaveném oživlými mrtvolami. Jeho parťákem bude Jesse Eisenberg z Vesnice v roli zakřiknutého strašpytla Flagstaffa, z něhož jeho zbabělost udělala odborníka na přežití jakkoli svízelné situace zahrnující davy hladových zombies. Když se však mladík přidá k Woodyho skupině, bude muset „vylézt z ulity“. Pro studio Columbia Pictures režíruje Ruben Fleischer.

Po dnech a týdnech následují měsíce. Konkrétně 28 Months Later. Vy už víte, o čem je řeč. Dva krváky Dannyho Boylea (první režíroval, druhý produkoval) se zřejmě dočkají pokračování. V podstatě nejde o zombie filmy, ale o apokalyptické horory o „epidemii vražedné zuřivosti“, ale na tom nesejde, důležité jsou scény jako ta s vrtulníkem. ;-) Závěr dvojky naznačil, že tentokrát bychom se mohli podívat z britských ostrovů do světa. Režírovat by měl Angličan Paul Andrew Williams, který na sebe upozornil komediálním krvákem The Cottage. Jestli to bude (opět) úspěch, počítejte i s 28 Years Later. Opravdu zajímavé to ale začne být až při dekádách, staletích a miléniích.

No a nakonec slíbený bonus. Pokud nemáte nemrtvých pořád dost, je tady ještě jeden. Ten nejklasičtější. V říjnu 2009 vyjde román Dracula: The Un-Dead, první oficiální pokračování Stokerovy „Bible vampyrismu“. Mistrova prapraneteř Darce Stoker píše knížku ve spolupráci s uznávaným historikem a odborníkem na draculovské téma Ianem Holtem. Samozřejmě už jsou prodaná i filmová práva. Natáčení by mělo odstartovat ještě před publikováním románu, konkrétně v červnu 2009. Produkovat a možná i režírovat bude Jan de Bont.

Reklama

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

Nicholas Hoult je příští Lex Luthor

21.11.2023

Když to nejde přes Batmana, musel Nicholas Hoult (Šílený Max: Zběsilá cesta, Menu) vzít zavděk Lexem Luthorem. Britský herec byl totiž jedním z favoritů na Reevesova netopýřího superhrdinu, jehož… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

Ve 32 letech zemřela herečka Charlbi Dean

31.08.2022

Velká rána stihla rodinu a přátelé herečky a modelky Charlbi Dean. V pouhých 32 letech totiž mladá umělkyně a hvězda vítězného snímku z Cannes Trojúhelník smutku zemřela na rychlou a nečekanou nemoc.… (více)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Režisér Uncharted chystá další herní adaptaci

Režisér Uncharted chystá další herní adaptaci

12.02.2022

Režisér Ruben Fleischer (Venom, Zombieland) už asi po zbytek kariéry nehodlá dělat nic jiného než točit herní adaptace. Filmař, kterému mnozí kritici a diváci poslední roky nemohou přijít na jméno,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama