Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela jistě najdou také filmoví fajnšmekři, studenti či fanoušci ČSFD.cz! Festival představí to nejlepší z filmů pro děti a mládež za poslední dva roky v mezinárodních soutěžích, mimo to mohou diváci vidět filmy mladých začínajících režisérů v sekci evropských debutů nebo filmy studentské. Stěžejním motivem letošního ročníku bude polská kinematografie, v jejíž rozsáhlé kolekci festival představí nejen díla klasiků, ale především nové snímky posledních let. 

 

Velmi zajímavé filmy nabídne sekce Young Stars, která je věnovaná mladým a talentovaným hercům, kteří své filmy ve Zlíně osobně představí. Mladší generaci zde zastupují herci z filmů Jack a Běž, chlapče, běž. Další z mladých talentů je Magdalena Berus, která se objeví hned ve dvou festivalových filmech – Baby blues a Nekonečně. Paula Kalenberg a Tim Oliver Schultz jsou jména dvou německých shooting stars, které přivezou do Zlína novou hudební romanci Když Inge tančí. V sekci Young Stars se mohou diváci těšit i na českou premiéru amerického nezávislého filmu Mud s oscarovým Matthew McConaugheym v jedné z hlavních rolí. Z dalekého ostrova Man pochází zástupce britské nové generace herců Jamie Blackley, který se ve Zlíně představí rovněž ve dvou filmech – Chceš, abych ho zabil? a Magoři. Oblíbená sekce Noční horizonty je věnována kontroverzním a provokativním tématům a v letošním roce uvede mj. snímky Plovoucí věžáky, Verše pro démony nebo Na hraně.

 

Na své si přijdou příznivci Václava Marhoula, Jaroslava Sedláčka či Martina Pomothyho, kteří v rámci Industry programu promluví k masám. Industry nabídne také sondu do filmového marketingu v podobě představení kampaní k filmům Příběh kmotra nebo Kandidát a mnoho dalšího. Filmy lze navíc navštěvovat téměř zdarma – za pouhých 40 Kč, pokud si pořídíte Filmpas - potom ještě mnohem levněji. Mimo kina a přednáškové sály se můžete zastavit na koncertě Xindla X nebo Chinaski a poklábosit u piva v party stanu. Tak neváhejte a přijeďte, zlínský festival není jen ten dětskej! Veškeré informace najdete na www.zlinfest.cz

Reklama

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (více)

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

Nečekaný konec seriálu Yellowstone?

07.02.2023

Seriálové bomby začínají padat už v únoru. Právě jsme se totiž dozvěděli, že jeden z nejsledovanějších a nejúspěšnějších seriálů současnosti – drsné drama Yellowstone od Taylora Sheridana (Sicario,… (více)

Temný případ nabírá posily

Temný případ nabírá posily

24.09.2022

Jedna z hlavních tváří seriálu Deadwood John Hawkes, bývalá hvězda seriálu Doctor Who Christopher Eccleston a nesnesitelná teta z Harryho Pottera herečka Fiona Shaw se nově připojují k obsazení… (více)

Novinka Matthewa McConaugheyho dostala stopku

Novinka Matthewa McConaugheyho dostala stopku

15.09.2022

Špatná zpráva pro fanoušky Matthewa McConaugheyho i holčičího fotbalu, hvězda seriálu Temný případ nebo oceňované sci-fi Interstellar totiž měla za pár týdnů začít točit nový snímek Dallas Sting o… (více)

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

Zemřel režisér Jean-Marc Vallée

27.12.2021

Velice nepříjemná zpráva nás zasáhla krátce před koncem roku – oceňovaný kanadský režisér Jean-Marc Vallée zemřel nečekaně v pouhých 58 letech. Filmař stojící za oscarovým Klubem poslední naděje,… (více)

Nový film Václava Marhoula má obsazení

Nový film Václava Marhoula má obsazení

14.10.2021

Už nějakou dobu víme, že příštím filmem českého režiséra Václava Marhoula (Nabarvené ptáče) bude biografie nechvalně proslulého amerického senátora Josepha McCarthyho. Ten stál za zrodem nového typu… (více)

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

Matthew McConaughey se vrací k velké roli

19.03.2021

Další důkaz, že dnes už je ve světě filmů a seriálů možné všechno, je oznámení streamovací služby HBO Max, že se krimi drama Čas zabíjet od režiséra Joela Schumachera z roku 1996 dočká seriálového… (více)

Jak to vypadá s dalším Temným případem?

Jak to vypadá s dalším Temným případem?

12.02.2021

První řada seriálu Temný případ vynesla jeho tvůrcům a zejména herci Matthew McConaugheyovi řadu ocenění, navíc si ji kromě kritiků pochvalovali taky diváci, takže později nikoho nepřekvapilo, když… (více)

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Novinka tvůrců Temného případu se ruší

Novinka tvůrců Temného případu se ruší

14.01.2021

Oceňovaný scenárista a tvůrce seriálu Temný případ Nic Pizzolatto spolu s hlavní hvězdou Matthew McConaugheyem začátkem loňského roku oznámili nový projekt. Seriál Redeemer od stanice FX měl vyprávět… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

Tržby druhé Duny zcela předčily první díl

17.03.2024

Epickému science fiction v režii Denise Villeneuvea se po osmnácti dnech v kinech velmi slušně daří. V neděli 17. března dosáhl snímek Duna: Část druhá celosvětových tržeb téměř 495 milionů dolarů (z… (více)

Nejnovější novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Reklama

Reklama