Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Lisbeth v Lucerně: Film a prodej nové knihy

Lisbeth v Lucerně: Film a prodej nové knihy

24.08.2015

Příznivci knih a jejich filmového zpracování se obvykle dělí do dvou nesmiřitelných táborů, a do velké míry to platí i pro Milénium - Muže, kteří nenávidí ženy i další pokračování ságy. Internetové knihkupectví Martinus.cz se je ale rozhodlo projednou spojit a pozvat na mírové jednání na téma Milénium do Lucerny. Spolu s nakladatelstvím HOST v pražském kině pořádá v noci z 26. na 27. srpna unikátní akci – promítání prvního z filmů, natočených podle slavné ságy, a prodej jejího nejnovějšího knižního pokračování.


Byla by to obyčejná detektivka, nebýt toho, že násilí je vykreslené naprosto naturalisticky, zločiny jsou neskutečně kruté a ti zlí jsou v Miléniu nacisté a jejich pohrobci. Příběh přímo volal po vizuálním zpracování a filmová verze na sebe nenechala dlouho čekat. Muži, kteří nenávidí ženy natočil ve švédsko-dánské koprodukci Niels Arden Oplev s Noomi Rapace v roli Lisbeth. Zpracování dalších dvou knih se ujal jiný režisér – a něco podobného letos čeká i knižní ságu.


Lisbeth Salander se totiž vrací díky Davidu Lagercrantzovi, který napsal čtvrté pokračování Milénia. Dívka v pavoučí síti budí obrovská očekávání. Někdo se těší, někdo se děsí, všichni se ale svorně nemohou dočkat. A proto jsme se rozhodli vám Milénium připomenout prvním dílem na plátně a hned nato vám dát možnost si pořídit knihu s dílem zatím posledním – knihu, která právě v tu chvíli bude po celém světě uvedena na pulty knihkupectví. Milénium Stiega Larssona se stalo celosvětovým bestsellerem, v Čechách se prvních tří dílů temné krimi o novináři Mikaelu Blomkvistovi a hackerce Lisbeth Salanderové prodalo na 400 000 kusů. Jak se bude dařit Dívce v pavoučí síti? Přijďte to zjistit na promítání a půlnoční prodej!


Lisbeth se neobjeví jen na plátně a v knize, setkat a vyfotit se můžete také s její oživlou verzí. Lístky na akci jsou k dostání v pokladně kina Lucerna a je možné je i spolu s knihou rezervovat na Martinus.cz. Pro aktuální info sledujte událost na Facebooku. Strávit noc s Lisbeth hned ve třech různých podobách je snem nejednoho fanouška Milénia. Tak si přijďte zkusit, jaké to je, vybrat si svou nejoblíbenější verzi a krásně se předávkovat kulturou :)

Reklama

Související novinky

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (více)

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

Sherlock Holmes se dočká spin-offů

06.04.2022

Streamovací služba HBO Max do toho v posledních týdnech šlape a objednává jeden nový seriál za druhým. Nyní tak s posvěcením od studia Warner Bros. přichází zpráva, že se populární filmová série… (více)

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Muži, kteří nenávidí ženy míří do televize

Muži, kteří nenávidí ženy míří do televize

29.05.2020

Protože těch adaptací slavné severské krimi Muži, kteří nenávidí ženy spisovatele Stiega Larssona stále ještě nebylo dost, chystá nyní Amazon svoji vlastní seriálovou verzi. Ta bude pochopitelně… (více)

Režisér Millennium v zajetí ISIS

Režisér Millennium v zajetí ISIS

02.06.2018

Dánský režisér Niels Arden Oplev (Muži, kteří nenávidí ženy, Millenium) začne v říjnu letošního roku natáčet svůj nový film Daniel. Ten bude vyprávět příběh fotografa Daniela Rye, který v roce 2013… (více)

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Další Vetřelec nabírá obsazení

Další Vetřelec nabírá obsazení

23.02.2016

V pokračování Promethea, které v kinech najdete jako Alien: Covenant, se nakonec neobjeví Noomi Rapace. Její role byla tak malá, že se nakonec vyškrtla, původní obsazení tak bude zastupovat jen… (více)

Vetřelec vs. Katherine Waterston

Vetřelec vs. Katherine Waterston

18.12.2015

Pokračování Promethea nás čeká v říjnu 2017 a bude se jmenovat Alien: Covenant. To nejsou žádné nové informace a pár týdnů už známe i zápletku, která se bude točit kolem nové vesmírné lodě a jejího… (více)

Scott se vrací k Vetřelci

Scott se vrací k Vetřelci

26.09.2015

I když bude trochu podvádět, protože se k původní sáze vecpe přes Promethea. Tři roky stará sci-fi se už v květnu 2017 dočká pokračování, u kterého ale režisér Ridley Scott (Vetřelec) zabojoval o… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

19.04.2024

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama