Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

Dorostenci zachraňují lidstvo a ničí dobrý vkus

14.09.2012 Autor Cervenak

Jednoho dne budeme ještě s láskou vzpomínat nejen na Harryho Pottera, ale možná i na Twilight ságu. Skutečnou odpalovací rampou pro nové šílenství v Hollywoodu jsou ale až Hunger Games, se kterými malé studio Lionsgate vytřelo zrak mnohem větším hráčům na filmovém trhu. Stačí vám prostinký příběh, mnohokrát předžvýkaný v lepších a slavnějších knihách a filmech, pár teenagerů v hlavní roli, levné kulisy a ještě levnější triky – a ejhle, 700 milionů dolarů na celosvětových tržbách je v kapse. Ovšem, chce to ještě jeden předpoklad – musí to být podle knížky, která dlouhé týdny a měsíce kralovala příslušnému žánrovému žebříčku bestsellerů New York Times. A tak se velká studia pozorně podívala do takových žebříčků a začala odtamtud vytahovat další úspěšné knížky. Připravte se na vlnu příběhů, ve kterých děti či dorost v sobě objeví mimořádně schopnosti a budou zachraňovat lidstvo, ať už proti magické či mimozemské hrozbě, případně proti zlým futuristickým režimům. Už se natáčí The Mortal Instruments: City of Bones podle románové série Cassandry Clare, v němž je Lily Collins potomkem tzv. „Lovců stínů“ a dostane se do alternativního světa obydleného upíry, vlkodlaky a další havětí. Dotočená je i adaptace románu Beautiful Creatures o dívce z malého města, která v sobě objeví nadpřirozené schopnosti a stane se učednicí napůl démonického Jeremyho Ironse. Bude toho ale víc. Mnohem víc. Produkční společnost Alcon koupila práva na román Margareth Stohl Icons. Země je ovládána mimozemšťany a osud zotročeného lidstva je v rukou dvou dětí, na které moc emzáků neplatí (když už jsme u toho, počítejte i s námětově velmi podobným Hostitelem podle Stephenie Meyer). Studio DreamWorks a producent David Heyman (Harry Potter) zakoupilo práva na knížku Leigh Bardugo Shadow and Bone o dívce, která v sobě objeví magické schopnosti (kde už jsem to jen slyšel?) a musí bojovat s tajemnou stínovou bytostí, plánující pohltit její rodnou zemi. David Heyman nakupuje práva, co to dá – pro Warner Bros. připravuje adaptaci sci-fi knížky autora Dana Krokose The Planet Thieves o třináctiletém chlapci, který na kosmické lodi čelí útoku mimozemšťanů, prahnoucích po technologii schopné zotročit lidstvo. Ještě vnímáte? Dorazíme vás s Divergents, adaptací románu Veroniky Roth (samozřejmě je to první díl delší série). Budoucí Amerika je rozdělena do pěti ideologických frakcí a každý občan ve věku šestnácti let se musí rozhodnout pro jednu z nich. Dívka Beatrice však v sobě objeví skrytou sílu (ne, vážně!) a ke všemu zjistí, že zdánlivá utopie je vlastně krutá dystopie a vzbouří se proti systému. Režírovat měl Neil Burger, ale Summit momentálně hledá nového režiséra. Premiéra bude v březnu 2014. Jo, abych nezapomněl, tento týden začalo natáčení Catching Fire, pokračování Hunger Games.

Reklama

Související novinky

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

Pokračování X a Pearl nabírá hvězdné obsazení

05.04.2023

V současné době se velká studia předhánějí v tom, komu se podaří vytvořit úspěšnější provázané komerční franšízy, a tím pádem většina filmů a seriálů, které něco vydělaly či přilákaly hodně diváků do… (více)

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

Druhý Black Panther přepisuje rekordy

14.11.2022

Přestože z druhého Black Panthera s podnázvem Wakanda nechť žije již není taková masivní společenská událost, jako kdysi při premiéře jedničky, diváci si na pokračování jedné z nejúspěšnějších… (více)

Black Panther: Kina nechť žijí

Black Panther: Kina nechť žijí

13.11.2022

První Black Panther si získal nejen status významné kulturní události jako blockbuster, kde většinu rolí ztvárnili afroameričané, ale také vydělal hromadu peněz. Druhý to přesto neměl tak docela… (více)

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

Jak to vypadá s prequelem Hunger Games?

08.08.2021

Studio Lionsgate čerstvě oznámilo, že očekávaný prequel k jejich hitové sérii Hunger Games se začne točit už v příštím roce. Do kin by pak měl dorazit buď v roce 2023, nebo zkraje roku 2024. Film… (více)

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

Dva zajímavé akční filmy na obzoru

25.06.2020

V Hollywoodu se čerstvě rozdávaly nové projekty a dva z nich teď přistáli v rukou velice šikovných režisérů. David Leitch (John Wick, Deadpool 2) se upsal režii snímku Bullet Train pro Sony Pictures.… (více)

Uncharted přišlo o dalšího režiséra

Uncharted přišlo o dalšího režiséra

23.08.2019

Pomalu to začíná vypadat, že je filmová adaptace herního Uncharted jednoduše prokletá. A to možná přímo fanoušky, kteří by nejradši, aby film za současných podmínek raději vůbec nevznikl. Film… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

Režisér Všemocného chystá novou sci-fi

28.04.2019

Režisér Neil Burger (Všemocný, Divergence) spoustu lidí překvapil svým letošním odklonem od oblíbeného žánru sci-fi, když natočil remake francouzské komedie Nedotknutelní s Bryanem Cranstonem a… (více)

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama