Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Severský filmový podzim potřebuje vaši pomoc

Severský filmový podzim potřebuje vaši pomoc

28.05.2013

Severský filmový podzim se ocitl ve finančních potížích. Tato ojedinělá putovní přehlídka severské kinematografie divákům nabízí kvalitní severské snímky, se kterými se nemohli setkat v běžné distribuci. Jedná se také o jediný český festival, který využívá speciálně upravené barevně rozlišené titulky, vstřícné i k neslyšícímu publiku. Jako mnoho ostatních kulturních projektů nezískal tento festival žádnou podporu z MK ČR. Pokud mají organizátoři zůstat věrni svému původnímu záměru a nabízet divákům především nové a méně známé severské filmy, potřebují nahradit finanční výpadek.

„V severských zemích každoročně vzniká přibližně stovka nových filmů, do české distribuce se dostává pouze zlomek. Věříme, že diváci od nás očekávají, že ten zbytek jim nabídneme my. Rozhodli jsme se tedy požádat své fanoušky o pomoc prostřednictvím portálu hithit.com.", říká Lenka Bazinková, ředitelka festivalu. Na každého, kdo festival podpoří, čeká zajímavá odměna, dárci mohou být například zasvěceni do technologie výroby barevně rozlišených titulků. Festival se uskuteční na podzim, podpořit jej můžete do 4. července 2013 zde.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama