Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

Angelina Jolie dohlíží na zajatecký tábor

21.12.2012 Autor Cervenak

Loni si vyzkoušela režii v balkánském romantickém dramatu V zemi krve a medu... a zdá se, že se jí za kamerou líbilo. Právě totiž rokuje se studiem Universal o režii filmu Unbroken. Půjde o adaptaci předloňského bestselleru Laury Hillenbrand, mapujícího život Louise Zamperiniho. Nikdy jste o něm neslyšeli? Jeho životní příběh se dá popsat jako „příliš úžasný na to, aby si to někdo jen tak vymyslel“. Zamperini (nar. 1917) byl americký atlet, který svým výkonem na berlínské olympiádě v roce 1936 zaujal pozornost samotného Hitlera (došlo i k osobnímu setkání). To ale neznamená, že by sympatizoval s fašizmem, naopak – během války sloužil jako člen posádky bombardéru. V roce 1941 bylo jeho letadlo sestřeleno v Pacifiku. Zamperini přežil ztroskotání a strávil 47 dnů v záchranném člunu. Jakmile dosáhl pobřeží Marshallových ostrovů, padl do rukou Japonců. V zajateckém táboře byl „v péči“ sadistického bachaře Mutsuhira Watanabeho, a to až do konce války v srpnu 1945. Houževnatý chlapík. Mimochodem, pořád žije a v lednu oslaví šestadevadesáté narozeniny. Film se ale bude soustřeďovat na jeho válečná léta, zejména zkušenosti s japonskou pohostinností. Scénář napsal William Nicholson (Gladiátor, Královna Alžběta: Zlatý věk, naposledy Bídníci). Natáčení je naplánované už na první polovinu příštího roku. Kdo si zahraje hlavní postavu?

Reklama

Související novinky

Pitt a Jolie u moře

Pitt a Jolie u moře

19.07.2014

Angelina Jolie zahájila svoji režisérskou kariéru před třemi lety dramatem V zemi krve a medu. Na začátku příštího roku uvidíme její válečný životopis Nezlomný, studio Universal už nicméně stihlo… (více)

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

Proč Gravitace nepřitáhla Downeyho a Angelinu?

22.02.2014

Alfonso Cuarón se s loňskou Gravitací piplal mnoho let. Film měnil studiový dohled a složitě se pro něj vyvíjela nová filmařská technika, výraznými změnami potom prošlo i obsazení. Dvě stěžejní (a… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Angelina Jolie v Bessonových službách?

Angelina Jolie v Bessonových službách?

09.12.2011

Angie má napilno a hromadu plánů k tomu. Právě dokončila svůj režijní debut, romantické drama z válkou rozvrácené bývalé Jugoslávie In the Land of Blood and Honey. Režírování ji prý bavilo a tak… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

dnes

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Reklama

Reklama