Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009 Autor Cervenak
Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako „Kniha hřbitova“). Oblíbený fantasy autor během tiskovky k premiéře animované Coraline (rovněž podle jeho knížky) prozradil, že film o chlapci, který vyrůstá na hřbitově a jeho pěstouny jsou duchové, vlkodlaci a jiní laskaví tvorové, bude téměř čistě britská produkce. Režírovat by chtěl renomovaný Neil Jordan, takže rozhodně nečekejte další standardní dětskou fantasy. Druhým projektem, který tento týden získal režiséra, je dlouho připravovaný prequel k slavné Carpenterově Věci. Scénář jednoho z tvůrců seriálu Battlestar Galactica Rona Moora bude o něco věrnější původní povídce Johna W. Campbella a rozpoví nám děsivý příběh norských polárníků, kteří objeví ztroskotanou mimozemskou loď a stanou se prvními oběťmi smrtícího organismu. Režírovat bude Matthijs van Heijningen, který už tradičně trénoval na reklamách a videoklipech. No a nakonec je tady produkce Warneru a Joela Silvera Masters of the Universe. Ano, opravdu se dočkáme nového filmu o udatném He-Manovi z planety Eternia, který vede válku se zákeřným Skeletorem. Režie byla svěřena do rukou Johna Stevensona, jednoho z tvůrců Kung-fu pandy. Nás ale spíš zajímá, kdo v nové verzi nahradí Dolpha Lundgrena, který si zahrál oživlou loutku od Mattelu v béčku z 80. let.

Reklama

Související novinky

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Dolph Lundgren odhalil boj s rakovinou

Dolph Lundgren odhalil boj s rakovinou

11.05.2023

Švédský herec a hvězda akčních filmů z osmdesátých let Dolph Lundgren (Mstitel, Rudý škorpion, Univerzální voják) v novém rozhovoru prozradil, že posledních 8 let strávil bojem s rakovinou. První… (více)

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022 Reklama

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

Čtvrtí Expendables našli hlavního záporáka

27.10.2021

Čtyřka Expendables už je téměř hotová, a tak nyní na veřejnost prosákla informace už i o tom, kdo nakonec ve filmu ztvární hlavního záporáka. Proti týmu vedenému Sylvesterem Stallonem a Jasonem… (více)

Čtvrtí Postradatelní mají zelenou

Čtvrtí Postradatelní mají zelenou

31.08.2021

Studio Lionsgate oficiálně oznámilo čtvrtý díl v akční sérii Postradatelní pod produkčním dohledem Millennium Media a Sylvestera Stalloneho. Vedle toho pak máme i první střípky obsazení. Kromě… (více)

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

Akční hvězdy v béčku s ponorkou

24.06.2021

Hvězdy béčkových akčních filmů Dolph Lundgren a Frank Grillo našly zjevně nový projekt. Snímek Operation Seawolf natočí režisére Steven Luke (Válečná banda) a bude vyprávět o posledních dnech druhé… (více)

Dvojka Aquamana má název

Dvojka Aquamana má název

12.06.2021

Režisér James Wan konečně prozradil, jaký název ponese filmového pokračování prvního podmořského hrdiny od DC. Dvojka Aquamana tak obdržela titul Aquaman and the Lost Kingdom, napíše ji David Leslie… (více)

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

včera

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama