Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012 Autor Bart

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem Gympl s (r)učením omezeným a Prima Family seriálem Základka. Do konkurenčního boje se zapojí i "veřejnoprávní" Česká televize seriálem Ententýky, řešící současné problémy mladé a střední generace. Svých čtvrtých řad se na televizních obrazovkách dočkají seriály Vyprávěj i Zdivočelá země a premiérově bude uveden také nový seriálový cyklus z produkce brněnského studia ČT Okno do hřbitova, natočený podle stejnojmenné předlohy Miroslava Švandrlíka.  Na poli zábavy bude Česká televize pokračovat s úspěšným cyklem Komici na jedničku, reprízami bakalářských příběhů, další řadou Stardance a nově se na jejích obrazovkách objeví známý pořad HBO Na stojáka, jehož licenci ČT zakoupila. Mezi nové publicistické pořady bude patřit např. Tísňová linka, což je prakticky "novácká" 112 v novém, nicméně se stejným moderátorem. Ze zahraniční produkce uvede historické seriály Borgiové a Pilíře Země.

 

Televize Nova uvede kromě Gymplu a dalších dílů Ordinace v růžové zahradě a Ulice druhou řadu seriálu Helena a premiéry řady filmů, jako 2012, Sherlock Holmes, Star Trek a Souboj Titánů. Na obrazovky se vrací pořad Na vlastní oči s původními tvůrci Josefem Klímou a Jankem Kroupou a nově bude uvedena kuchařská reality show MasterChef, kterou TV Nova připravila ve spolupráci s TV Markíza.  Prima Family vsadí na podzim na dva nové seriály. Kromě již zmíněné Základky to bude Obchoďák, z prostředí velkého obchodního centra. Pokračovat bude Partička a uvedeny budou další řady komerčně úspěšných pořadů Česko-Slovensko má talent, Ano, šéfe, Prostřeno, Show Jana Krause a seriálu Cesty domů.  TV Barrandov připravila na podzim spolu s TV JOJ vlastní reality show Recept na bohatstvo, samotná TV JOJ přichází s novým seriálem Pod povrchom.

Reklama

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

Emily Blunt jako první skutečná detektivka

19.10.2023

Režisér Jaume Collet-Serra (Mělčiny, Black Adam) si již poněkolikáté zopákne spolupráci s produkční společností Seven Bucks Dwaynea Johnsona a pro studio MGM nyní natočí snímek Kate Warne. Hlavní… (více)

Třetí Sherlock je nyní prioritou

Třetí Sherlock je nyní prioritou

22.04.2023

Dlouhé roky fanoušci čekali, kdy a jestli vůbec se rozjede produkce na třetím Sherlocku Holmesovi s Downeym, Lawem a Ritchiem. Poslední zmiňovaný mezitím od projektu odešel, jelikož měl v poslední… (více)

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

Jak to vypadá se čtvrtým Star Trekem?

02.03.2023

Je to už několik měsíců, co studio Paramount s nadšením oznámilo vedle dalšího rozšiřování univerza skrze televizní seriály taky čtvrtý filmový Star Trek. V tom se měli údajně vrátit všichni původní… (více)

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

Plány na čtvrtý Star Trek opět ztroskotaly

28.09.2022

Těžko říct, co přesně studio Paramount provádí se čtvrtým Star Trekem, jedno je ale jisté, pokračování úspěšné série s Chrisem Pinem (To nic, drahá), Zacharym Quintem (Snowden) a Zoe Saldana (Avatar)… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Čtvrtý Star Trek opět narazil

Čtvrtý Star Trek opět narazil

23.02.2022

Ačkoliv by to tak mohlo vypadat, neděláme si z vás srandu. Studio Paramount před svými investory skutečně oznámilo čtvrtý Star Trek s původním obsazením v čele s Chrisem Pinem a Zoe Saldana jako… (více)

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

Nový Star Trek, Tiché místo i Sonic

16.02.2022

Studio Paramount v rámci prezentace pro investory oznámilo kupu novinek, a jelikož je toho opravdu hodně, asi se do toho rovnou pustíme. Tou největší zprávou je čtvrtý Star Trek. Nové pokračování… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Studio Paramount upouští od blockbusterů

Studio Paramount upouští od blockbusterů

12.09.2021

Studio Paramount v příštích letech čekají velké změny. Současný šéf Jim Gianopulous odchází a místo něj přijde Brian Robbins z americké kabelové stanice Nickelodeon. Nový ředitel studia pak nejenže… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

včera

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Reklama

Reklama