Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Jake Sully vs. John Carter

Jake Sully vs. John Carter

21.12.2009 Autor Cervenak
Zřejmě prvním hollywoodským áčkovým filmem, který budou diváci považovat za vykrádání Avatara, bude nepochybně John Carter of Mars. Příběh o vojákovi z americké občanské války, který se časoprostorovým tunelem dostane na Mars obydlený humanoidy i jinými podivuhodnými rasami, zamiluje se do krásné princezny a vybojuje heroickou bitvu, se srovnávání s aktuálním Cameronovým hitem nevyhne. Ve skutečnosti ale příběhy Johna Cartera z pera Edgara Rice Burroughse vycházejí už od roku 1912 a Cameron je otevřeně označuje jako jednu z hlavních inspirací při psaní Avatara. Tak nebo tak, John Carter of Mars bude taktéž film naditý špičkovými digitálními efekty – aby ne, půjde o první hraný film studia Pixar. Mark Strong, který ve filmu hraje Mataie Shanga, vládce Themů (rasa hubených bytostí s bílou pokožkou), během tiskovky k Sherlocku Holmesovi prozradil, že jeho postava sice nebude „motion-capture“, ale protože dokáže měnit podobu a tvar, ani u něj nebudou počítačové efekty chybět. Dále prozradil, že natáčet se bude v pouštích Utahu, které nahradí vyprahlou krajinu na Marsu, ale většinou budou štáb i herci zavření ve studiích poblíž Londýna. Natáčení (startuje už za několik týdnů pod taktovkou Andrewa Stantona) to bude dlouhé a postprodukční práce ještě delší – premiéra filmu je naplánovaná na léto 2012. Hlasy, které tvrdí, že Avatar hned tak něco v kvalitě technického provedení nenapodobí, tedy zřejmě zmlknou už s příchodem Johna Cartera. Pixar bude mít dva roky, aby ukázal, že je světovou jedničkou nejen v oboru animáků pro děcka, ale že zvládne i hranou (alespoň částečně) akční sci-fi/fantasy. Dodejme, že Taylor Kitsch (foto) a Lynn Collins z Wolverinea si zahrají Cartera a princeznu Dejah Thoris, Willem Defoe bude Carterovým pobočníkem Tarsem Tarkasem, Samantha Morton jeho dcerou a James Purefoy lodním kapitánem Kantosem Kanem. Thomas Haden Church a Polly Walker se stanou „oběťmi“ motion-capture, protože si zahrají příslušníky rasy Tharků, třímetrových čtyřrukých válečníků se zelenou kůží.

Reklama

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

77. ročník cen BAFTA - výsledky

77. ročník cen BAFTA - výsledky

19.02.2024

V neděli 18. února 2024 proběhl v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre 77. ročník předávání prestižních cen Britské akademie filmových a televizních umění (BAFTA), během nějž byla… (více)

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Bude Barbie pokračovat?

Bude Barbie pokračovat?

26.11.2023

Barbie je nejúspěšnějším filmem roku. S výdělky přesahujícími jednu miliardu a 440 milionů jde jasně o nejvýdělečnější snímek letoška, což je fascinující i s přihlédnutím k tomu, že jde o originální… (více)

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

Ridley Scott pochválil nového Vetřelce

18.10.2023

Režijní legenda Ridley Scott (Gladiátor, Černý jestřáb sestřelen) má v těchto dnech plné ruce práce s propagací a taky finálními úpravami Napoleona předtím, než jeho velkolepý válečný film s… (více)

Dočkáme se třetí Duny?

Dočkáme se třetí Duny?

29.08.2023

Jedna by byla málo, dvě jsou fajn, ale co takhle tři? Ačkoliv vizionářský režisér Denis Villeneuve (Sicario, Blade Runner 2049) původně zamýšlel zadaptovat velkolepou sci-fi Duna spisovatele Franka… (více)

Disney zase odsouvá své blockbustery

Disney zase odsouvá své blockbustery

14.06.2023

Stávka scenáristů začíná studiím dělat první vrásky. Místo férové gáže pisálkům a zaslouženým procentům ze zisků raději šéfové typu Davida Zaslava (Warner Bros. Discovery) odmítají o požadavcích… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

James Cameron začal psát nového Terminátora

James Cameron začal psát nového Terminátora

25.05.2023

Je to pár dní, co legendární herec Arnold Schwarzenegger v rozhovoru o své kariéře prohlásil, že už definitivně seknul s rolí terminátora v sáze slavného režiséra Jamese Camerona (Titanic). Možná si… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

dnes

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

dnes

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

včera

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Reklama

Reklama