Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
ANIFILM 2013

ANIFILM 2013

22.04.2013

Od 3. do 8. května bude patřit Třeboň světu animovaného filmu! 4. ročník ANIFILMU nabídne přes 200 snímků, řadu přednášek, workshopů i pestrý doprovodný program (včetně výstav a koncertů). V Mezinárodní soutěži celovečerních filmů se utká celkem 10 snímků (5 pro dospělé a 5 pro děti). Mezi nominovanými snímky jsou např. Autobiografie jednoho lháře: Pravdivý příběh Grahama Chapmana, o jednom z Monty Pythonů, či animovaná dystopie Consuming Spirits. Celkem 50 snímků zahrnuje soutěž krátkých snímků: 36 se utká v Mezinárodní soutěži krátkých animovaných filmů a 14 v Česko-slovenské soutěži snímků studentských. „Fokus" se zaměří na legendární studio UPA, které vzniklo před 70 lety a změnilo pohled na animovanou tvorbu. Přehlídku jeho stěžejních filmů exkluzivně pro ANIFILM sestavil Gene Deitch. Tématu UPA bude věnována i panelová diskuse s mnoha vzácnými hosty.

Počátky animace připomenou dochované filmy Ch. E. Reynauda, doplněné přednáškou jeho pravnučky; a k vidění budou i první české animované snímky, včetně reklam. Retrospektiva připomene Břetislava Pojara a Vladimíra Jiránka. Bilance uvede 6 trháků loňského roku (Frankenweenie, Piráti!, Madagaskar 3, Rebelka, Norman a duchové i Obchod pro sebevrahy), a to pod širým nebem. Animo TV slibuje kultovní i nejnovější večerníčky, oblíbený seriály Sandpixies či Adventure Time. Pro sekci „Pohledy" své osudové filmy letos vybral P. Lord. Milovníci hororů jistě uvítají noční projekce animovaných filmů tohoto žánru. Více na www.anifilm.cz.

Reklama

Související novinky

Zemřel oscarový Gene Deitch

Zemřel oscarový Gene Deitch

20.04.2020

Gene Deitch, mimo jiné taky animátor slavného seriálu Tom a Jerry, zemřel ve věku 95 let. Režisér a scenárista měl na kontě Oscara za nejlepší animovaný krátkometrážní film z roku 1960, zajímavostí… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

dnes

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Reklama

Reklama