Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008 Autor Cervenak
Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves. Na internetu to funguje tak, že se herec spojí s nějakým chystaným projektem (často i s takovým, o kterém on sám v živote neslyšel). Bombastické výkřiky ve stylu „Keanu Reeves si zahraje šéfkuchaře v novém filmu Davida Finchera! či „Keanu Reeves si možná znovu zahraje Jacka Travena v Nebezpečné rychlosti 3!!!“ se nenápadně spojí s konstatováním „a nezapomeňte, že momentálně je Keanu Reeves k vidění ve filmu Den, kdy se zastavila Země!“. Máme tu další zprávu, která patří do této kategorie. Keanu byl údajně obsazen do epického historického filmu studia Universal Pictures 47 Ronin. Chris Morgan (Wanted, Rychlí a zběsilí) už píše scénář inspirovaný skutečnou událostí, která se udála v Japonsku na počátku 18. století. Pokud jste viděli Frankenheimerova Ronina, určitě si vzpomenete na to, jak je De Nirovi vyprávěn příběh o skupině samurajů, jejichž pán byl intrikami dohnán k spáchání seppuky. Bojovníci bez pána se stali potulnými roniny a víc jak rok pečlivě plánovali pomstu. Do bitvy s mnohanásobnou přesilou šli i přesto (nebo právě proto), že za zabití nepřátelského šlechtice byla i jim od začátku souzena sebevražda. Slavné japonské legendy oslavující oddanost, válečné schopnosti a kodex bušidó, se tedy ujme Hollywood a do hlavní role obsadí herce, který jako Japonec zrovna nevypadá. Navíc studio tvrdí, že kromě nekompromisně krvavých bitevních scén máme počítat i s fantasy prvky. Natáčení by mělo začít už příští rok, hned jak Universal sežene nějakého schopného režiséra. A nezapomeňte, potencionální hlavní představitel je momentálně k vidění v Dni, kdy se zastavila Země. ;-)

Reklama

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Tvůrce Medvěda chystá krimi

Tvůrce Medvěda chystá krimi

29.06.2023

Autor populárního seriálu Medvěd Christopher Storer se upsal režii dlouho připravované adaptace knihy spisovatele Dona Winslowa The Winter of Frankie Machine pro studio Paramount. O zfilmování románu… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

dnes

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Reklama

Reklama