Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
James McAvoy je Frankenstein

James McAvoy je Frankenstein

27.07.2013 Autor Cervenak

Britský sympaťák jde z role do role, ale s ohledem na jeho herecký talent si sotva někdo bude stěžovat. Právě nyní se účastní dlouhého a náročného natáčení X-Men: Days of Future Past, pro které si obstaral vzhled ve stylu sedmdesátých let. Dlouhé vlasy a vousy se mu zřejmě budou hodit i pro další roli – zahraje si totiž titulní roli v nové verzi Frankensteina pro studio 20th Century Fox. Ale pozor, napůl šílený vědec nebude hlavní postavou. A, div se světe, ani monstrum ne. Děj se totiž točí kolem hrbatého Frankensteinova pomocníka Igora. Toho už má dlouho zamluveného Daniel Radcliffe. Ačkoli nás těší i účast režiséra Paula McGuigana (natočil ty nejlepší díly ze seriálu Sherlock), duchovním otcem projektu je Johnův syn Max Landis, který se prosadil Kronikou a míří do první ligy hollywoodských scenáristů. Podle něj bude film obsahovat i temné a akční scény, ale bude především „zábavným, smutným i strašidelným" příběhem o vztahu vědce a jeho asistenta. „Snažím se o inteligentní příběh o přátelství a vědě, o genialitě a šílenství, lásce a ambicích, životě a smrti," tvrdí Landis a zní to lákavě. Natáčení by mělo odstartovat v Británii koncem tohoto nebo začátkem příštího roku.

Reklama

Související novinky

Nominace na Emmy 2023

Nominace na Emmy 2023

12.07.2023

75. ročník televizních cen Emmy čerstvě oznámil své nominace a pakliže jste alespoň trošku sledovali seriálovou tvorbu v uplynulém roce, nejspíš vás jednotlivé kategorie zase až tak moc nepřekvapí.… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

Daniel Radcliffe bude Weird Al Yankovic

20.01.2022

Zatímco by se herec Daniel Radcliffe měl brzy v našich kinech ukázat díky hvězdně obsazené akční komedii Ztracené město se Sandrou Bullock, Channingem Tatumem a Bradem Pittem v hlavních rolích,… (více)

Harry Potter se dočká reunionu

Harry Potter se dočká reunionu

17.11.2021

Podobně jako tomu bylo v případě nedávného speciálu Přátel od HBO Max, se teď dalšího takového reunionu v rámci oslav 20. výročí od premiéry prvního filmu dočká Harry Potter. Vznikne tak další zhruba… (více)

Kronika se dočká sequelu

Kronika se dočká sequelu

06.08.2021

Kronika, povedené found-footage sci-fi drama režiséra Joshe Tranka z roku 2012, se dočká oficiálního pokračování. Snímek, v němž si zahráli Dane DeHaan nebo Michael B. Jordan, vyprávěl o skupince… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Boba Fett vlastní film nedostane

Boba Fett vlastní film nedostane

29.10.2018

Boba Fett byl ve vývoji dlouhé roky, původně byl k projektu najat režisér Kroniky Josh Trank, po jeho fiasku u Fantastické čtyřky byl však potichu odejit, a na jeho místo časem nastoupil James… (více)

Z Hardyho bude Al Capone

Z Hardyho bude Al Capone

25.03.2018

V roce 2012 byl Josh Trank nadějným režisérem, o něhož se po chválené Kronice začala prát velká studia. U 20th Century Fox mu svěřili reboot Fantastické čtyřky a v Lucasfilmu sólovku Boba Fetta,… (více)

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Co se děje s X-Meny?

Co se děje s X-Meny?

10.11.2016

Třetí wolverineovská sólovka se jmenuje Logan, dorazí k nám 2. března a není tak úplně jisté, co se bude dít po ní. Hugh Jackman se tu rozloučí s rolí Wolverinea, zároveň by ale mohlo jít o částečné… (více)

McAvoy a invaze z vesmíru

McAvoy a invaze z vesmíru

12.09.2016

James McAvoy není ve sci-fi žánru zrovna nováčkem. V X-Men: Budoucí minulost nebo X-Men: Apokalypsa si ho užil dosyta, teď ho ale čeká velký test bez vyholené hlavy, kolečkového křesla a mutantích… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama