Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Festival krátkých filmů 2011

Festival krátkých filmů 2011

15.01.2011 Autor POMO
Festival krátkých filmů Praha spatřil světlo českého festivalového světa před šesti lety. Krátké filmy na sebe totiž pravidelně strhávaly pozornost na MFF KV a kino Čas bylo pokaždé přeplněné k prasknutí, proto se organizátoři karlovarského festivalu rozhodli věnovat krátkým filmům samostatný festiválek. Projekce „šortků“ začínají v pražském kině Světozor už ve středu 19. ledna, od pondělí je možné si zajistit vstupenky na jednotlivé festivalové bloky v předprodeji právě na pokladně kina Světozor za 70 korun. Festival potrvá až do neděle a kromě povinné mezinárodní soutěže, nabídne i programovou sekci věnovanou českým filmům nebo bloky zaměřené na belgické a izraelské snímky. Chybět samozřejmě nebude ani přehlídka filmů oceněných na významných festivalech nebo oblíbené První podání aneb: jak začínali dnes už slavní režiséři. Odlehčené tematické sekce Muzikál expres a Velmi křehké vztahy ukáží, že krátká forma muzikálům i milostným peripetiím přeje. Na své si přijdou i vyznavači experimentálních forem; pro ně si programové oddělení přichystalo blok Labo.

V letošní mezinárodní porotě zasedne švýcarská režisérka libanonského původu Eileen Hofer, izraelská režisérka Hagar Ben-Asher nebo dramaturgyně Mezinárodního festivalu frankofonního filmu v Namuru v Belgii Anne-Francoise Reynolds. Čechy v porotě bude reprezentovat Ivo Andrle z Aerofilms a fotograf Václav Jirásek. Kromě cen udělovaných porotou dostane slovo i publikum, které si bude moci napříč všemi sekcemi vybrat film, který získá Cenu diváků. Navíc jeden vylosovaný šťastlivec z řad diváků vyhraje zapůjčení automobilu Audi A1 na prodloužený víkend s plnou nádrží. Program i katalog najdete na webu festivalu (www.pragueshorts.com) a brzy i na ČSFD.cz Tak hurá na „kraťasy“!

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

dnes

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Reklama

Reklama