Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Psycho Film 2011

Psycho Film 2011

21.05.2011 Autor POMO
Psycho Film 2011 se uskuteční ve dnech 3. – 5. června 2011 v Praze a 8. – 10. června 2011 v Opavě. Věnuje se tématům psychiky člověka, letos se zaměřuje na hranici mezi vírou a duševní nemocí. Součástí projekcí jsou odborné komentáře psychiatrů, teologů či autorů snímků. Vstup na všechny projekce je zcela zdarma.

Celkem bude uvedeno 42 celovečerních a středometrážních filmů. Ve světové premiéře bude k vidění nový film režiséra Jiřího Stracha Santiniho jazyk podle úspěšného románu Miloše Urbana, nový dokument režiséra Davida Vondráčka (autora oceňovaného filmu Zabíjení po česku) nazvaný Láska v hrobě pozoruhodně pojednávající o tématu bezdomovectví, či nový animovaný dokumentární film Pavla Lukáše Příběh nemocné duše zabývající se zábavnou formou historií psychiatrie od pravěku po dnešek. Představeny budou také snímky kontroverzního britského vědce Richarda Dawkinse Kořen všeho zla? a v české premiéře Nepřátelé rozumu.

V Praze se festival koná v kinech Atlas a Evald, v Polském institutu v Praze a v Malostranské Besedě. V Opavě bude festival konán ve dvou sálech Obecního domu. Bližší informace včetně programu na www.psychofilm.cz.

Reklama

Související novinky

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

AFO50 by doporučil i Tony Stark

AFO50 by doporučil i Tony Stark

28.04.2015

Starobylá Olomouc se díky Univerzitě Palackého opět proměnila v srdce tepající pro moderní popularizaci vědy. Mezinárodní festival populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc (AFO) zde v polovině… (více)

Hudba dostane na zadek...

Hudba dostane na zadek...

09.07.2006

Nezničitelný vicekrál béčkových akčňáků Steven Seagal je zpátky v úplně jiném řemesle, než jsme u něj zvyklí. Pistoli a pěsti zaměnil za kytaru a mikrofon. Z bijce Seagala se stal bluesman Seagal.… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

dnes

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Reklama

Reklama