Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
TV novinky: Spartakus, Hannibal a „střelec“

TV novinky: Spartakus, Hannibal a „střelec“

10.11.2011 Autor Cervenak
Začněme od konce. Solidní tvůrčí tým, režisér Chris Columbus a scénárista Laeta Kalogridis (Prokletý ostrov), dostal na starost pilotní film westernového seriálu stanice CBS The Rifleman. Jde o novou verzi černobílé klasiky z 50. let, jejíž producentem a „startérem“ byl sám velký Sam Peckinpah. Původní seriál se udržel na obrazovkách úctyhodných 169 epizod, uvidíme, jak se bude dařit remaku. Hlavní postavou je hrdina Občanské války a vdovec Lucas McCain, který se s desetiletým synem přestěhuje do divokých končin Nového Mexika a stane se ochráncem malého městečka před póvlem všeho druhu. Pojďme dál: Stanice NBC uzavřela dohodu s francouzskou společností Gaumont, která připravuje seriál Hannibal na motivy „kanibalských thrillerů“ Thomase Harrise. Zájem byl tak velký, že se nebude postupovat tradičním systémem „natočte nám pilot a pak se uvidí“ – NBC rovnou nařídila 13-dílnou první sérii. Scénáristou a producentem je Bryan Fuller (Pushing Daisies) a momentálně se hledá představitel mladého Hannibala Lectera. Problém je pouze v tom, že na NBC seriál určitě nebude tak nekompromisní, jako kdyby se jej ujalo HBO nebo Showtime. No a nakonec je tady Spartakus. Řada Spartacus: Vengeance, ve které zesnulého Andyho Whitfielda nahradil Liam McIntyre (foto), startuje 27. ledna 2012, ale stanice Starz si je jistá úspěchem a už schválila třetí (když počítáme i prequelové Bohy arény, tak čtvrtou) sérii. Krev, sex, tógy a digitální krajinky s námi tedy ještě pár let pobudou.

Reklama

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Harry Potter se dočká reunionu

Harry Potter se dočká reunionu

17.11.2021

Podobně jako tomu bylo v případě nedávného speciálu Přátel od HBO Max, se teď dalšího takového reunionu v rámci oslav 20. výročí od premiéry prvního filmu dočká Harry Potter. Vznikne tak další zhruba… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

Jak to vypadá s pokračováním Gremlins?

25.11.2020

Třetí díl série Gremlins je už několik let předmětem spekulací fanoušků a příslibů ze strany tvůrců, nyní se Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a kámen mudrců) jakožto scenárista prvního dílu… (více)

Tom a Jerry dostanou film

Tom a Jerry dostanou film

16.10.2018

Tim Story (Fantastická čtyřka) jedná o režii nového celovečerního filmu s oblíbenými dětskými postavičkami Tomem a Jerrym. Snímek studia Warner Bros. by měl kombinovat hranou akci s animovaným filmem… (více)

Mel Gibson natočí remake Divoké bandy

Mel Gibson natočí remake Divoké bandy

25.09.2018

Mel Gibson (Statečné srdce, Ve jménu krve) si svůj návrat mezi Hollywood užívá a jeho poslední projekty musí dělat radost nejednomu fanouškovi. Kromě natáčení nového filmu z druhé světové války… (více)

Ocelové jeskyně míří do kin

Ocelové jeskyně míří do kin

28.07.2016

Isaac Asimov vymyslel tři zákony robotiky a napsal stovky knih, takže je docela fascinující, že se dočkal jen dvou hollywoodských filmů. Chris Columbus natočil Pozitronového muže (aka Andrew - člen… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Vrátí se Táta v sukni?

Vrátí se Táta v sukni?

18.04.2014

Ještě jsme ani neviděli Blbý a blbější 2 a už se začíná rýsovat další pokračování devadesátkové komediální klasiky. Tentokrát jde o one man show Robina Williamse Mrs. Doubtfire - Táta v sukni, která… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Will Smith utopí Mexiko v krvi

Will Smith utopí Mexiko v krvi

16.05.2013

Tedy pokud přijme hlavní roli v remaku Divoké bandy a ten bude stejně nekompromisní jako originál. Zmodernizovaná verze slavného westernu Sama Peckinpaha, který šokujícím finálním masakrem v podstatě… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama