Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Jim Carrey se distancuje od Kick-Ass 2

Jim Carrey se distancuje od Kick-Ass 2

25.06.2013 Autor Cervenak

Někteří za tím budou vidět jen marketingovou fintu, upozorňující na srpnovou premiéru pokračování komiksové řezničiny. Zřejmě je za tím ale Jimovo vášnivé angažování se v otázce omezení prodeje zbraní v USA. Zejména po střelbě v Sandy Hook, během které zemřelo 28 lidí, zejména dětí. Problém je v tom, že hrdiny Kick-Ass 2 jsou dorostenci, kteří střílejí a jinak likvidují dospěláky. Padouchy, zajisté, ale tak nebo tak je ten film plný nezletilých se zbraněmi v rukou. A Jim Carrey jako Kick-Assův spojenec sice odmítá střelné zbraně, ale svou pálkou také rozdrtí pár lebek. Nyní se z toho snaží vycouvat, odkazuje na svoje svědomí a srdce a tvrdí, že „takovou míru násilí nemůže podporovat". „Nestydím se za ten film, ale nebudu ho propagovat. Omlouvám se všem zainteresovaným." Duchovní otec Kick-Asse, komiksový tvůrce Mark Millar, vyjádřil pochopení s Jimovým „osobním i politickým postojem", zároveň ho pochválil, že je v roli plukovníka Starse výtečný, ale ta náhlá změna ho mrzí. „Ve filmu totiž není víc násilí, než obsahoval scénář, po jehož přečtení Jim s rolí souhlasil." Nás, obyčejné diváky, teď ale spíš než kontrola zbraní v USA bude zajímat, jaké brutální násilí vlastně Kick-Ass 2 obsahuje. A i přes vlažné trailery vyrazíme do kina.

Reklama

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

Ferrell, Reynolds a Vánoční koleda

23.09.2019

Ještě nemáme ani prosinec, a už se musím pustit do rozebírání nejkrásnějšího období roku, Vánoc. Můžou za to totiž herci Will Ferrell a Ryan Reynolds, kteří se teď čerstvě upsali novému muzikálovému… (více)

Ježka Sonica čekají změny

Ježka Sonica čekají změny

03.05.2019

Pokud jste již viděli první ukázku k chystané filmové adaptaci herního Ježka Sonica, existuje celkem velká pravděpodobnost, že vás vizuální podoba hlavního hrdiny znatelně znechutila. Alespoň to tak… (více)

Pokračování Top Gunu se zpozdí

Pokračování Top Gunu se zpozdí

31.08.2018

Studio Paramount Pictures nedávno oznámilo několik nových datum premiér, z nichž asi nejpřekvapivějším je 26. červen 2020 pro Top Gun: Maverick. Sequel ke kultovnímu filmu režiséra Tonyho Scotta … (více)

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

Režisér Kick-Ass a ostrov fantazie

01.08.2018

Poněkud zvláštní projekt si společně vybrali režisér druhého Kick-Ass Jeff Wadlow (Vadí nevadí) a hororový producent Jason Blum (Uteč). Chtějí totiž adaptovat seriál Fantasy Island z roku 1977, ve… (více)

Jim Carrey jako kreslený záporák?

Jim Carrey jako kreslený záporák?

30.06.2018

Filmová adaptace populární dětské hry Sonic the Hedgehog láká kupodivu velká jména. Už před nějakou dobou bylo oznámeno, že hlavní roli v chystané snímku Jeffa Fowlera (kraťas Gopher Broke) ztvární… (více)

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Dvojka Kingsman je na cestě

Dvojka Kingsman je na cestě

13.06.2015

Režisér a scenárista Matthew Vaughn (X-Men: První třída, Kick-Ass) se filmovým pokračováním vyhýbá. X-Men: Budoucí minulost i Kick-Ass 2 se museli obejít bez něj, jeho nejnovější film mu ale přirostl… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Reklama

Reklama