Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

Amatérský velkofilm Prach a Broky je v kinech

10.01.2016

Vody českého nezávislého filmu včera rozvířila pražská premiéra amatérského snímku Prach a Broky. O co jde? Hodinu dlouhý film se točí okolo sedmi nejslavnějších českých a slovenských loupežníků. V jednom příběhu nám tvůrci představují literární i historické zbojníky po svém; Vilém z Máje již není emař, ale nedostižný šermíř a velký svůdník. Rumcajs je šílený badass, co rozsévá smrt svojí žaludovkou. Svého drsného zpracování se dočkali i Záhoř známý ze Záhořova lože, Lotrando coby lotr-intelektuál, dále Jánošík, Ronja a Grázl. Ve filmu se setkáme s těmito ultimátními loupežníky v jedné bandě, abychom sledovali jejich střet s Krvavou hraběnkou a jejími poskoky.

 

Počin má od počátku silnou fanouškovskou základnu, protože fanoušci sami si film zaplatili - kulturní spolek Rosenthal, který za filmem stojí, získal peníze na vznik v crowdfundingové kampani skrze Startovač.cz. Rosenthal se věnuje hlavně pořádání výpravných historických akcí a larpů, a tak i u tohoto počinu vsadil hlavně na výpravu. A ta je na český amatérský snímek skutečně nevídaná; ve filmu je celá řada lokací, od brdských lesů až po zámecké interiéry, objeví se spousta historických kostýmů, kulis, zbraní a rekvizit.

 

Prach a Broky budou k vidění na vybraných projekcích v Praze, Brně, Plzni, Českých Budějovicích a v dalších městech. Nejbližší projekce proběhne 15.1. v Kinosále Lucerna. Pro více informací navštivte stránky www.prachabroky.cz nebo facebookový profil www.facebook.com/prachabrokyrosenthal.

Reklama

Související novinky

Prach a Broky jsou online!

Prach a Broky jsou online!

02.09.2016

Tento pokus o vytvoření české hrdinské týmovky jsme zmiňovali už v lednu, kdy měl snímek pražskou premiéru. Teď je film zdarma ke shlédnutí online, a to i přímo na profilu ČSFD. Na první pohled… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Reklama

Reklama