Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
MF studentských filmů Písek 2013

MF studentských filmů Písek 2013

30.09.2013

Ve dnech 4. – 6. října se uskuteční v pořadí již 13. ročník Mezinárodního festivalu studentských filmů Písek 2013. Námětem letošního ročníku je „Evoluce filmu" s mottem VÝVOJ NEZASTAVÍŠ. Připravili jsme program šitý na míru široké veřejnosti, ze kterého si snad každý návštěvník odnese nezapomenutelný zážitek a někdy, doufejme, až slastný pocit kulturního obohacení. Těšit se můžete na studentské filmy, které do Písku doputovaly z neuvěřitelných 29 zemí světa. O těch nejlepších bude na 13. MFSF Písek 2013 rozhodovat pětičlenná porota jejímiž členy jsou: dokumentaristka Olga Sommerová, dramaturg Jan Gogola, polský režisér Piotr Zlotorowicz, finský kameraman Tommi Moilanen a anglický režisér Tomasz Pobóg-Malinowski. Na programu je dále promítání vítězných snímků prestižního festivalu Ars Electronica, jehož letošní ročník se uskutečnil ve dnech 5. – 9. září v rakouském Linci.

Také doprovodný program je pro tento rok velmi bohatý. Na své si totiž přijdou i malé děti, kterým je věnován celý páteční den v Palackého sadech. Přebytečnou energii si děti mohou vybít na skákacím hradu Coca–Cola a poté si spolu se svými rodiči vychutnat divadélko O zatoulaných barvičkách, kde kromě zpěvu nebude chybět ani tanec. A jelikož si neříkáme „mezinárodní festival" jen tak pro nic za nic, bude se mluvit anglicky! Chybět samozřejmě nesmí ani klasická lidová pohádka Popelka, kterou si pro Vás připravil loutkový divadelní soubor Studio dell´arte.

Pro ty, kdo by se chtěli něco zajímavého dozvědět, máme připravené inspirativní workshopy. Chtěli byste si z dovolené u moře přivézt nějaký neopakovatelný zážitek z mořských hlubin, ale nevíte, jak na to? Přijďte na workshop Martiny Balzarové a ponořte se s fotoaparáty do krás podvodního světa! Dalším významným hostem bude fotograf Karel Steiner, pražský rodák, který v roce 1969 emigroval do Spojených států a v současnosti vychovává mladou generaci na pařížské Parsons School of Design. Přijďte se seznámit s touto mimořádnou osobností, s umělcem, který vystavoval svá díla v mnoha zemích světa - Itálii, Lucembursku, na Ukrajině, ale i ve Spojených arabských emirátech a Kolumbii. Ani letos nebude v kavárně "U Vavřiny" chybět workshop společnosti EIZO. Ten jistě zaujme tvůrce vizuálních efektů.

Program třináctého ročníku již tradičně zahájí přednáška "Seznam se bezpečně", na které se můžete těšit jak na film, tak na speciálního hosta, kterým je pro letošní rok Ben Cristovao! Také k nám zavítá Tobogan. Přímého přenosu se můžete zúčastnit i vy v sobotu 5.10. od 10:30 do 12 hodin v Divadle Fráni Šrámka. Jedním z mnoha významných hostů bude nová chlapecká kapela New Element. Fanoušky filmové kritiky bezpochyby potěší filmový klub s Tomášem Pilátem, který do kina Portyč zavítá v neděli 6. října.

Jelikož je festival pořádán studenty, těšit se můžete také na bohatý večerní program, který ovládne hudba. Ben Cristovao, Indienami, Ille, The Háro, The Fialky nebo Circus Ponorka? Ti všichni si pro Vás ladí své hudební nástroje! Staňte se proto i Vy součástí festivalu a spolu se studenty prožijte tři dny plné neopakovatelných filmových zážitků, zajímavých workshopů a nespoutaného večerního programu. Nezaměnitelné kulisy města Písku doprovázené tóny končícího léta Vás srdečně zvou! Více informací o festivalu na www.filmfestpisek.cz.

Reklama

Související novinky

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

23.10.2023 Reklama

Proti nacismu ano, proti komunismu ne? Některé rodiny se postavily oběma totalitním režimům. Třeba Mašínovi. Tématem čtvrtého ročníku festivalu filmů o XX. století je protikomunistický odboj, a to v… (více)

Finále Plzeň 2022 se blíží!

Finále Plzeň 2022 se blíží!

22.09.2022 Reklama

Už po 35. se uskuteční filmový festival Finále Plzeň. Oslavy českého filmu budou v západočeské metropoli probíhat od 23. do 28. září. Během šesti festivalových dní můžete zhlédnout největší trháky… (více)

Letní filmová škola - akreditace již v prodeji

Letní filmová škola - akreditace již v prodeji

16.06.2022 Reklama

Slavnostní zahájení 48. Letní filmové školy proběhne již tradičně v sobotu, festival ale své brány otevře už v pátek. Celosvětově první veřejnou projekci dokumentu o Michaelu Kocábovi uvedou jeho… (více)

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

Vítězové 54. ročníku festivalu MFF Karlovy Vary

07.07.2019

54. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival byl zahájen snímkem Po svatbě, který doprovázela tvůrčí delegace v čele s herečkou Julianne Moore, režisérem Bartem Freundlichem… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

26.02.2018

Křižáček, Bába z ledu, Po strništi bos, Špína, Svět podle Daliborka, Červená a další… Na Českého lva je letos v nejrůznějších kategoriích nominováno 15 filmů a většinu z nich můžete vidět online od… (více)

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

Nový Frank Drebin pokukuje po Pamele Anderson

včera

Jak to tak vypadá, opravdu letí naším směrem. Nová Bláznivá střela, v níž by legendární postavu detektiva Franka Drebina, jehož efektivitě se rovná pouze jeho neschopnost, měl ztvárnit… (více)

Reklama

Reklama